Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, запечена в духовці

Качка, запечена в духовці

18-11-2016, 15:58
592
Качка, запечена в духовці
Качку, запечену в духовці, не дарма вважають одним із найкращих страв для святкового столу. Приголомшливий смак м'яса птиці, божественний аромат і ефектна подача страви неодмінно цьому сприяють.
Ми сьогодні розповімо докладно, як смачно запекти качку в духовці цілком і запропонуємо два кращих варіанти страви.

Качка, запечена в духовці у фользі з яблуками


Інгредієнти:

  • ціла качка середнього розміру – 18-22 кг;

  • яблука (ідеально антонівські) – 420 г;

  • лимон – 120 г;

  • приправа для птиці – кілька щіпок;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком;

  • мелений імбир і кориця – по 2-3 щіпки;

  • соняшникова або оливкова олія без аромату – 25 мл;

  • мелений перець – кілька дрібок.


  • Приготування
    Спочатку готуємо качину тушку, обпаливши при необхідності над вогнем пір'ячко і волоски, а також ополоснувши її ретельно і обсушивши. Тепер змішуємо в мисці сіль, мелений імбир та чорний перець, додаємо приправи для птиці, вливаємо трохи оливкової або соняшникової олії і перемішуємо. Отриманою сумішшю натираємо птицю зсередини і зовні, покласти в пакет і залишаємо в холодильнику на добу. Насправді можна використовувати для маринування та інші спеції і прянощі на ваш вибір і смак. До речі буде, наприклад, коріандр мелений або видавлений часник, а також будь-які запашні сушені трави, такі як орегано, базилік, майоран і т. д.
    Безпосередньо перед запіканням качки в духовці готуємо начинку з яблук. Плоди моєму, позбавляє від внутрішньої насіннєвої коробки і розрізаємо на великі часточки. Збризкуємо їх лимонним соком, підсолюємо, посипаємо корицею і іншими прянощами і спеціями і ретельно перемішуємо.
    Наповнюємо яблучною масою черевце качки, зашиваємо його, укладаємо тушку спиною вниз в промаслений форму для запікання і вкриваємо відрізу фольги.
    Для того щоб зберегти соковитість птиці, запікаємо її спочатку на максимальній температурі протягом двадцяти хвилин, після чого знижуємо температуру до 175 градусів і продовжуємо приготування ще півтори-дві години, час від часу відкриваючи фольгу і поливаючи птицю соками.
    Хвилин за п'ятнадцять до завершення процесу знімаємо фольгу і підвищуємо температуру знову до максимуму.

    Качка, запечена в духовці з чорносливом і картоплею


    Інгредієнти:

  • ціла качка середнього розміру – 18-22 кг;

  • яблука (ідеально антонівські) – 220 г;

  • чорнослив без кісточок – 90 г;

  • картопля – 360 г;

  • зубці часникові – 3-4 шт.;

  • сік лимона – 30 мл;

  • мед квітковий – 75 г;

  • приправа для птиці – кілька щіпок;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком;

  • соняшникова або оливкова олія без аромату – 25 мл;

  • мелений перець – кілька дрібок.


  • Приготування
    Також як і в попередньому рецепті готуємо належним чином тушку і готуємо суміш для натирання. Змішуємо в піалі мед, сік лимонний, видавлені через прес попередньо очищені часникові зубці і кілька щіпок приправ для птиці. Натираємо отриманої ароматною пікантною сумішшю тушку птиці зовні і зсередини, поміщаємо в щільний пакет і відправляємо на полицю холодильника на двадцять чотири години.
    Для начинки промиваємо, позбавляє від насіннєвих коробок яблучка, після чого розрізаємо їх на кілька частин. Чорнослив ретельно споліскують проточною водою і якщо він жорсткий, замочуємо на кілька хвилин у гарячій воді. Яблука і чорнослив змішуємо в мисці, підсолюємо, заправляємо лимонним соком і спеціями за смаком і закладаємо в качине черевце. Стуляємо краю шкури і зшиваємо їх ниткою.
    Запекти качку можна також як і в попередньому випадку у формі під фольгою або ж використовувати для цього рукав для запікання. По боках біля тушки птиці розкладаємо очищені, розрізані на кілька частин і приправлені сіллю, перцем і спеціями картоплини.
    Процес випікання в духовці і вибір температурного режиму ми докладно описували вище. В даному випадку при приготуванні птиці з чорносливом, яблуками і картоплею спираємося на викладену в попередньому рецепті інформацію.
    При запіканні качки в рукаві розрізаємо його хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування і підрум'янюємо птицю при максимальній температурі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, запечена в рукаві
    Качка, запечена в рукаві
    Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в
    Качка в духовці у фользі - рецепт
    Качка в духовці у фользі - рецепт
    Відомо, що приготування качки - це непроста справа, тому господині намагаються готувати її якомога рідше, зазвичай у свято. У статті максимально
    Качка з яблуками в духовці
    Качка з яблуками в духовці
    Для гарячого страви на святковому столі ідеально підійде запечена качка в яблуках. Якщо вам здається, що це банально, то ми розвіємо ваші сумніви
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Качка в духовці з гречкою
    Качка в духовці з гречкою
    Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,