» » Рецепт солянки з ковбасою і оливками

Рецепт солянки з ковбасою і оливками

Рецепт солянки з ковбасою і оливками
Солянка з ковбасою і оливками – кисло-солоний суп, який ситно і смачно нагодує всю вашу сім'ю. Він хороший ще й тим, що можна пустити в хід практично будь-які продукти, що є в холодильнику.

Рецепт солянки з ковбасою і оливками


Інгредієнти:

  • вода питна – 35 л;

  • морква – 55 г;

  • варена ковбаса – 170 г;

  • мисливські сосиски – 5 шт.;

  • червоний цибуля – 2 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • квашений огірок – 3 шт.;

  • паста натуральна томатна – 15 г;

  • лимон – 3 зубчики;

  • оливки зелені – 110 г;

  • свіжа зелень для подачі;

  • спеції.


  • Приготування

  • Каструлю з холодною питною водою ставимо на вогонь і доводимо до закипання.

  • Потім додаємо подрібнений великими кубиками очищену картоплю.

  • З ковбасних виробів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, а оливки і сосиски кришимо гуртками.

  • Для приготування заправки обсмажуємо на розігрітій олії до м'якого стану подрібнену цибулю з тертою морквиною.

  • Відправляємо до овочів квашені огірки, нарізані невеликими брусочками. Все перемішуємо лопаткою, додаємо томатну натуральну пасту і тушкуємо кілька хвилин. Далі перекладаємо вміст сковороди в каструлю.

  • Підсолюємо супчик за смаком, додаємо необхідні спеції і ковбасні вироби.

  • Коли картопля стане м'якою, додаємо оливки і лимон.

  • Подаємо солянку з оливками і ковбасою до столу, посипавши свіжою січеною зеленню.


  • Рецепт збірної солянки з ковбасою і оливками


    Інгредієнти:

  • вода питна – 3 л;

  • яловичина на кістці – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • копчена ковбаса – 220 г;

  • молочні сосиски – 4 шт.;

  • оливки зелені – 85 м;

  • лимон – за смаком;

  • огірок малосольный – 2 шт.;

  • густа паста томатна – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • спеції;

  • свіжа зелень для подачі.


  • Приготування

  • М'ясо гарненько промиваємо, викладаємо у велику каструлю з водою і встановлюємо на середній вогонь. Доводимо рідину до закипання і проварюємо бульйон близько 2 годин, а тим часом готуємо всі інші необхідні інгредієнти для супу.

  • Цибулини чистимо і подрібнюємо кубиками.

  • Огірки кришимо соломкою і викладаємо разом з цибулею на сковороду з маслом. Обсмажуємо кілька хвилин, додаємо томат, розведений водою, і тушкуємо хвилин 5-7.

  • Слідом додаємо сосиски, нарізані кружечками і копчену ковбасу.

  • Зварене м'ясо остуджуємо, обробляємо на шматочки, а бульйон проціджуємо в чисту каструлю. Далі знову кип'ятимо його, акуратно викладаємо овочеву обжарку, кидаємо оливки і підсолюємо суп по смаку.

  • Варимо блюдо 10 хвилин, а потім, вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо солянку з оливками і копченою ковбасою настоятися на деякий час.

  • Подаємо суп з лимонними кружечками і дрібно подрібненої свіжої зеленню.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:07
    Переглядів: 107