Будь-якого домашнього кулінару хоч раз у житті доводилося готувати перші страви. Супи гарячі і холодні, м'ясні, овочеві, пюрированные і кремоподібні найчастіше, в основі рецептів яких, використовуються помідори. Вважається, що суп з помідорами особливо корисний в літній час, коли сезонний овоч соковитий, свіжий і чудово гармонує з ароматною зеленню, але це не так. У холодний зимовий час, заготовлені про запас заморожені томати також порадують кольором і смаком, а більш калорійні інгредієнти в супах зігріють і наситять ваших близьких в обідній час.
Суп з перцем і помідорами
Інгредієнти: помідори – 600 г; вода – 570 мл; перець – 500 г; яйця - 2 шт.; цибуля – 210 г; кріп і петрушка – 25 г; рослинна олія – 45 мл Приготування Попередньо довівши температуру духовки до 220 градусів, помістіть в нього солодкий перець і запікайте 15 хвилин. Розм'якшений перець очистіть і подрібніть. Обсмажену цибулю дрібно спасеруйте в антипригарній посуду, додайте дрібно порізані помідори, попередньо бланшировав їх, а потім очистивши. Стушкуйте все близько 10 хвилин, чекаючи загустіння суміші. З'єднайте підготовлені овочі разом, додайте воду і проваріть 10 хвилин. Після, вбийте в гарячий суп яйця і заправте все рубаною зеленню.
Курячий суп з рисом і помідорами – рецепт
Інгредієнти: вода – 38 л; рис – 260 г; помідори – 280 м; ріпчаста цибуля – 75 г; томатна паста – 10 р; щіпка цукру; куряче філе – 370 г; рослинне масло – 45 мл; мелений чорний перець – щіпка; пучок зелені кропу; зубок часнику; морква – 90 р. Приготування Зваріть нежирний курячий бульйон використовуючи філе. Приготуйте овочеву пасеровку, припустив разом шматочки моркви з цибулею і часником. До овочевої засмажки додайте очищені томати, тушкуйте кілька хвилин, овочеву суміш заправте томатною пастою, додайте перець, цукор і прогрійте 3 хвилини. Всипте рис підготовленої до овочевої суміші і залийте гарячим курячим бульйоном. Куряче філе розберіть на волокна. Варіть перше страву протягом 15 хвилин, чекаючи розм'якшення рису. У готовий суп додайте зелень кропу і курятину.
Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – рецепт
Такий легкий суп чудово втамовує голод в жаркий день, коли хочеться уникнути зайвої метушні на кухні і не витрачати час на приготування першої страви.
Інгредієнти: помідори – 700 г; цибуля – 70 г; морква – 70 г; часник – 2 зубки; цукор – 1 ч. ложка; вода – 650 мл; томатна паста – 10 г; листочки базиліка – 7-8 шт.; чорний перець – 1/2 ч. ложки; рослинне масло – 35 мл Приготування Бланшовані помідори очищаємо від полопавшейся шкірки. Попередньо подрібнені овочі пасеруємо кілька хвилин, додаємо очищені і нарізані помідори, цукор, пасту, чорний перець і часник. Заливаємо томатну суміш водою і варимо півгодини до м'якості овочів. Готовий суп пюрируем, проварюємо ще пару хвилин і прикрашаємо готовий суп листочками базиліка.
Суп з помідорами та картоплею
Інгредієнти: помідори – 720 г; цибуля – 75 г; картопля – 90 г; часник – 2 зубки; солодкий перець – 80 г; петрушка – 30 г; вода – 250 мл Приготування Бланшовані помідори очистіть і наріжте разом з цибулею, часником і перцем. Викладіть в блендер і пюрируйте, додаючи воду. Перекладіть томатну суміш у каструлю, додайте скибочки очищеного картоплі, після чого варіть суп 10 хвилин, чекаючи його готовності. Аромат додасть супу дрібно нарізана зелень петрушки.