Запечений мова

Запечений мова
Сьогодні ми пропонуємо приготувати страву, яку ви напевно будете робити не кожен день, але от у свято це вже точно. А готувати ми будемо незрівнянний, запечений в духовці мову.

Мова, запечений з грибами і сиром в духовці


Інгредієнти:

  • свинячий язик – 2 шт.;

  • гриби лисички – 600 г;

  • твердий сир – 220 г;

  • жирні вершки – 220 мл;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 30-40 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Мови ретельно вимиваємо і занурюємо їх у вже закипающую воду на конфорки плити. Далі добряче підсолюємо і з моменту закипання варимо вміст каструлі не менше 35 годин. Даємо мов охолонути прямо в тій воді, в якій вони варилися, а після дістаємо і очищаємо поверхню від захисної плівки. Обидві мови розрізаємо на дві поздовжні частини і кожну з них подрібнюємо тонкими скибочками, які потім перекладаємо в будь-яку жароміцну форму.
    Зі свіжих, вимитих лисичок зрізаємо ніжки, а капелюшки викладаємо в глибоку сковороду з закипевшим в ній соняшниковою олією. Присипаємо їх трохи сіллю і обсмажуємо до появи золотавості. Потім знімаємо гриби зі сковороди за допомогою шумівки так, щоб масло залишилося в ній, а самі лисички розміщуємо поверх подрібнених мов. На маслі в сковороді обсмажуємо до золотавості терту моркву разом з дрібно нашаткованим цибулею і за допомогою тієї ж шумівки переміщуємо овочі у форму. Прямо в миску з жирними вершками натираємо весь твердий сир, перемішуємо і виливаємо все на поверхню укомплектованого у формі страви, а потім виставляємо його в прогрітий до 185 градусів духовку і запікаємо нашу смакоту всього лише 25 хвилин.

    Мова, запечена з картоплею і сиром – рецепт


    Інгредієнти:

  • яловичий язик – 1 шт.;

  • картопля – 800 г;

  • свіже сало – 100 г;

  • майонез (67%) – 80 мл;

  • сметана (20%) – 120 мл;

  • сир («Російський») – 150 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    За принципом першого запропонованого рецепта відварюємо мову і знімаємо з нього шкірку після його повного остигання. Далі нарізаємо його 2-3 мм скибочками і розкладаємо їх по підготовленій глибокій формі. Ідентичним розміром і формою, подрібнюємо очищені бульби картоплі, але перед тим як викласти його у форму, спочатку розподіляємо невеликі кубики нарізаного свіжого сала, а вже після – картопля.
    У невеликій глибокій мисці з'єднуємо жирний майонез з несильно густою сметаною. Перемішуємо їх між собою і виливаємо цю ніжну суміш у форму з нашим стравою. Тепер засипаємо всю його відкриту поверхню тертим на середній терці «Російським» сиром і ставимо форму по центру прогрітій до 190 градусів духовки і десь через 50-55 хвилин наше чудове блюдо буде готовим.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:34
    Переглядів: 29