» » Куряче філе в вершках

Куряче філе в вершках

Куряче філе в вершках
Куряче м'ясо також відрізняється своєю універсальністю: яку частину тушки ви б не взяли, кожна має свій смак і застосування, що дозволяє готувати птицю буквально кожен день, і страва буде різним з разу в раз. На цей раз ми вирішили зіграти на класичному поєднанні курятини і молочних продуктів, приготувавши куряче філе в вершках відразу за кількома різними рецептами.

Куряче філе у вершках на сковороді


Додати набридлому дієтичного м'яса нового смаку можна з допомогою цілком доступних добавок – лимона і чебрецю. У парі вони відмінно поєднуються не тільки з птахом, але і з простим вершковим соусом, в якому ми будемо гасити філе.
Інгредієнти:

  • куряче філе – 19 кг;

  • чебрець – 2 гілочки;

  • борошно – 65 г;

  • вершкове масло – 45 г;

  • курячий бульйон – 235 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • вершки – 260 мл;

  • борошно – 15 р.


  • Приготування

  • Цілі шматочки курячого філе обріжте від плівок і залишків жиру, приправте, а потім замаринуйте в лимонному соку з чебрецем.

  • Через півгодини обсмажте курятину, заливши її залишками маринаду, до тих пір, поки філе не схопиться зі всіх сторін.

  • Приберіть птицю на окрему страву в сковороді розтопіть масло і всипте борошно. Отриману масу розведіть вершками і бульйоном.

  • Дочекайтеся загусання соусу і викладіть в нього шматочки курятини. Доведіть птицю до повної готовності в соусі, а потім подавайте, присмачивши цитрусової цедрою або виклавши скибочки лимона поверх.


  • Куряче філе з грибами в вершках


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 5 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • бекон – 180 г;

  • печериці – 380 г;

  • вершки – 235 мл;

  • курячий бульйон – 115 мл;

  • пармезан – 45 г;

  • зелень петрушки для подачі.


  • Приготування

  • Шматочки приправленого курячого філе обсмажте з усіх боків на сильному вогні до зарум'янювання, але не доводячи до готовності. Приберіть курятину на окрему тарілку.

  • У цій же посуді обсмажте шматочки бекону до хрускоту, сам бекон приберіть на серветки, а залишки жиру використовуйте для обсмажування грибів з часником.

  • Залийте гриби сумішшю вершків і курячого бульйону, додайте тертий сир і дайте соусу дійти до кипіння, злегка загуснути.

  • Викладіть курку в грибний соус, посипте крихтою хрусткого бекону і відправте доходити до готовності при 200 градусах 10-12 хвилин.


  • Куряче філе з болгарським перцем у вершках – рецепт


    Тайська версія страви передбачає використання кокосових вершків замість коров'ячих – ідеальний варіант для тих випадків, коли вам захотілося урізноманітнити меню чимось екзотичним.
    Інгредієнти:

  • жовта паста каррі – 1 1/2 ст. ложки;

  • куряче філе – 320 г;

  • солодкий перець – 90 г;

  • кабачок – 90 г;

  • кокосові вершки – 95 мл;

  • вода – 115 мл;

  • рибний соус – 10 мл


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати куряче філе в вершках, необхідно швидко обсмажити овочі на сильному вогні, не доводячи до готовності, але давши підрум'янитися.

  • До овочів на сковороді, додайте кубики курячого філе, приправте їх сіллю і покладіть пасту каррі.

  • Залийте курку та овочі сумішшю кокосових вершків з водою і рибним соусом, а потім залиште всі нудитися на середньому вогні близько 8-10 хвилин або поки соус не стане густіше, а курятина не дійде до готовності.


  • Куряче філе в вершках в духовці


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;

  • печериці – 155 г;

  • борошно – 45 г;

  • молоко – 470 мл;

  • вершки – 230 мл;

  • сир тертий – 240 г;

  • відварене куряче філе – 3 шт.;

  • головка брокколі – 1 шт.;

  • відварений рис – 2 ст.;

  • хлібна крихта – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Відваріть суцвіття брокколі. Курку розберіть на волокна і викладіть рис з овочами і птахом у форму для запікання.

  • Гриби обсмажте, присипте борошном і залийте сумішшю молока і вершків. Дайте соусу загуснути.

  • Залийте вміст форми соусом, присипте сиром і хлібної крихтою, після чого залиште запікати 20 хвилин при 200 градусах.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:54
    Переглядів: 84