Куряче філе в грибному соусі
Є чудові гарячі страви, які настільки самобутні, що прекрасно переживуть на вашій тарілці без будь-яких інших доповнень. Мабуть, саме до їх числа можна віднести рецепти курячого філе з соусом на грибний основі, про яких і піде мова далі.
Інгредієнти:
гриби - 480 м;
куряче філе - 900 г;
вершкове масло - 35 г;
оливкова олія - 35 мл;
вершки для збивання - 375 мл;
зубчики часнику - 2 шт.;
суміш зелені (кріп, зелена цибуля).
Приготування
Розігрійте важку чавунну сковороду або сотейник на середньому вогні, додавши на разогревающуюся поверхню обидва види масла. У гаряче масло покладіть пластинки вибраних грибів і залиште їх на 5 хвилин. Перекладіть обсмажені гриби на окреме блюдо, а на їх місці приготуйте нарізану товстою соломкою куру. Через хвилину до курки покладіть пасту з часникових зубчиків, все перемішайте, почекайте ще 60 секунд і також заберіть її з вогню. Тепер у сковороду налийте вершки і додайте в них шматочки грибів. Коли вершки закиплять, поверніть куру на вогонь і здобріть блюдо великою кількістю зелені. Куряче філе під грибним соусом буде готове буквально через пару хвилин.
Скласти чудову компанію практично будь-якого соусу і м'яса здатне біле сухе вино. Старий французький трюк ми повторимо і в нашому наступному рецепті, щоб зробити звичне філе стравою, гідним ресторанної подачі.
Інгредієнти:
вершкове масло - 25 г;
оливкова олія - 30 мл;
куряче філе (без шкіри) - 900 г;
печериці - 320 г;
томати - 120 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
цибулю-шалот - 45 г;
сухе біле вино - 120 мл;
вершки - 65 мл;
курячий бульйон - 120 мл;
борошно;
базилік.
Приготування
Добре розігрів обидва види масла в чавунній сковороді, обсмажте на ній шматки курячого філе цілком, буквально за пару хвилин з кожного боку, щоб м'ясо стало рум'яне, але не встиг приготуватися повністю. Перекладіть куру на тарілку, а замість неї поставте на вогонь суміш шалот з часником, а через 40 секунд покладіть кубики томатів. Останні краще додавати вже без шкірки і насіння. Слідом за томатами і додайте пластинки грибів. 8 хвилин знадобиться для того, щоб овочева база для нашого соусу добре протушилась, після чого можна вливати вино, вершки і бульйон, повертати куру і ставити страву в розігріту до 190 градусів духовку. Куряче філе в грибному соусі в духовці можна буде дегустувати через 12-15 хвилин.
Куряче філе в вершково-грибному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте важку чавунну сковороду або сотейник на середньому вогні, додавши на разогревающуюся поверхню обидва види масла. У гаряче масло покладіть пластинки вибраних грибів і залиште їх на 5 хвилин. Перекладіть обсмажені гриби на окреме блюдо, а на їх місці приготуйте нарізану товстою соломкою куру. Через хвилину до курки покладіть пасту з часникових зубчиків, все перемішайте, почекайте ще 60 секунд і також заберіть її з вогню. Тепер у сковороду налийте вершки і додайте в них шматочки грибів. Коли вершки закиплять, поверніть куру на вогонь і здобріть блюдо великою кількістю зелені. Куряче філе під грибним соусом буде готове буквально через пару хвилин.
Куряче філе під вершково-грибним соусом
Скласти чудову компанію практично будь-якого соусу і м'яса здатне біле сухе вино. Старий французький трюк ми повторимо і в нашому наступному рецепті, щоб зробити звичне філе стравою, гідним ресторанної подачі.
Інгредієнти:
Приготування
Добре розігрів обидва види масла в чавунній сковороді, обсмажте на ній шматки курячого філе цілком, буквально за пару хвилин з кожного боку, щоб м'ясо стало рум'яне, але не встиг приготуватися повністю. Перекладіть куру на тарілку, а замість неї поставте на вогонь суміш шалот з часником, а через 40 секунд покладіть кубики томатів. Останні краще додавати вже без шкірки і насіння. Слідом за томатами і додайте пластинки грибів. 8 хвилин знадобиться для того, щоб овочева база для нашого соусу добре протушилась, після чого можна вливати вино, вершки і бульйон, повертати куру і ставити страву в розігріту до 190 градусів духовку. Куряче філе в грибному соусі в духовці можна буде дегустувати через 12-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спагеті з грибами
Дуже часто в нашому темпі життя залишається мало часу на приготування смачної вечері. Іноді на виручку приходять напівфабрикати, що далеко не кращий
Куряче філе з грибами в сметанному соусі
Соковита і апетитна курочка з грибами в сметанному соусі - чудове блюдо, щоб побалувати себе смачненьким. М'ясо виходить ніжним, соковитим і
Куряче філе з помідорами
Куряче філе з помідорами - це чудове ситне блюдо, яке виручить будь-яку господарку, коли не вистачає часу на готування. Ми приготували для вас кілька
Що приготувати з курячого філе?
Рецептів приготування курячого філе дуже багато. Але кожна господиня хоче зробити для своїх домашніх що-небудь особливе. І в цьому вам допоможуть
Куряче філе фаршироване
Куряче філе фаршироване - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису, гречки. Приготувати цю дивну смакота досить просто.
Куряче філе в соєвому соусі
Багато хто з нас люблять і постійно їдять східні страви. Що не дивно, адже східна кухня дуже оригінальна, смачна і корисна. І сьогодні ми розповімо,