Сьогодні ми пропонуємо приготувати страву, яку ви напевно будете робити не кожен день, але от у свято це вже точно. А готувати ми будемо незрівнянний, запечений в духовці мову.
Мова, запечений з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: свинячий язик – 2 шт.; гриби лисички – 600 г; твердий сир – 220 г; жирні вершки – 220 мл; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; соняшникова олія – 30-40 мл; сіль – за смаком. Приготування Мови ретельно вимиваємо і занурюємо їх у вже закипающую воду на конфорки плити. Далі добряче підсолюємо і з моменту закипання варимо вміст каструлі не менше 35 годин. Даємо мов охолонути прямо в тій воді, в якій вони варилися, а після дістаємо і очищаємо поверхню від захисної плівки. Обидві мови розрізаємо на дві поздовжні частини і кожну з них подрібнюємо тонкими скибочками, які потім перекладаємо в будь-яку жароміцну форму.
Зі свіжих, вимитих лисичок зрізаємо ніжки, а капелюшки викладаємо в глибоку сковороду з закипевшим в ній соняшниковою олією. Присипаємо їх трохи сіллю і обсмажуємо до появи золотавості. Потім знімаємо гриби зі сковороди за допомогою шумівки так, щоб масло залишилося в ній, а самі лисички розміщуємо поверх подрібнених мов. На маслі в сковороді обсмажуємо до золотавості терту моркву разом з дрібно нашаткованим цибулею і за допомогою тієї ж шумівки переміщуємо овочі у форму. Прямо в миску з жирними вершками натираємо весь твердий сир, перемішуємо і виливаємо все на поверхню укомплектованого у формі страви, а потім виставляємо його в прогрітий до 185 градусів духовку і запікаємо нашу смакоту всього лише 25 хвилин.
Мова, запечена з картоплею і сиром – рецепт
Інгредієнти: яловичий язик – 1 шт.; картопля – 800 г; свіже сало – 100 г; майонез (67%) – 80 мл; сметана (20%) – 120 мл; сир («Російський») – 150 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування За принципом першого запропонованого рецепта відварюємо мову і знімаємо з нього шкірку після його повного остигання. Далі нарізаємо його 2-3 мм скибочками і розкладаємо їх по підготовленій глибокій формі. Ідентичним розміром і формою, подрібнюємо очищені бульби картоплі, але перед тим як викласти його у форму, спочатку розподіляємо невеликі кубики нарізаного свіжого сала, а вже після – картопля.
У невеликій глибокій мисці з'єднуємо жирний майонез з несильно густою сметаною. Перемішуємо їх між собою і виливаємо цю ніжну суміш у форму з нашим стравою. Тепер засипаємо всю його відкриту поверхню тертим на середній терці «Російським» сиром і ставимо форму по центру прогрітій до 190 градусів духовки і десь через 50-55 хвилин наше чудове блюдо буде готовим.