Цей делікатес підкорить серце навіть найвибагливіших гурманів своїм незвичайним витонченим смаком. До того ж рецепт відкриває широкий простір для реалізації кулінарних фантазій.
Індичка в соєвому соусі в духовці
Запечене дієтичне індиче м'ясо спокійно можна давати навіть маленьким дітям. При цьому приготування філе індички в соєвому соусі обійдеться вам зовсім недорого.
Інгредієнти: куркума, чорний перець, сушений базилік , прованські трави – за смаком; часник – 3 зубчики; соєвий соус – 3 ст. ложки; сіль – 2 ч. ложки; філе індички – 500 г; оливкова олія – 2 ст. ложки. Приготування Добре вимийте філе і просушіть з допомогою паперових серветок. Використовуючи гострий ніж, зробіть в м'ясі кілька глибоких проколів і гарненько натріть його сіллю. Змішайте всі спеції так, щоб вийшло близько 2 чайних ложок приправи. Посипте нею м'ясо, а в надрізи акуратно вставте невеликі скибочки часнику. Форму для випічки ретельно застеліть фольгою і полийте олією. Покладіть туди філе, полийте соєвим соусом і добре загорніть у фольгу і зверху. Покладіть м'ясо в холодильник приблизно на 2 години для маринування. Потім прогрійте духовку до 200 градусів і випікайте приблизно 50-60 хвилин. Після цього трохи розгорніть фольгу і залиште в духовці приблизно на 5-10 хвилин. В кінці страву полийте виділилася рідиною. Індичка в медово-соєвому соусі
Це блюдо відрізняється ніжним і трохи терпким смаком і просто тане в роті. Особливо добре такий рецепт індички в соєвому соусі поєднується з гарніром типу червоного рису чи іншої каші.
Інгредієнти: мед – 3 ст. ложки; філе індички – 550 г; ріпчаста цибуля – 3 шт.; сіль, перець, кунжут або зелень – за смаком; соняшникова олія – 50 мл; соєвий соус – 3 ст. ложки; морква – 3 шт.; солодкий перець – 2 шт. Приготування Промийте охолоджене філе індички, трохи просушіть і очистіть від плівки, а потім наріжте тоненькими смужками. Налийте в миску соєвий соус і розчиніть мед. Залийте маринадом шматочки філе і відправте в холодильник хвилин на 15-20. Перець вимийте і вийміть насіння і плодоніжки, а потім наріжте соломкою. Моркву натріть, використовуючи дрібну тертку, а цибулю поріжте дрібними кубиками. Замариноване філе обсмажте на сковорідці з прогрітим маслом близько 5-7 хвилин, виставивши середній вогонь. Не забувайте його періодично перевертати. Все посоліть, посипте перцем, додайте на сковорідку цибулю і протушкувати приблизно 5 хвилин. В кінці змішайте з вмістом сковорідки перець і моркву і залиште філе на вогні ще на 8-10 хвилин. Таку індичку в соєвому соусі, підсмажений на сковороді, обов'язково подають гарячою, посипавши кунжутом або посіченою зеленню.