Щавель – один з тих своєрідних продуктів, які припадають до смаку відразу, або не знаходять місця у вашому меню після першої ж дегустації. Якщо дружба зі щавлем заладилася відразу ж, то рекомендуємо заморозити зелень в сезон, щоб втілювати в життя улюблені рецепти щавлевого супу з яйцем навіть в холоди.
Рецепт щавлевого супу з яйцем і м'ясом
Якщо ви не обмежуєте споживання тваринних продуктів, то такий наваристий щавлевий суп з бульйоном з свинини в основі стане ідеальним стравою в холоди. Зрозуміло, в холодну пору року знайти свіжий щавель на полицях супермаркетів досить проблематично, але ви можете скористатися завчасно заготовленою замороженим продуктом.
Інгредієнти: вода – 33 л; свинячі ребра – 490 г; картопля – 530 г; ріпчаста цибуля – 170 г; оливкова олія – 35 мл; яйця – 2 шт.; листя лавра – 2 шт.; щавель – 330 г; жменя зелені кропу. Приготування Перед тим, як приготувати щавлевий суп з яйцем, поставте варитися бульйон зі свининою. Промийте шматки м'яса на кістці і залийте водою, киньте пару лаврових листочків, половину цибулини і варіть все протягом 40 хвилин, час від часу знімаючи шум з поверхні.
По закінченні часу бульйон процідіть, зніміть м'ясо з свинячих ребер і поверніть назад в каструлю з бульйоном. Поставте посуд на вогонь і киньте в суп кубики картоплі. Як тільки шматочки бульб дійдуть до напівготовності, покладіть у бульйон нарізаний щавель, зелень кропу, все щедро посоліть і доповніть парою збитих яєць. Приберіть каструлю з вогню і залиште суп настоятися ще кілька хвилин.
Рецепт щавлевого супу з яловичиною і яйцем
Зрозуміло, для приготування супу можна використовувати і сирі шматки яловичини на кістці, але куди швидше приготувати перше блюдо з яловичої тушонки. Наскільки дивною суповий основою не здавалося б таке м'ясо, суп з нього виходить дивно наваристим і ароматним.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 145 г; картопля – 540 г; тушонка яловича – 1 банка; морква – 130 г; щавель – 280 м; варені яйця – для подачі; лист лавра. Приготування У каструлю налийте пару літрів води і дочекайтеся її закипання. У окріп покладіть тушонку і лавровий листочок. Щоб знизити вміст жиру в бульйоні, банку з тушонкою можна попередньо потримати в холодильнику і прибрати жировий шар з поверхні. Поки бульйон вирує, приготуйте овочеву пасеровку з цибулі і моркви, а очищений картопля розділіть на кубики. Покладіть овочі в каструлю з бульйоном і варіть до готовності бульб. Вимитий щавель крупно наріжте або просто нарвете руками, додайте в суп і зніміть каструлю з вогню. Залиште страву настоятися протягом пари хвилин, а потім подавайте з відвареною яйцем і невеликою кількістю сметани.
Щавлевий суп з яйцем - рецепт з куркою
У близькому зарубіжжі також популярні щавелевые супи, так поляки люблять варити свою версію страви на основі курятини, а практично готовий суп заправляти великою кількістю сметани з борошном.
Інгредієнти: курячий бульйон – 22 л; жменя зелені петрушки; відварна курятина – 290 г; картопля – 530 г; щавель – 260 г; морква – 130 г; вершкове масло – 15 г; сметана – 230 г; борошно – 10 г; лист лавра; яйця варені – 2 шт. Приготування Спассеровав моркву, додайте до неї курятину і кубики картоплі. Залийте все курячим бульйоном і залиште дійти до кипіння на середньому вогні, не забувши покласти лист лавра для аромату. Сметану з'єднайте з борошном і, постійно помішуючи соус, влийте до нього пару ополоників киплячого бульйону (це допоможе сметані не згорнутися в супі). Влийте розведену в суп сметану, покладіть шматочки вимитого щавлю і продовжуйте приготування до повторного закипання. Подавайте суп з вареними яйцями.
При бажанні, щавлевий суп з яйцем можна зробити без м'яса, використовуючи овочевий бульйон в основі.