В домашній кухні, здається, немає нічого простіше страв з курячим філе в основі. Причини очевидні: нейтральна своїм смаковим якостям курятина терпить сусідство практично будь-яких соусів і спецій, з радістю перетворюючись разом з ними в єдине блюдо, яке можна подавати окремо, або в компанії гарнірів з круп і пасти. У рецептах далі ми детально обговоримо технологію обжарювання курячого філе з грибами в ніжному соусі, а ви не забудьте попрактикуватися, приготувавши його до сьогоднішньої трапези.
Куряче філе з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: великі подвійні курячі філе - 2 шт.; оливкова олія - 30 мл; бекон - 50 г; гриби (печериці або інші) - 180 г; зубок часнику; вершкове масло - 15 г; вершки - 240 мл; борошно - 10 г; молоко - 480 мл; листочки петрушки. Приготування Перед приготуванням з курячого філе видаляємо плівки і зрізаємо внутрішні частини філе, осібно бовтаються під базовим шаром м'яса. Оброблену куру рясно додаємо сіль і кладемо підрум'янитися в розігрітому оливковій олії. Коли м'ясо придбає характерний коричневий відлив, приберіть його з жару, а замість киньте на сковороду бекон. Коли шматки віддадуть жир, обсмажте на ньому гриби хвилини 3 покладіть часник, почекайте ще 60 секунд і доповніть грибну засмажку вершковим маслом і борошном. Через півхвилини можна заливати вміст сковороди вершками з молоком. У соус занурте курятину і тушкуйте 20 хвилин, не закриваючи кришкою. У фіналі додайте листочки петрушки.
Хочете так само приготувати куряче філе з грибами у вершковому соусі в мультиварці? Немає проблем! Спершу зажарте всі інгредієнти на «Випікання», а після додавання рідких інгредієнтів переходьте на «Гасіння», час – півгодини.
Куряче філе з грибами в томатному соусі з вершками
Інгредієнти: половинки курячого філе - 4 шт.; оливкова олія - 30 мл; печериці або інші гриби - 280 м; томати у власному соку - 230 г; цибуля шалот - 60 г; вершкове масло - 20 г; курячий бульйон - 160 мл; вершки - 60 мл; гірчиця діжонська - 1 ст. ложка; каперси - 8 шт.; борошно - 1 ст. ложка з гіркою. Приготування Очистивши і швидко підрум'янивши курячі філе на сильному жарі, зменшуємо вогонь і кладемо суміш грибів і цибулі на сковороду. Через 4 хвилини посипаємо засмажку борошном і кладемо кубик олії. Чекаємо приблизно хвилину, за цей час борошно встигне обсмажитися, завдяки чому в соусі не буде відчуватися її характерний присмак і текстура. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо томати, гірчицю, каперси і вершки. Відразу ж укладаємо курятину і тушкуємо все 25 хвилин на мінімальному спеки.
Куряче філе з грибами в соєвому соусі
Інгредієнти: куряче філе - 350 г; гриби - 130 г; вершкове масло - 10 г; борошно - 1 ч. ложка з гіркою; соєвий соус - 30 мл; вершки - 100 мл; пір'я цибулі. Приготування Нарізавши куру соломкою, обсмажуємо її з грибами. Посипаємо куру борошном і кладемо шматочок масла, а через півхвилини заливаємо все сумішшю вершків з соєвим соусом. Тушкуйте птицю до загустіння соусу, а у фіналі посипте зеленню цибулі.
Куряче філе з грибами в сирному соусі
Інгредієнти: філе - 3 шт.; борошно - 40 г; масло рослинне - 40 мл вершкове масло - 20 г; гриби - 190 г; бульйон - 120 мл; молоко - 240 мл; твердий сир - 70 г; вино - 120 мл Приготування Попередньо температуру духовки доводимо до позначки 175 градусів. Філе нарізаємо і, приправивши, обвалюємо в борошні, струшуючи надлишки. Смажимо м'ясо до зарум'янювання.
Окремо пасеруємо гриби 3-4 хвилини, посипаємо їх залишилася борошном і доповнюємо вершковим маслом. Заливаємо гриби сумішшю бульйону молока і вина, додаємо 2/3 від загальної кількості сиру.
М'ясо перекладаємо в форму, заливаємо загуслим соусом і доповнюємо залишилася третю сиру. Час запікання – 15 хвилин.