Вернуться назад Распечатать

Куряче філе в грибному соусі

Куряче філе в грибному соусі
Є чудові гарячі страви, які настільки самобутні, що прекрасно переживуть на вашій тарілці без будь-яких інших доповнень. Мабуть, саме до їх числа можна віднести рецепти курячого філе з соусом на грибний основі, про яких і піде мова далі.

Куряче філе в вершково-грибному соусі


Інгредієнти:

  • гриби - 480 м;

  • куряче філе - 900 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • вершки для збивання - 375 мл;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • суміш зелені (кріп, зелена цибуля).


  • Приготування
    Розігрійте важку чавунну сковороду або сотейник на середньому вогні, додавши на разогревающуюся поверхню обидва види масла. У гаряче масло покладіть пластинки вибраних грибів і залиште їх на 5 хвилин. Перекладіть обсмажені гриби на окреме блюдо, а на їх місці приготуйте нарізану товстою соломкою куру. Через хвилину до курки покладіть пасту з часникових зубчиків, все перемішайте, почекайте ще 60 секунд і також заберіть її з вогню. Тепер у сковороду налийте вершки і додайте в них шматочки грибів. Коли вершки закиплять, поверніть куру на вогонь і здобріть блюдо великою кількістю зелені. Куряче філе під грибним соусом буде готове буквально через пару хвилин.

    Куряче філе під вершково-грибним соусом


    Скласти чудову компанію практично будь-якого соусу і м'яса здатне біле сухе вино. Старий французький трюк ми повторимо і в нашому наступному рецепті, щоб зробити звичне філе стравою, гідним ресторанної подачі.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 25 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • куряче філе (без шкіри) - 900 г;

  • печериці - 320 г;

  • томати - 120 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • цибулю-шалот - 45 г;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • вершки - 65 мл;

  • курячий бульйон - 120 мл;

  • борошно;

  • базилік.


  • Приготування
    Добре розігрів
    Куряче філе в грибному соусі
    обидва види масла в чавунній сковороді, обсмажте на ній шматки курячого філе цілком, буквально за пару хвилин з кожного боку, щоб м'ясо стало рум'яне, але не встиг приготуватися повністю. Перекладіть куру на тарілку, а замість неї поставте на вогонь суміш шалот з часником, а через 40 секунд покладіть кубики томатів. Останні краще додавати вже без шкірки і насіння. Слідом за томатами і додайте пластинки грибів. 8 хвилин знадобиться для того, щоб овочева база для нашого соусу добре протушилась, після чого можна вливати вино, вершки і бульйон, повертати куру і ставити страву в розігріту до 190 градусів духовку. Куряче філе в грибному соусі в духовці можна буде дегустувати через 12-15 хвилин.