Куряче м'ясо також відрізняється своєю універсальністю: яку частину тушки ви б не взяли, кожна має свій смак і застосування, що дозволяє готувати птицю буквально кожен день, і страва буде різним з разу в раз. На цей раз ми вирішили зіграти на класичному поєднанні курятини і молочних продуктів, приготувавши куряче філе в вершках відразу за кількома різними рецептами.
Куряче філе у вершках на сковороді
Додати набридлому дієтичного м'яса нового смаку можна з допомогою цілком доступних добавок – лимона і чебрецю. У парі вони відмінно поєднуються не тільки з птахом, але і з простим вершковим соусом, в якому ми будемо гасити філе.
Інгредієнти: куряче філе – 19 кг; чебрець – 2 гілочки; борошно – 65 г; вершкове масло – 45 г; курячий бульйон – 235 мл; лимон – 1 шт.; вершки – 260 мл; борошно – 15 р. Приготування Цілі шматочки курячого філе обріжте від плівок і залишків жиру, приправте, а потім замаринуйте в лимонному соку з чебрецем. Через півгодини обсмажте курятину, заливши її залишками маринаду, до тих пір, поки філе не схопиться зі всіх сторін. Приберіть птицю на окрему страву в сковороді розтопіть масло і всипте борошно. Отриману масу розведіть вершками і бульйоном. Дочекайтеся загусання соусу і викладіть в нього шматочки курятини. Доведіть птицю до повної готовності в соусі, а потім подавайте, присмачивши цитрусової цедрою або виклавши скибочки лимона поверх. Куряче філе з грибами в вершках
Інгредієнти: куряче філе – 5 шт.; часник – 4 зубки; бекон – 180 г; печериці – 380 г; вершки – 235 мл; курячий бульйон – 115 мл; пармезан – 45 г; зелень петрушки для подачі. Приготування Шматочки приправленого курячого філе обсмажте з усіх боків на сильному вогні до зарум'янювання, але не доводячи до готовності. Приберіть курятину на окрему тарілку. У цій же посуді обсмажте шматочки бекону до хрускоту, сам бекон приберіть на серветки, а залишки жиру використовуйте для обсмажування грибів з часником. Залийте гриби сумішшю вершків і курячого бульйону, додайте тертий сир і дайте соусу дійти до кипіння, злегка загуснути. Викладіть курку в грибний соус, посипте крихтою хрусткого бекону і відправте доходити до готовності при 200 градусах 10-12 хвилин. Куряче філе з болгарським перцем у вершках – рецепт
Тайська версія страви передбачає використання кокосових вершків замість коров'ячих – ідеальний варіант для тих випадків, коли вам захотілося урізноманітнити меню чимось екзотичним.
Інгредієнти: жовта паста каррі – 1 1/2 ст. ложки; куряче філе – 320 г; солодкий перець – 90 г; кабачок – 90 г; кокосові вершки – 95 мл; вода – 115 мл; рибний соус – 10 мл Приготування Перед тим, як приготувати куряче філе в вершках, необхідно швидко обсмажити овочі на сильному вогні, не доводячи до готовності, але давши підрум'янитися. До овочів на сковороді, додайте кубики курячого філе, приправте їх сіллю і покладіть пасту каррі. Залийте курку та овочі сумішшю кокосових вершків з водою і рибним соусом, а потім залиште всі нудитися на середньому вогні близько 8-10 хвилин або поки соус не стане густіше, а курятина не дійде до готовності. Куряче філе в вершках в духовці
Інгредієнти: вершкове масло – 55 г; печериці – 155 г; борошно – 45 г; молоко – 470 мл; вершки – 230 мл; сир тертий – 240 г; відварене куряче філе – 3 шт.; головка брокколі – 1 шт.; відварений рис – 2 ст.; хлібна крихта – 1/2 ст. Приготування Відваріть суцвіття брокколі. Курку розберіть на волокна і викладіть рис з овочами і птахом у форму для запікання. Гриби обсмажте, присипте борошном і залийте сумішшю молока і вершків. Дайте соусу загуснути. Залийте вміст форми соусом, присипте сиром і хлібної крихтою, після чого залиште запікати 20 хвилин при 200 градусах.