» » Як приготувати каррі?

Як приготувати каррі?

Як приготувати каррі?
Якщо правильно і в необхідних пропорціях зібрати воєдино суміш певних прянощів можна отримати чудову знамениту приправу каррі, на базі якої створюють різноманітні запаморочливо смачні страви.

Як приготувати соус каррі в домашніх умовах?


Весь сенс і смак соусу каррі полягає в певному наборі спецій, секрет якого ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Інгредієнти:

  • цибулю – 1 шт.;

  • часник – 6 зубочки;

  • імбир – 3 см;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • зіра – щіпка;

  • кардамон – 4 бутона;

  • кориця – 5 г;

  • кріп – 5 г;

  • гвоздика – 4 бутона;

  • куркума – 10 г;

  • цукор – 10 г;

  • коріандр – 5 г;

  • помідор – 240 г;

  • сіль, рослинне масло.


  • Приготування
    Перша задача подрібнити цибулю, бажано в пюре, тому спростимо собі роботу і зробимо це блендером. Спочатку звичайно поріжемо шматочками, а при подрібненні додамо трохи води. У сковороду наливаємо масло і кладемо бутони кардамону і гвоздики, щоб вони віддали свій аромат, через пару хвилин виймаємо їх відправляємо смажитися цибулю на невеликій температурі, а тим часом пюрируем також часник, імбир і перець і додати до цибулі через 8 хвилин. Якщо виходить трохи густо, можна додати води. Слідом ідуть куркума, коріандр, фенхель і зіра, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. З помідора робимо пюре і разом з цукром, додаємо в сковороду, тушкуємо ще хвилин 15 і коли охолоне ще разок перебиваємо блендером.

    Як приготувати каррі з рисом по-японськи?


    Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;

  • імбир – 1 см;

  • цибуля – 2 шт.;

  • яблуко – 1/2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • мед – 15 мл;

  • кубик бульйонний – 2 шт.;

  • томати у власному соку – 100 г;

  • вода – 1 л;

  • борошно – 180 г;

  • вершкове масло – 50 г;

  • рис – 04 кг;

  • суміш спецій для каррі – 120 г;

  • телятина – 400 г;

  • сіль, рослинне масло, перець.


  • Приготування
    Почнемо з того, що одну цибулину порубаємо дуже дрібно, а другу разрежем на 8 часточок, як апельсин. Імбир і часник також рубаємо як можна дрібніше. Тепер на сковороду наллємо трохи олії і додамо вершкове, як тільки воно розтануло кладемо дрібний цибулю, імбир і часник. Все це тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні, потім додаємо борошно, ретельно все перетираємо до крихти і готуємо ще 6 хвилин. Тепер додаємо порошок каррі, перемішуємо прогріваємо хвилинку і пересипаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо томати і кубики бульйону, перемішуємо, доводимо до кипіння і відключаємо.
    Телятину ріжемо досить великими шматочками, трохи менше сірникової коробки і обсмажуємо на сковороді, а після відправляємо в соус. Тим часом на ту ж сковороду відправимо 10 р олії і обсмажуємо спочатку моркву, порізану великими шматочками, а потім і часточки лука. Все це перекладаємо в соус і туди ж додамо протерте в пюре яблуко, сіль, перець і мед. Все перемішуємо і тушкуємо на середній температурі півгодини. Тим часом відварюємо рис, дотримуючись пропорції до води 1:2 відповідно, при варінні не перемішуємо. Подаємо готовий рис з каррі в глибокій тарілці.

    Як приготувати курку каррі?


    По такому рецепту ви можете приготувати повноцінне самостійне блюдо, не вимагає гарніру.
    Інгредієнти:

  • картопля – 350 г;

  • цибуля – 170 г;

  • натуральний йогурт – 200 мл;

  • часник – 5 зубочки;

  • імбир – 40 г;

  • курка – 500 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • морква – 1 шт.;

  • перець червоний – щіпка;

  • каррі – 45 г;

  • сіль, олія рослинна.


  • Приготування
    Курку, буде це філе або м'ясо на кістці, потрібно порізати на шматки завбільшки з сірникову коробку і
    Як приготувати каррі?
    замаринувати в йогурті. Тим часом наріжемо великими шматками цибулю, а часник і імбир навпаки порубаємо дрібненько, все це відправимо в глибоку сковороду смажитися на повільному вогні в суміші масел. Під час приготування додаємо трохи води, щоб цибуля краще розм'як. В окремій сковороді обсмажуємо курку, коли вона пустить сік зливаємо в цибулю і смажимо далі. А до цибулі вже додаємо карі, перець, перемішуємо, потім курку перекладаємо в цибульну основу, а в тій же сковороді обсмажуємо очищені і крупно нарізані цибулю і моркву. Їх, як тільки вони підрум'янилися також відправляємо до курки, все перемішуємо і тушкуємо півгодини.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:14
    Переглядів: 39