Щавлевий суп з яйцем – рецепт
Щавель – один з тих своєрідних продуктів, які припадають до смаку відразу, або не знаходять місця у вашому меню після першої ж дегустації. Якщо дружба зі щавлем заладилася відразу ж, то рекомендуємо заморозити зелень в сезон, щоб втілювати в життя улюблені рецепти щавлевого супу з яйцем навіть в холоди.
Якщо ви не обмежуєте споживання тваринних продуктів, то такий наваристий щавлевий суп з бульйоном з свинини в основі стане ідеальним стравою в холоди. Зрозуміло, в холодну пору року знайти свіжий щавель на полицях супермаркетів досить проблематично, але ви можете скористатися завчасно заготовленою замороженим продуктом.
Інгредієнти:
вода – 33 л;
свинячі ребра – 490 г;
картопля – 530 г;
ріпчаста цибуля – 170 г;
оливкова олія – 35 мл;
яйця – 2 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
щавель – 330 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Перед тим, як приготувати щавлевий суп з яйцем, поставте варитися бульйон зі свининою. Промийте шматки м'яса на кістці і залийте водою, киньте пару лаврових листочків, половину цибулини і варіть все протягом 40 хвилин, час від часу знімаючи шум з поверхні.
По закінченні часу бульйон процідіть, зніміть м'ясо з свинячих ребер і поверніть назад в каструлю з бульйоном. Поставте посуд на вогонь і киньте в суп кубики картоплі. Як тільки шматочки бульб дійдуть до напівготовності, покладіть у бульйон нарізаний щавель, зелень кропу, все щедро посоліть і доповніть парою збитих яєць. Приберіть каструлю з вогню і залиште суп настоятися ще кілька хвилин.
Зрозуміло, для приготування супу можна використовувати і сирі шматки яловичини на кістці, але куди швидше приготувати перше блюдо з яловичої тушонки. Наскільки дивною суповий основою не здавалося б таке м'ясо, суп з нього виходить дивно наваристим і ароматним.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 145 г;
картопля – 540 г;
тушонка яловича – 1 банка;
морква – 130 г;
щавель – 280 м;
варені яйця – для подачі;
лист лавра.
Приготування
У каструлю налийте пару літрів води і дочекайтеся її закипання. У окріп покладіть тушонку і лавровий листочок. Щоб знизити вміст жиру в бульйоні, банку з тушонкою можна попередньо потримати в холодильнику і прибрати жировий шар з поверхні. Поки бульйон вирує, приготуйте овочеву пасеровку з цибулі і моркви, а очищений картопля розділіть на кубики. Покладіть овочі в каструлю з бульйоном і варіть до готовності бульб. Вимитий щавель крупно наріжте або просто нарвете руками, додайте в суп і зніміть каструлю з вогню. Залиште страву настоятися протягом пари хвилин, а потім подавайте з відвареною яйцем і невеликою кількістю сметани.
У близькому зарубіжжі також популярні щавелевые супи, так поляки люблять варити свою версію страви на основі курятини, а практично готовий суп заправляти великою кількістю сметани з борошном.
Інгредієнти:
курячий бульйон – 22 л;
жменя зелені петрушки;
відварна курятина – 290 г;
картопля – 530 г;
щавель – 260 г;
морква – 130 г;
вершкове масло – 15 г;
сметана – 230 г;
борошно – 10 г;
лист лавра;
яйця варені – 2 шт.
Приготування
Спассеровав моркву, додайте до неї курятину і кубики картоплі. Залийте все курячим бульйоном і залиште дійти до кипіння на середньому вогні, не забувши покласти лист лавра для аромату. Сметану з'єднайте з борошном і, постійно помішуючи соус, влийте до нього пару ополоників киплячого бульйону (це допоможе сметані не згорнутися в супі). Влийте розведену в суп сметану, покладіть шматочки вимитого щавлю і продовжуйте приготування до повторного закипання. Подавайте суп з вареними яйцями.
При бажанні, щавлевий суп з яйцем можна зробити без м'яса, використовуючи овочевий бульйон в основі.
Рецепт щавлевого супу з яйцем і м'ясом
Якщо ви не обмежуєте споживання тваринних продуктів, то такий наваристий щавлевий суп з бульйоном з свинини в основі стане ідеальним стравою в холоди. Зрозуміло, в холодну пору року знайти свіжий щавель на полицях супермаркетів досить проблематично, але ви можете скористатися завчасно заготовленою замороженим продуктом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати щавлевий суп з яйцем, поставте варитися бульйон зі свининою. Промийте шматки м'яса на кістці і залийте водою, киньте пару лаврових листочків, половину цибулини і варіть все протягом 40 хвилин, час від часу знімаючи шум з поверхні.
По закінченні часу бульйон процідіть, зніміть м'ясо з свинячих ребер і поверніть назад в каструлю з бульйоном. Поставте посуд на вогонь і киньте в суп кубики картоплі. Як тільки шматочки бульб дійдуть до напівготовності, покладіть у бульйон нарізаний щавель, зелень кропу, все щедро посоліть і доповніть парою збитих яєць. Приберіть каструлю з вогню і залиште суп настоятися ще кілька хвилин.
Рецепт щавлевого супу з яловичиною і яйцем
Зрозуміло, для приготування супу можна використовувати і сирі шматки яловичини на кістці, але куди швидше приготувати перше блюдо з яловичої тушонки. Наскільки дивною суповий основою не здавалося б таке м'ясо, суп з нього виходить дивно наваристим і ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю налийте пару літрів води і дочекайтеся її закипання. У окріп покладіть тушонку і лавровий листочок. Щоб знизити вміст жиру в бульйоні, банку з тушонкою можна попередньо потримати в холодильнику і прибрати жировий шар з поверхні. Поки бульйон вирує, приготуйте овочеву пасеровку з цибулі і моркви, а очищений картопля розділіть на кубики. Покладіть овочі в каструлю з бульйоном і варіть до готовності бульб. Вимитий щавель крупно наріжте або просто нарвете руками, додайте в суп і зніміть каструлю з вогню. Залиште страву настоятися протягом пари хвилин, а потім подавайте з відвареною яйцем і невеликою кількістю сметани.
Щавлевий суп з яйцем - рецепт з куркою
У близькому зарубіжжі також популярні щавелевые супи, так поляки люблять варити свою версію страви на основі курятини, а практично готовий суп заправляти великою кількістю сметани з борошном.
Інгредієнти:
Приготування
Спассеровав моркву, додайте до неї курятину і кубики картоплі. Залийте все курячим бульйоном і залиште дійти до кипіння на середньому вогні, не забувши покласти лист лавра для аромату. Сметану з'єднайте з борошном і, постійно помішуючи соус, влийте до нього пару ополоників киплячого бульйону (це допоможе сметані не згорнутися в супі). Влийте розведену в суп сметану, покладіть шматочки вимитого щавлю і продовжуйте приготування до повторного закипання. Подавайте суп з вареними яйцями.
При бажанні, щавлевий суп з яйцем можна зробити без м'яса, використовуючи овочевий бульйон в основі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Борщ з щавлю з м'ясом
Зваріть на обід справжні, наваристі щі за традиційним літнім рецептом. Розповімо, як приготувати надзвичайно смачне і ситне страву, використовуючи

Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,

Щавлевий суп – рецепт
Щавель володіє рядом корисних властивостей для здоров'я людини, тому включити страви з щавлю в раціон дуже бажано. Ми вам пропонуємо декілька

Борщ з щавлю
Весна – то час, коли нас нестримно тягне на свіжу зелень і перші овочі. Це і зрозуміло, необхідно заповнити зимовий дефіцит вітамінів. Як тільки

Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про

Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день