Як приготувати каррі?
Якщо правильно і в необхідних пропорціях зібрати воєдино суміш певних прянощів можна отримати чудову знамениту приправу каррі, на базі якої створюють різноманітні запаморочливо смачні страви.
Весь сенс і смак соусу каррі полягає в певному наборі спецій, секрет якого ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Інгредієнти:
цибулю – 1 шт.;
часник – 6 зубочки;
імбир – 3 см;
перець чилі – 1 шт.;
зіра – щіпка;
кардамон – 4 бутона;
кориця – 5 г;
кріп – 5 г;
гвоздика – 4 бутона;
куркума – 10 г;
цукор – 10 г;
коріандр – 5 г;
помідор – 240 г;
сіль, рослинне масло.
Приготування
Перша задача подрібнити цибулю, бажано в пюре, тому спростимо собі роботу і зробимо це блендером. Спочатку звичайно поріжемо шматочками, а при подрібненні додамо трохи води. У сковороду наливаємо масло і кладемо бутони кардамону і гвоздики, щоб вони віддали свій аромат, через пару хвилин виймаємо їх відправляємо смажитися цибулю на невеликій температурі, а тим часом пюрируем також часник, імбир і перець і додати до цибулі через 8 хвилин. Якщо виходить трохи густо, можна додати води. Слідом ідуть куркума, коріандр, фенхель і зіра, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. З помідора робимо пюре і разом з цукром, додаємо в сковороду, тушкуємо ще хвилин 15 і коли охолоне ще разок перебиваємо блендером.
Інгредієнти:
морква – 1 шт.;
імбир – 1 см;
цибуля – 2 шт.;
яблуко – 1/2 шт.;
часник – 2 зубчики;
мед – 15 мл;
кубик бульйонний – 2 шт.;
томати у власному соку – 100 г;
вода – 1 л;
борошно – 180 г;
вершкове масло – 50 г;
рис – 04 кг;
суміш спецій для каррі – 120 г;
телятина – 400 г;
сіль, рослинне масло, перець.
Приготування
Почнемо з того, що одну цибулину порубаємо дуже дрібно, а другу разрежем на 8 часточок, як апельсин. Імбир і часник також рубаємо як можна дрібніше. Тепер на сковороду наллємо трохи олії і додамо вершкове, як тільки воно розтануло кладемо дрібний цибулю, імбир і часник. Все це тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні, потім додаємо борошно, ретельно все перетираємо до крихти і готуємо ще 6 хвилин. Тепер додаємо порошок каррі, перемішуємо прогріваємо хвилинку і пересипаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо томати і кубики бульйону, перемішуємо, доводимо до кипіння і відключаємо.
Телятину ріжемо досить великими шматочками, трохи менше сірникової коробки і обсмажуємо на сковороді, а після відправляємо в соус. Тим часом на ту ж сковороду відправимо 10 р олії і обсмажуємо спочатку моркву, порізану великими шматочками, а потім і часточки лука. Все це перекладаємо в соус і туди ж додамо протерте в пюре яблуко, сіль, перець і мед. Все перемішуємо і тушкуємо на середній температурі півгодини. Тим часом відварюємо рис, дотримуючись пропорції до води 1:2 відповідно, при варінні не перемішуємо. Подаємо готовий рис з каррі в глибокій тарілці.
По такому рецепту ви можете приготувати повноцінне самостійне блюдо, не вимагає гарніру.
Інгредієнти:
картопля – 350 г;
цибуля – 170 г;
натуральний йогурт – 200 мл;
часник – 5 зубочки;
імбир – 40 г;
курка – 500 г;
масло вершкове – 60 г;
морква – 1 шт.;
перець червоний – щіпка;
каррі – 45 г;
сіль, олія рослинна.
Приготування
Курку, буде це філе або м'ясо на кістці, потрібно порізати на шматки завбільшки з сірникову коробку і замаринувати в йогурті. Тим часом наріжемо великими шматками цибулю, а часник і імбир навпаки порубаємо дрібненько, все це відправимо в глибоку сковороду смажитися на повільному вогні в суміші масел. Під час приготування додаємо трохи води, щоб цибуля краще розм'як. В окремій сковороді обсмажуємо курку, коли вона пустить сік зливаємо в цибулю і смажимо далі. А до цибулі вже додаємо карі, перець, перемішуємо, потім курку перекладаємо в цибульну основу, а в тій же сковороді обсмажуємо очищені і крупно нарізані цибулю і моркву. Їх, як тільки вони підрум'янилися також відправляємо до курки, все перемішуємо і тушкуємо півгодини.
Як приготувати соус каррі в домашніх умовах?
Весь сенс і смак соусу каррі полягає в певному наборі спецій, секрет якого ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Перша задача подрібнити цибулю, бажано в пюре, тому спростимо собі роботу і зробимо це блендером. Спочатку звичайно поріжемо шматочками, а при подрібненні додамо трохи води. У сковороду наливаємо масло і кладемо бутони кардамону і гвоздики, щоб вони віддали свій аромат, через пару хвилин виймаємо їх відправляємо смажитися цибулю на невеликій температурі, а тим часом пюрируем також часник, імбир і перець і додати до цибулі через 8 хвилин. Якщо виходить трохи густо, можна додати води. Слідом ідуть куркума, коріандр, фенхель і зіра, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. З помідора робимо пюре і разом з цукром, додаємо в сковороду, тушкуємо ще хвилин 15 і коли охолоне ще разок перебиваємо блендером.
Як приготувати каррі з рисом по-японськи?
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з того, що одну цибулину порубаємо дуже дрібно, а другу разрежем на 8 часточок, як апельсин. Імбир і часник також рубаємо як можна дрібніше. Тепер на сковороду наллємо трохи олії і додамо вершкове, як тільки воно розтануло кладемо дрібний цибулю, імбир і часник. Все це тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні, потім додаємо борошно, ретельно все перетираємо до крихти і готуємо ще 6 хвилин. Тепер додаємо порошок каррі, перемішуємо прогріваємо хвилинку і пересипаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо томати і кубики бульйону, перемішуємо, доводимо до кипіння і відключаємо.
Телятину ріжемо досить великими шматочками, трохи менше сірникової коробки і обсмажуємо на сковороді, а після відправляємо в соус. Тим часом на ту ж сковороду відправимо 10 р олії і обсмажуємо спочатку моркву, порізану великими шматочками, а потім і часточки лука. Все це перекладаємо в соус і туди ж додамо протерте в пюре яблуко, сіль, перець і мед. Все перемішуємо і тушкуємо на середній температурі півгодини. Тим часом відварюємо рис, дотримуючись пропорції до води 1:2 відповідно, при варінні не перемішуємо. Подаємо готовий рис з каррі в глибокій тарілці.
Як приготувати курку каррі?
По такому рецепту ви можете приготувати повноцінне самостійне блюдо, не вимагає гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Курку, буде це філе або м'ясо на кістці, потрібно порізати на шматки завбільшки з сірникову коробку і замаринувати в йогурті. Тим часом наріжемо великими шматками цибулю, а часник і імбир навпаки порубаємо дрібненько, все це відправимо в глибоку сковороду смажитися на повільному вогні в суміші масел. Під час приготування додаємо трохи води, щоб цибуля краще розм'як. В окремій сковороді обсмажуємо курку, коли вона пустить сік зливаємо в цибулю і смажимо далі. А до цибулі вже додаємо карі, перець, перемішуємо, потім курку перекладаємо в цибульну основу, а в тій же сковороді обсмажуємо очищені і крупно нарізані цибулю і моркву. Їх, як тільки вони підрум'янилися також відправляємо до курки, все перемішуємо і тушкуємо півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Приправа каррі – склад
Незважаючи на те, що багато маркети пропонують вже готову суміш для приготування каррі, справжні кулінари розуміють, що ця складна суміш спецій має
Курка в соусі каррі
Напевно, навіть самому недосвідченому кулінару відомо, що ідеальним доповненням курячого м'яса є індійська приправа каррі. Запропоновані далі рецепти
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Соус каррі
Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І