Куряче філе в вершках
Куряче м'ясо також відрізняється своєю універсальністю: яку частину тушки ви б не взяли, кожна має свій смак і застосування, що дозволяє готувати птицю буквально кожен день, і страва буде різним з разу в раз. На цей раз ми вирішили зіграти на класичному поєднанні курятини і молочних продуктів, приготувавши куряче філе в вершках відразу за кількома різними рецептами.
Додати набридлому дієтичного м'яса нового смаку можна з допомогою цілком доступних добавок – лимона і чебрецю. У парі вони відмінно поєднуються не тільки з птахом, але і з простим вершковим соусом, в якому ми будемо гасити філе.
Інгредієнти:
куряче філе – 19 кг;
чебрець – 2 гілочки;
борошно – 65 г;
вершкове масло – 45 г;
курячий бульйон – 235 мл;
лимон – 1 шт.;
вершки – 260 мл;
борошно – 15 р.
Приготування
Цілі шматочки курячого філе обріжте від плівок і залишків жиру, приправте, а потім замаринуйте в лимонному соку з чебрецем.
Через півгодини обсмажте курятину, заливши її залишками маринаду, до тих пір, поки філе не схопиться зі всіх сторін.
Приберіть птицю на окрему страву в сковороді розтопіть масло і всипте борошно. Отриману масу розведіть вершками і бульйоном.
Дочекайтеся загусання соусу і викладіть в нього шматочки курятини. Доведіть птицю до повної готовності в соусі, а потім подавайте, присмачивши цитрусової цедрою або виклавши скибочки лимона поверх.
Інгредієнти:
куряче філе – 5 шт.;
часник – 4 зубки;
бекон – 180 г;
печериці – 380 г;
вершки – 235 мл;
курячий бульйон – 115 мл;
пармезан – 45 г;
зелень петрушки для подачі.
Приготування
Шматочки приправленого курячого філе обсмажте з усіх боків на сильному вогні до зарум'янювання, але не доводячи до готовності. Приберіть курятину на окрему тарілку.
У цій же посуді обсмажте шматочки бекону до хрускоту, сам бекон приберіть на серветки, а залишки жиру використовуйте для обсмажування грибів з часником.
Залийте гриби сумішшю вершків і курячого бульйону, додайте тертий сир і дайте соусу дійти до кипіння, злегка загуснути.
Викладіть курку в грибний соус, посипте крихтою хрусткого бекону і відправте доходити до готовності при 200 градусах 10-12 хвилин.
Тайська версія страви передбачає використання кокосових вершків замість коров'ячих – ідеальний варіант для тих випадків, коли вам захотілося урізноманітнити меню чимось екзотичним.
Інгредієнти:
жовта паста каррі – 1 1/2 ст. ложки;
куряче філе – 320 г;
солодкий перець – 90 г;
кабачок – 90 г;
кокосові вершки – 95 мл;
вода – 115 мл;
рибний соус – 10 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати куряче філе в вершках, необхідно швидко обсмажити овочі на сильному вогні, не доводячи до готовності, але давши підрум'янитися.
До овочів на сковороді, додайте кубики курячого філе, приправте їх сіллю і покладіть пасту каррі.
Залийте курку та овочі сумішшю кокосових вершків з водою і рибним соусом, а потім залиште всі нудитися на середньому вогні близько 8-10 хвилин або поки соус не стане густіше, а курятина не дійде до готовності.
Інгредієнти:
вершкове масло – 55 г;
печериці – 155 г;
борошно – 45 г;
молоко – 470 мл;
вершки – 230 мл;
сир тертий – 240 г;
відварене куряче філе – 3 шт.;
головка брокколі – 1 шт.;
відварений рис – 2 ст.;
хлібна крихта – 1/2 ст.
Приготування
Відваріть суцвіття брокколі. Курку розберіть на волокна і викладіть рис з овочами і птахом у форму для запікання.
Гриби обсмажте, присипте борошном і залийте сумішшю молока і вершків. Дайте соусу загуснути.
Залийте вміст форми соусом, присипте сиром і хлібної крихтою, після чого залиште запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Куряче філе у вершках на сковороді
Додати набридлому дієтичного м'яса нового смаку можна з допомогою цілком доступних добавок – лимона і чебрецю. У парі вони відмінно поєднуються не тільки з птахом, але і з простим вершковим соусом, в якому ми будемо гасити філе.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе з грибами в вершках
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе з болгарським перцем у вершках – рецепт
Тайська версія страви передбачає використання кокосових вершків замість коров'ячих – ідеальний варіант для тих випадків, коли вам захотілося урізноманітнити меню чимось екзотичним.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе в вершках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречка з курячим філе
Доповнити приївся смак гречки можна кількома способами, а самим популярним і доступним є готування каші в компанії курятини. Далі опишемо найбільш
Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють
Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
Курячі рулетики з начинкою
Урізноманітнити повсякденне меню або доповнити святковий стіл простим, але ефектним стравою можливо, використовуючи докладні рецепти описані далі.
Паста з куркою і грибами
У цій статті представлені рецепти, здатні здивувати вас і кардинально урізноманітнити повсякденний обід. Пропонуємо кілька способів приготування
Куряче філе з грибами в сметанному соусі
Соковита і апетитна курочка з грибами в сметанному соусі - чудове блюдо, щоб побалувати себе смачненьким. М'ясо виходить ніжним, соковитим і