» » Річкові мідії - рецепт приготування

Річкові мідії - рецепт приготування

Річкові мідії - рецепт приготування
Хочете вразити запрошених гостей, тоді пропонуємо вам зробити вишукані страви з річкових мідій. Це робиться неймовірно швидко, просто і обов'язково вразить всіх любителів і цінителів морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування річкових мідій в домашніх умовах.

Рецепт оригінального блюда з річкових мідій


Інгредієнти:

  • мідії річкові – 910 г;

  • олія рослинна;

  • хрін або соус – за смаком;

  • вода – 2 л;

  • зелень.


  • Для маринаду:

  • оцет – за смаком;

  • вода – 705 мл.


  • Приготування
    Мідії промиваємо і замочуємо в маринаді, приготованому з води і оцту, приблизно на 20 хвилин. Потім підсолюємо за смаком і перемішуємо. Оцет прибере неприємний річковий запах і вб'є шкідливі мікроорганізми. Потім мідії проварюємо до розкриття. Далі рідину зливаємо, заливаємо чистою водою і варимо близько години. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом і в кінці смаження заливаємо улюбленим соусом і посипаємо блюдо рубаною зеленню.

    Рецепт запечених річкових мідій


    Інгредієнти:

  • річкові мідії – 990 м;

  • спеції і лавровий лист.


  • Для соусу:

  • часник – 3 зубчики;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • лимонний сік – за смаком;

  • спеції та італійські трави.


  • Приготування
    Мідії заздалегідь вимочуємо в холодній воді, щоб з них вийшов весь річковий пісок. Потім у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції, лаврушку і доводимо до закипання. Після цього акуратно опускаємо мідії і проварюємо їх 3 хвилини. Обережно виймаємо делікатес шумівкою і остуджуємо, виклавши на тарілку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, заливаємо олією, скроплюємо соком лимона і посипаємо італійськими травами. Духовку розігріваємо до 180 градусів, викладаємо на деко мідії і в кожну стулку наливаємо трохи приготовленого соусу. Запікаємо страву 7-10 хвилин і подаємо до столу.

    Рецепт приготування річкових мідій


    Інгредієнти:

  • річкові мідії – 155 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • сметана і зелень – за бажанням;
  • Річкові мідії - рецепт приготування

  • спеції.


  • Приготування
    А ось ще один рецепт, як смачно приготувати річкові мідії. Кладемо делікатес на гарячу сковорідку і нагріваємо до тих пір, поки всі стулки повністю не розкриються. Через 10 хвилин обережно дістаємо їх, остуджуємо, акуратно відокремлюємо від м'язової губки і нарізаємо шматочками. Додаємо подрібнену цибулю, кидаємо лавровий лист, спеції і тушкуємо 15 хвилин на сковорідці. Перед подачею до столу прикрашаємо страву рубаною зеленню і заливаємо все нежирної сметаною.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:18
    Переглядів: 91