Солянка з ковбасою і оливками – кисло-солоний суп, який ситно і смачно нагодує всю вашу сім'ю. Він хороший ще й тим, що можна пустити в хід практично будь-які продукти, що є в холодильнику.
Рецепт солянки з ковбасою і оливками
Інгредієнти: вода питна – 35 л; морква – 55 г; варена ковбаса – 170 г; мисливські сосиски – 5 шт.; червоний цибуля – 2 шт.; картопля – 5 шт.; квашений огірок – 3 шт.; паста натуральна томатна – 15 г; лимон – 3 зубчики; оливки зелені – 110 г; свіжа зелень для подачі; спеції. Приготування Каструлю з холодною питною водою ставимо на вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо подрібнений великими кубиками очищену картоплю. З ковбасних виробів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, а оливки і сосиски кришимо гуртками. Для приготування заправки обсмажуємо на розігрітій олії до м'якого стану подрібнену цибулю з тертою морквиною. Відправляємо до овочів квашені огірки, нарізані невеликими брусочками. Все перемішуємо лопаткою, додаємо томатну натуральну пасту і тушкуємо кілька хвилин. Далі перекладаємо вміст сковороди в каструлю. Підсолюємо супчик за смаком, додаємо необхідні спеції і ковбасні вироби. Коли картопля стане м'якою, додаємо оливки і лимон. Подаємо солянку з оливками і ковбасою до столу, посипавши свіжою січеною зеленню. Рецепт збірної солянки з ковбасою і оливками
Інгредієнти: вода питна – 3 л; яловичина на кістці – 550 г; цибуля ріпчаста – 2 шт.; копчена ковбаса – 220 г; молочні сосиски – 4 шт.; оливки зелені – 85 м; лимон – за смаком; огірок малосольный – 2 шт.; густа паста томатна – 2 ст. ложки; масло рослинне – 35 мл; спеції; свіжа зелень для подачі. Приготування М'ясо гарненько промиваємо, викладаємо у велику каструлю з водою і встановлюємо на середній вогонь. Доводимо рідину до закипання і проварюємо бульйон близько 2 годин, а тим часом готуємо всі інші необхідні інгредієнти для супу. Цибулини чистимо і подрібнюємо кубиками. Огірки кришимо соломкою і викладаємо разом з цибулею на сковороду з маслом. Обсмажуємо кілька хвилин, додаємо томат, розведений водою, і тушкуємо хвилин 5-7. Слідом додаємо сосиски, нарізані кружечками і копчену ковбасу. Зварене м'ясо остуджуємо, обробляємо на шматочки, а бульйон проціджуємо в чисту каструлю. Далі знову кип'ятимо його, акуратно викладаємо овочеву обжарку, кидаємо оливки і підсолюємо суп по смаку. Варимо блюдо 10 хвилин, а потім, вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо солянку з оливками і копченою ковбасою настоятися на деякий час. Подаємо суп з лимонними кружечками і дрібно подрібненої свіжої зеленню.