Хочете вразити запрошених гостей, тоді пропонуємо вам зробити вишукані страви з річкових мідій. Це робиться неймовірно швидко, просто і обов'язково вразить всіх любителів і цінителів морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування річкових мідій в домашніх умовах.
Рецепт оригінального блюда з річкових мідій
Інгредієнти: мідії річкові – 910 г; олія рослинна; хрін або соус – за смаком; вода – 2 л; зелень. Для маринаду:
оцет – за смаком; вода – 705 мл. Приготування Мідії промиваємо і замочуємо в маринаді, приготованому з води і оцту, приблизно на 20 хвилин. Потім підсолюємо за смаком і перемішуємо. Оцет прибере неприємний річковий запах і вб'є шкідливі мікроорганізми. Потім мідії проварюємо до розкриття. Далі рідину зливаємо, заливаємо чистою водою і варимо близько години. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом і в кінці смаження заливаємо улюбленим соусом і посипаємо блюдо рубаною зеленню.
Рецепт запечених річкових мідій
Інгредієнти:
річкові мідії – 990 м; спеції і лавровий лист. Для соусу:
часник – 3 зубчики; оливкова олія – 45 мл; лимонний сік – за смаком; спеції та італійські трави. Приготування Мідії заздалегідь вимочуємо в холодній воді, щоб з них вийшов весь річковий пісок. Потім у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції, лаврушку і доводимо до закипання. Після цього акуратно опускаємо мідії і проварюємо їх 3 хвилини. Обережно виймаємо делікатес шумівкою і остуджуємо, виклавши на тарілку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, заливаємо олією, скроплюємо соком лимона і посипаємо італійськими травами. Духовку розігріваємо до 180 градусів, викладаємо на деко мідії і в кожну стулку наливаємо трохи приготовленого соусу. Запікаємо страву 7-10 хвилин і подаємо до столу.
Рецепт приготування річкових мідій
Інгредієнти: річкові мідії – 155 г; лавровий лист – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; сметана і зелень – за бажанням; спеції. Приготування А ось ще один рецепт, як смачно приготувати річкові мідії. Кладемо делікатес на гарячу сковорідку і нагріваємо до тих пір, поки всі стулки повністю не розкриються. Через 10 хвилин обережно дістаємо їх, остуджуємо, акуратно відокремлюємо від м'язової губки і нарізаємо шматочками. Додаємо подрібнену цибулю, кидаємо лавровий лист, спеції і тушкуємо 15 хвилин на сковорідці. Перед подачею до столу прикрашаємо страву рубаною зеленню і заливаємо все нежирної сметаною.