» » Індичка в соєвому соусі

Індичка в соєвому соусі

Індичка в соєвому соусі
Цей делікатес підкорить серце навіть найвибагливіших гурманів своїм незвичайним витонченим смаком. До того ж рецепт відкриває широкий простір для реалізації кулінарних фантазій.

Індичка в соєвому соусі в духовці


Запечене дієтичне індиче м'ясо спокійно можна давати навіть маленьким дітям. При цьому приготування філе індички в соєвому соусі обійдеться вам зовсім недорого.
Інгредієнти:

  • куркума, чорний перець, сушений базилік , прованські трави – за смаком;

  • часник – 3 зубчики;

  • соєвий соус – 3 ст. ложки;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • філе індички – 500 г;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Добре вимийте філе і просушіть з допомогою паперових серветок.

  • Використовуючи гострий ніж, зробіть в м'ясі кілька глибоких проколів і гарненько натріть його сіллю.

  • Змішайте всі спеції так, щоб вийшло близько 2 чайних ложок приправи.

  • Посипте нею м'ясо, а в надрізи акуратно вставте невеликі скибочки часнику.

  • Форму для випічки ретельно застеліть фольгою і полийте олією. Покладіть туди філе, полийте соєвим соусом і добре загорніть у фольгу і зверху.

  • Покладіть м'ясо в холодильник приблизно на 2 години для маринування.

  • Потім прогрійте духовку до 200 градусів і випікайте приблизно 50-60 хвилин. Після цього трохи розгорніть фольгу і залиште в духовці приблизно на 5-10 хвилин.

  • В кінці страву полийте виділилася рідиною.


  • Індичка в медово-соєвому соусі


    Це блюдо відрізняється ніжним і трохи терпким смаком і просто тане в роті. Особливо добре такий рецепт індички в соєвому соусі поєднується з гарніром типу червоного рису чи іншої каші.
    Інгредієнти:

  • мед – 3 ст. ложки;

  • філе індички – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • сіль, перець, кунжут або зелень – за смаком;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • соєвий соус – 3 ст. ложки;

  • морква – 3 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.


  • Приготування

  • Промийте охолоджене філе індички, трохи просушіть і очистіть від плівки, а потім наріжте тоненькими смужками.

  • Налийте в миску соєвий соус і розчиніть мед.

  • Залийте маринадом шматочки філе і відправте в холодильник хвилин на 15-20.

  • Перець вимийте і вийміть насіння і плодоніжки, а потім наріжте соломкою.

  • Моркву натріть, використовуючи дрібну тертку, а цибулю поріжте дрібними кубиками. Замариноване філе обсмажте на сковорідці з прогрітим маслом близько 5-7 хвилин, виставивши середній вогонь. Не забувайте його періодично перевертати.

  • Все посоліть, посипте перцем, додайте на сковорідку цибулю і протушкувати приблизно 5 хвилин.

  • В кінці змішайте з вмістом сковорідки перець і моркву і залиште філе на вогні ще на 8-10 хвилин.

  • Таку індичку в соєвому соусі, підсмажений на сковороді, обов'язково подають гарячою, посипавши кунжутом або посіченою зеленню.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:53
    Переглядів: 39