Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з грибами в сметанному соусі

Куряче філе з грибами в сметанному соусі
В домашній кухні, здається, немає нічого простіше страв з курячим філе в основі. Причини очевидні: нейтральна своїм смаковим якостям курятина терпить сусідство практично будь-яких соусів і спецій, з радістю перетворюючись разом з ними в єдине блюдо, яке можна подавати окремо, або в компанії гарнірів з круп і пасти. У рецептах далі ми детально обговоримо технологію обжарювання курячого філе з грибами в ніжному соусі, а ви не забудьте попрактикуватися, приготувавши його до сьогоднішньої трапези.

Куряче філе з грибами у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • великі подвійні курячі філе - 2 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • бекон - 50 г;

  • гриби (печериці або інші) - 180 г;

  • зубок часнику;

  • вершкове масло - 15 г;

  • вершки - 240 мл;

  • борошно - 10 г;

  • молоко - 480 мл;

  • листочки петрушки.


  • Приготування
    Перед приготуванням з курячого філе видаляємо плівки і зрізаємо внутрішні частини філе, осібно бовтаються під базовим шаром м'яса. Оброблену куру рясно додаємо сіль і кладемо підрум'янитися в розігрітому оливковій олії. Коли м'ясо придбає характерний коричневий відлив, приберіть його з жару, а замість киньте на сковороду бекон. Коли шматки віддадуть жир, обсмажте на ньому гриби хвилини 3 покладіть часник, почекайте ще 60 секунд і доповніть грибну засмажку вершковим маслом і борошном. Через півхвилини можна заливати вміст сковороди вершками з молоком. У соус занурте курятину і тушкуйте 20 хвилин, не закриваючи кришкою. У фіналі додайте листочки петрушки.
    Хочете так само приготувати куряче філе з грибами у вершковому соусі в мультиварці? Немає проблем! Спершу зажарте всі інгредієнти на «Випікання», а після додавання рідких інгредієнтів переходьте на «Гасіння», час – півгодини.

    Куряче філе з грибами в томатному соусі з вершками


    Інгредієнти:

  • половинки курячого філе - 4 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • печериці або інші гриби - 280 м;

  • томати у власному соку - 230 г;

  • цибуля шалот - 60 г;

  • вершкове масло - 20 г;

  • курячий бульйон - 160 мл;

  • вершки - 60 мл;

  • гірчиця діжонська - 1 ст. ложка;

  • каперси - 8 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка з гіркою.


  • Приготування
    Очистивши і швидко підрум'янивши курячі філе на сильному жарі, зменшуємо вогонь і кладемо суміш грибів і цибулі на сковороду. Через 4 хвилини посипаємо засмажку борошном і кладемо кубик олії. Чекаємо приблизно хвилину, за цей час борошно встигне обсмажитися, завдяки чому в соусі не буде відчуватися її характерний присмак і текстура. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо томати, гірчицю, каперси і вершки. Відразу ж укладаємо курятину і тушкуємо все 25 хвилин на мінімальному спеки.

    Куряче філе з грибами в соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 350 г;

  • гриби - 130 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • борошно - 1 ч. ложка з гіркою;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • вершки - 100 мл;

  • пір'я цибулі.


  • Приготування
    Нарізавши куру соломкою, обсмажуємо її з грибами. Посипаємо куру борошном і кладемо шматочок масла, а через півхвилини заливаємо все сумішшю вершків з соєвим соусом. Тушкуйте птицю до загустіння соусу, а у фіналі посипте зеленню цибулі.

    Куряче філе з грибами в сирному соусі


    Інгредієнти:

  • філе - 3 шт.;

  • борошно - 40 г;

  • масло рослинне - 40 мл

  • вершкове масло - 20 г;

  • гриби - 190 г;

  • бульйон - 120 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • твердий сир - 70 г;

  • вино - 120 мл


  • Куряче філе з грибами в сметанному соусі
    Приготування
    Попередньо температуру духовки доводимо до позначки 175 градусів. Філе нарізаємо і, приправивши, обвалюємо в борошні, струшуючи надлишки. Смажимо м'ясо до зарум'янювання.
    Окремо пасеруємо гриби 3-4 хвилини, посипаємо їх залишилася борошном і доповнюємо вершковим маслом. Заливаємо гриби сумішшю бульйону молока і вина, додаємо 2/3 від загальної кількості сиру.
    М'ясо перекладаємо в форму, заливаємо загуслим соусом і доповнюємо залишилася третю сиру. Час запікання – 15 хвилин.