Є чудові гарячі страви, які настільки самобутні, що прекрасно переживуть на вашій тарілці без будь-яких інших доповнень. Мабуть, саме до їх числа можна віднести рецепти курячого філе з соусом на грибний основі, про яких і піде мова далі.
Куряче філе в вершково-грибному соусі
Інгредієнти: гриби - 480 м; куряче філе - 900 г; вершкове масло - 35 г; оливкова олія - 35 мл; вершки для збивання - 375 мл; зубчики часнику - 2 шт.; суміш зелені (кріп, зелена цибуля). Приготування Розігрійте важку чавунну сковороду або сотейник на середньому вогні, додавши на разогревающуюся поверхню обидва види масла. У гаряче масло покладіть пластинки вибраних грибів і залиште їх на 5 хвилин. Перекладіть обсмажені гриби на окреме блюдо, а на їх місці приготуйте нарізану товстою соломкою куру. Через хвилину до курки покладіть пасту з часникових зубчиків, все перемішайте, почекайте ще 60 секунд і також заберіть її з вогню. Тепер у сковороду налийте вершки і додайте в них шматочки грибів. Коли вершки закиплять, поверніть куру на вогонь і здобріть блюдо великою кількістю зелені. Куряче філе під грибним соусом буде готове буквально через пару хвилин.
Куряче філе під вершково-грибним соусом
Скласти чудову компанію практично будь-якого соусу і м'яса здатне біле сухе вино. Старий французький трюк ми повторимо і в нашому наступному рецепті, щоб зробити звичне філе стравою, гідним ресторанної подачі.
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; оливкова олія - 30 мл; куряче філе (без шкіри) - 900 г; печериці - 320 г; томати - 120 г; часникові зубчики - 3 шт.; цибулю-шалот - 45 г; сухе біле вино - 120 мл; вершки - 65 мл; курячий бульйон - 120 мл; борошно; базилік. Приготування Добре розігрів
обидва види масла в чавунній сковороді, обсмажте на ній шматки курячого філе цілком, буквально за пару хвилин з кожного боку, щоб м'ясо стало рум'яне, але не встиг приготуватися повністю. Перекладіть куру на тарілку, а замість неї поставте на вогонь суміш шалот з часником, а через 40 секунд покладіть кубики томатів. Останні краще додавати вже без шкірки і насіння. Слідом за томатами і додайте пластинки грибів. 8 хвилин знадобиться для того, щоб овочева база для нашого соусу добре протушилась, після чого можна вливати вино, вершки і бульйон, повертати куру і ставити страву в розігріту до 190 градусів духовку. Куряче філе в грибному соусі в духовці можна буде дегустувати через 12-15 хвилин.