» » Гуляш з курячого філе з підливою

Гуляш з курячого філе з підливою

Гуляш з курячого філе з підливою
Є сотні способів приготувати куряче філе, проте одним з лідерів на протязі довгого часу є гуляш з курячого філе з підливою.
Секрети гуляшу
Один з плюсів гуляшу – можна приготувати велику каструлю м'яса з підливою, а приходячи з роботи, варити або кашу, або пасту, або пюре. Ситний і смачний вечерю забезпечений. Просто додайте гуляш з курячого філе з підливою, рецепт зовсім нескладний.
Інгредієнти:

  • грудка куряча без шкіри і кісточок – 1 кг;

  • цибуля коричневий ріпчаста – 2 шт.;

  • паста томатна без консервантів – 100 г;

  • олія без запаху рослинна нерафінована – 50 мл;

  • морква солодка – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • бульйон будь свіжий – 1 склянка;

  • спеції і сіль – за смаком;

  • паприка сушена мелена – 1 ст. ложка з гіркою.


  • Приготування

  • Найсмачніший – гуляш з курячого філе з томатною пастою і паприкою. Це оптимальне поєднання для холодного часу року.

  • Починаємо готувати з того, що чистимо цибулю і моркву. Цибулю шаткуємо кубиками подрібніше, а морквину тремо, використовуючи крупну тертку.

  • Куряче філе нарізаємо кубиками «на один укус», промиваємо й обсушуємо.

  • Масло прогріваємо порціями і обсмажуємо курятину. Коли на шматочках філе утворюється рівномірна скоринка, знімаємо їх з сковороди.

  • Як тільки всі обсмажене м'ясо, кладемо на сковороду цибулю і моркву. Помішуючи, тушкуємо пару хвилин, повертаємо м'ясо і вливаємо третину бульйону.

  • Тушкуємо на повільному вогні під кришкою хвилин 20 якщо потрібно, підливаємо бульйон.

  • М'ясо стало м'яким, додаємо залишилися інгредієнти: пасту томату краще спершу розвести в бульйоні, що залишився, часник пропускаємо через прес, солимо, перчимо, додаємо спеції і паприку. Помішуючи, готуємо ще хвилин 5.

  • Смачний гуляш з курячого філе готовий, залишається придумати гарнір.


  • Інший гуляш
    Гуляш з курячого філе зі сметаною набагато ніжніше і сподобається навіть тим, хто не любить поєднання м'ясного і молочного. До речі дуже просто приготувати гуляш з курячого філе в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • філе молодих курчат (можна з стегенець) – 1 кг;

  • олія соняшникова нерафінована – 30+30 мл;

  • цибуля ріпчаста – 200 г;

  • сметана не менше 25% жирності – 1 стакан;

  • сіль, приправи – за смаком;

  • паприка сушена мелена – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Нарізаємо філе курчат тонкими смужками, щоб воно приготувався швидше.

  • На половині розігрітого масла обсмажуємо до рум'яної скоринки м'ясо.

  • Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо цибулю і в режимі «Смаження» 10 хвилин, помішуючи, готуємо.

  • Додаємо м'ясо і встановлюємо режим «Гасіння» на 20 хвилин. Якщо потрібно, вливаємо трохи води – залежить від моделі мультиварки і соковитості курячого м'яса.

  • Коли пролунає сигнал закінчення процесу, додамо сметану, паприку, сіль і спеції, добре перемішати і поставимо ще на 5 хвилин в тому ж режимі. Страва має добре прогрітися, але не перекипать, щоб сметана зберегла свою кремову структуру.

  • При сервіровці не забуваємо про зелень, соління і маринади – вони прекрасно доповнять блюдо. Як бачите, приготувати гуляш з курячого філе під силу кожному.
  • Додав: admin | 18-11-2016, 16:06
    Переглядів: 88