Є сотні способів приготувати куряче філе, проте одним з лідерів на протязі довгого часу є гуляш з курячого філе з підливою.
Секрети гуляшу Один з плюсів гуляшу – можна приготувати велику каструлю м'яса з підливою, а приходячи з роботи, варити або кашу, або пасту, або пюре. Ситний і смачний вечерю забезпечений. Просто додайте гуляш з курячого філе з підливою, рецепт зовсім нескладний.
Інгредієнти: грудка куряча без шкіри і кісточок – 1 кг; цибуля коричневий ріпчаста – 2 шт.; паста томатна без консервантів – 100 г; олія без запаху рослинна нерафінована – 50 мл; морква солодка – 2 шт.; часник – 2 зубчики; бульйон будь свіжий – 1 склянка; спеції і сіль – за смаком; паприка сушена мелена – 1 ст. ложка з гіркою. Приготування Найсмачніший – гуляш з курячого філе з томатною пастою і паприкою. Це оптимальне поєднання для холодного часу року. Починаємо готувати з того, що чистимо цибулю і моркву. Цибулю шаткуємо кубиками подрібніше, а морквину тремо, використовуючи крупну тертку. Куряче філе нарізаємо кубиками «на один укус», промиваємо й обсушуємо. Масло прогріваємо порціями і обсмажуємо курятину. Коли на шматочках філе утворюється рівномірна скоринка, знімаємо їх з сковороди. Як тільки всі обсмажене м'ясо, кладемо на сковороду цибулю і моркву. Помішуючи, тушкуємо пару хвилин, повертаємо м'ясо і вливаємо третину бульйону. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою хвилин 20 якщо потрібно, підливаємо бульйон. М'ясо стало м'яким, додаємо залишилися інгредієнти: пасту томату краще спершу розвести в бульйоні, що залишився, часник пропускаємо через прес, солимо, перчимо, додаємо спеції і паприку. Помішуючи, готуємо ще хвилин 5. Смачний гуляш з курячого філе готовий, залишається придумати гарнір. Інший гуляш Гуляш з курячого філе зі сметаною набагато ніжніше і сподобається навіть тим, хто не любить поєднання м'ясного і молочного. До речі дуже просто приготувати гуляш з курячого філе в мультиварці.
Інгредієнти: філе молодих курчат (можна з стегенець) – 1 кг; олія соняшникова нерафінована – 30+30 мл; цибуля ріпчаста – 200 г; сметана не менше 25% жирності – 1 стакан; сіль, приправи – за смаком; паприка сушена мелена – 1 ст. ложка. Приготування Нарізаємо філе курчат тонкими смужками, щоб воно приготувався швидше. На половині розігрітого масла обсмажуємо до рум'яної скоринки м'ясо. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо цибулю і в режимі «Смаження» 10 хвилин, помішуючи, готуємо. Додаємо м'ясо і встановлюємо режим «Гасіння» на 20 хвилин. Якщо потрібно, вливаємо трохи води – залежить від моделі мультиварки і соковитості курячого м'яса. Коли пролунає сигнал закінчення процесу, додамо сметану, паприку, сіль і спеції, добре перемішати і поставимо ще на 5 хвилин в тому ж режимі. Страва має добре прогрітися, але не перекипать, щоб сметана зберегла свою кремову структуру. При сервіровці не забуваємо про зелень, соління і маринади – вони прекрасно доповнять блюдо. Як бачите, приготувати гуляш з курячого філе під силу кожному.