Куряче філе з грибами в сметанному соусі
В домашній кухні, здається, немає нічого простіше страв з курячим філе в основі. Причини очевидні: нейтральна своїм смаковим якостям курятина терпить сусідство практично будь-яких соусів і спецій, з радістю перетворюючись разом з ними в єдине блюдо, яке можна подавати окремо, або в компанії гарнірів з круп і пасти. У рецептах далі ми детально обговоримо технологію обжарювання курячого філе з грибами в ніжному соусі, а ви не забудьте попрактикуватися, приготувавши його до сьогоднішньої трапези.
Інгредієнти:
великі подвійні курячі філе - 2 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
бекон - 50 г;
гриби (печериці або інші) - 180 г;
зубок часнику;
вершкове масло - 15 г;
вершки - 240 мл;
борошно - 10 г;
молоко - 480 мл;
листочки петрушки.
Приготування
Перед приготуванням з курячого філе видаляємо плівки і зрізаємо внутрішні частини філе, осібно бовтаються під базовим шаром м'яса. Оброблену куру рясно додаємо сіль і кладемо підрум'янитися в розігрітому оливковій олії. Коли м'ясо придбає характерний коричневий відлив, приберіть його з жару, а замість киньте на сковороду бекон. Коли шматки віддадуть жир, обсмажте на ньому гриби хвилини 3 покладіть часник, почекайте ще 60 секунд і доповніть грибну засмажку вершковим маслом і борошном. Через півхвилини можна заливати вміст сковороди вершками з молоком. У соус занурте курятину і тушкуйте 20 хвилин, не закриваючи кришкою. У фіналі додайте листочки петрушки.
Хочете так само приготувати куряче філе з грибами у вершковому соусі в мультиварці? Немає проблем! Спершу зажарте всі інгредієнти на «Випікання», а після додавання рідких інгредієнтів переходьте на «Гасіння», час – півгодини.
Інгредієнти:
половинки курячого філе - 4 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
печериці або інші гриби - 280 м;
томати у власному соку - 230 г;
цибуля шалот - 60 г;
вершкове масло - 20 г;
курячий бульйон - 160 мл;
вершки - 60 мл;
гірчиця діжонська - 1 ст. ложка;
каперси - 8 шт.;
борошно - 1 ст. ложка з гіркою.
Приготування
Очистивши і швидко підрум'янивши курячі філе на сильному жарі, зменшуємо вогонь і кладемо суміш грибів і цибулі на сковороду. Через 4 хвилини посипаємо засмажку борошном і кладемо кубик олії. Чекаємо приблизно хвилину, за цей час борошно встигне обсмажитися, завдяки чому в соусі не буде відчуватися її характерний присмак і текстура. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо томати, гірчицю, каперси і вершки. Відразу ж укладаємо курятину і тушкуємо все 25 хвилин на мінімальному спеки.
Інгредієнти:
куряче філе - 350 г;
гриби - 130 г;
вершкове масло - 10 г;
борошно - 1 ч. ложка з гіркою;
соєвий соус - 30 мл;
вершки - 100 мл;
пір'я цибулі.
Приготування
Нарізавши куру соломкою, обсмажуємо її з грибами. Посипаємо куру борошном і кладемо шматочок масла, а через півхвилини заливаємо все сумішшю вершків з соєвим соусом. Тушкуйте птицю до загустіння соусу, а у фіналі посипте зеленню цибулі.
Інгредієнти:
філе - 3 шт.;
борошно - 40 г;
масло рослинне - 40 мл
вершкове масло - 20 г;
гриби - 190 г;
бульйон - 120 мл;
молоко - 240 мл;
твердий сир - 70 г;
вино - 120 мл
Приготування
Попередньо температуру духовки доводимо до позначки 175 градусів. Філе нарізаємо і, приправивши, обвалюємо в борошні, струшуючи надлишки. Смажимо м'ясо до зарум'янювання.
Окремо пасеруємо гриби 3-4 хвилини, посипаємо їх залишилася борошном і доповнюємо вершковим маслом. Заливаємо гриби сумішшю бульйону молока і вина, додаємо 2/3 від загальної кількості сиру.
М'ясо перекладаємо в форму, заливаємо загуслим соусом і доповнюємо залишилася третю сиру. Час запікання – 15 хвилин.
Куряче філе з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням з курячого філе видаляємо плівки і зрізаємо внутрішні частини філе, осібно бовтаються під базовим шаром м'яса. Оброблену куру рясно додаємо сіль і кладемо підрум'янитися в розігрітому оливковій олії. Коли м'ясо придбає характерний коричневий відлив, приберіть його з жару, а замість киньте на сковороду бекон. Коли шматки віддадуть жир, обсмажте на ньому гриби хвилини 3 покладіть часник, почекайте ще 60 секунд і доповніть грибну засмажку вершковим маслом і борошном. Через півхвилини можна заливати вміст сковороди вершками з молоком. У соус занурте курятину і тушкуйте 20 хвилин, не закриваючи кришкою. У фіналі додайте листочки петрушки.
Хочете так само приготувати куряче філе з грибами у вершковому соусі в мультиварці? Немає проблем! Спершу зажарте всі інгредієнти на «Випікання», а після додавання рідких інгредієнтів переходьте на «Гасіння», час – півгодини.
Куряче філе з грибами в томатному соусі з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши і швидко підрум'янивши курячі філе на сильному жарі, зменшуємо вогонь і кладемо суміш грибів і цибулі на сковороду. Через 4 хвилини посипаємо засмажку борошном і кладемо кубик олії. Чекаємо приблизно хвилину, за цей час борошно встигне обсмажитися, завдяки чому в соусі не буде відчуватися її характерний присмак і текстура. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо томати, гірчицю, каперси і вершки. Відразу ж укладаємо курятину і тушкуємо все 25 хвилин на мінімальному спеки.
Куряче філе з грибами в соєвому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши куру соломкою, обсмажуємо її з грибами. Посипаємо куру борошном і кладемо шматочок масла, а через півхвилини заливаємо все сумішшю вершків з соєвим соусом. Тушкуйте птицю до загустіння соусу, а у фіналі посипте зеленню цибулі.
Куряче філе з грибами в сирному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо температуру духовки доводимо до позначки 175 градусів. Філе нарізаємо і, приправивши, обвалюємо в борошні, струшуючи надлишки. Смажимо м'ясо до зарум'янювання.
Окремо пасеруємо гриби 3-4 хвилини, посипаємо їх залишилася борошном і доповнюємо вершковим маслом. Заливаємо гриби сумішшю бульйону молока і вина, додаємо 2/3 від загальної кількості сиру.
М'ясо перекладаємо в форму, заливаємо загуслим соусом і доповнюємо залишилася третю сиру. Час запікання – 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі рулетики з грибами і сиром в сметанному соусі
Готову страву перевершить всі ваші очікування. Курячі рулетики з грибами виходять ніжними, ароматними, із золотистою злегка засмаженою скоринкою. А
Куряче філе в грибному соусі
Куряче філе в грибному соусі – це ніжна куряча грудка запечена в духовці, при подачі сервированная грибним соусом. Готується дуже просто і процес
Що приготувати з курячого філе?
Рецептів приготування курячого філе дуже багато. Але кожна господиня хоче зробити для своїх домашніх що-небудь особливе. І в цьому вам допоможуть
Куряче філе фаршироване
Куряче філе фаршироване - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису, гречки. Приготувати цю дивну смакота досить просто.
Куряче філе в соєвому соусі
Багато хто з нас люблять і постійно їдять східні страви. Що не дивно, адже східна кухня дуже оригінальна, смачна і корисна. І сьогодні ми розповімо,
Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають