Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індичка в духовці в соєвому соусі

Індичка в духовці в соєвому соусі

28-02-2016, 20:26
1 510
Індичка в духовці в соєвому соусі
М'ясо індички завдяки своїм чудовим властивостям і прекрасного смаку, безсумнівно, варте особливої шанування і затребуваності. Адже при правильному приготуванні страви з нього виходять поза всякою конкуренцією.
Пропонуємо рецепти індички, маринованої в соєвому соусі, які зайвий раз доведуть цю непорушну істину і дозволять насолодитися прекрасним смаком ідеального за всіма параметрами страви.

Філе індички з овочами в соєвому соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • філе індички – 950 г;

  • цибуля ріпчаста – 270 г;

  • морква – 75 г;

  • рафінована рослинна олія – 20 мл;

  • соус соєвий – 60-75 мл;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • набір спецій для птиці – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • гілочки свіжої петрушки.


  • Приготування
    В даному випадку філе індички спочатку як би маринується в овочевих соках з соєвим соусом, а потім гаситься в тій же компанії. Виходить дуже соковито, шалено смачно і, безсумнівно, корисно.
    Для реалізації рецепта промите, обсушенное і нарізане скибочками індиче філе змішуємо з попередньо очищеним і нашаткованою півкільцями цибулею і перетертої на тертці морквою. Заправляємо все соєвим соусом, додаємо зовсім небагато солі, цукру і спецій для птиці і гарненько перемішуємо. Залишаємо на годинку для обміну смаками і просочування м'яса ароматами і соками овочів.
    Після цього перекладаємо індичку разом з овочами і маринадом в підходящий посуд для запікання в духовці, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла, прикриваємо кришкою і готуємо при температурному режимі 200 градусів протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин.
    Таку індичку в соєвому соусі з овочами можна приготувати і в мультиварці. Для цього викладаємо всю масу в промаслений чашу приладу і налаштовуємо його на функцію «Гасіння». Через п'ятдесят хвилин блюдо буде готово, залишилося тільки заправити його дрібненько нарубаною зеленню петрушки і дати трохи настоятися.
    Підсумковий результат цієї страви досить рідкий і його можна використовувати як підливи з індичкою для подачі з будь-яким гарніром. Якщо є необхідність отримати блюдо погустіше, то через сорок хвилин від початку процесу приготування необхідно відкрити кришку посуду або мультиустройства і випарувати зайву вологу.

    Гомілка індички без кістки в соєвому соусі з медом


    Інгредієнти:

  • гомілка індички без кістки – 850 г;

  • соєвий соус – 120 мл;

  • мед квітковий – 90 г;

  • паста томатна – 30 г;

  • ароматні сухі трави – за смаком;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • гілочка свіжого розмарину;

  • суміш перців свежесмолотая – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб максимально поліпшити смак готового блюда, мінімум за добу до передбачуваного запікання м'яса в духовці замаринуем його в маринаді. Для цього в мисочці змішуємо соєвий соус, мед і томатну пасту, додаємо трохи води, солі, меленої суміші перців і запашних сухих трав на свій смак. Прогріваємо суміш саму малість на вогні для кращої взаємодії компонентів маринаду і максимального розкриття смаків спецій, а потім натираємо отриманою сумішшю попередньо підготовлені гомілки індички без кістки. Як ми вже згадували раніше, залишаємо м'ясо маринуватися на добу, прикривши ємність з ним кришкою або плівкою і розташувавши на нижній полиці холодильника. За весь час пару раз перевертаємо скибки птиці на іншу сторону.
    Індичка в духовці в соєвому соусі

    Після закінчення відведеного для маринування часу даємо м'яса постояти при кімнатній температурі протягом години, а потім перекладаємо разом з пряним маринадом в ємність для запікання, кидаємо зверху свіжі голочки розмарину і розміщуємо в заздалегідь прогрітій духовці. Температурний режим спочатку налаштовуємо на рівні 220 градусів. Через п'ятнадцять хвилин інтенсивність спека зменшуємо до 165 градусів і готуємо птицю при цих умовах ще протягом години. Час від часу зрошуємо м'ясо маринадом і соками, з якими воно запікається.
    По готовності подаємо гомілки індички з відварною або запеченою картоплею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гомілка індички в духовці
    Гомілка індички в духовці
    З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Страви з філе індички
    Страви з філе індички
    Страви з індички завжди виходять смачними, ніжними, ароматними і неодмінно корисними. Тому сміливо замінюйте цим продуктом звичну курятину і
    Крильця в медово-соєвому соусі в духовці
    Крильця в медово-соєвому соусі в духовці
    Крильця - частина курячої тушки, яку приготувати неймовірно легко будь-яким способом. Але ж просто запечене м'ясо часто приїдається, і в такому
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його