Якщо правильно і в необхідних пропорціях зібрати воєдино суміш певних прянощів можна отримати чудову знамениту приправу каррі, на базі якої створюють різноманітні запаморочливо смачні страви.
Як приготувати соус каррі в домашніх умовах?
Весь сенс і смак соусу каррі полягає в певному наборі спецій, секрет якого ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Інгредієнти: цибулю – 1 шт.; часник – 6 зубочки; імбир – 3 см; перець чилі – 1 шт.; зіра – щіпка; кардамон – 4 бутона; кориця – 5 г; кріп – 5 г; гвоздика – 4 бутона; куркума – 10 г; цукор – 10 г; коріандр – 5 г; помідор – 240 г; сіль, рослинне масло. Приготування Перша задача подрібнити цибулю, бажано в пюре, тому спростимо собі роботу і зробимо це блендером. Спочатку звичайно поріжемо шматочками, а при подрібненні додамо трохи води. У сковороду наливаємо масло і кладемо бутони кардамону і гвоздики, щоб вони віддали свій аромат, через пару хвилин виймаємо їх відправляємо смажитися цибулю на невеликій температурі, а тим часом пюрируем також часник, імбир і перець і додати до цибулі через 8 хвилин. Якщо виходить трохи густо, можна додати води. Слідом ідуть куркума, коріандр, фенхель і зіра, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. З помідора робимо пюре і разом з цукром, додаємо в сковороду, тушкуємо ще хвилин 15 і коли охолоне ще разок перебиваємо блендером.
Як приготувати каррі з рисом по-японськи?
Інгредієнти: морква – 1 шт.; імбир – 1 см; цибуля – 2 шт.; яблуко – 1/2 шт.; часник – 2 зубчики; мед – 15 мл; кубик бульйонний – 2 шт.; томати у власному соку – 100 г; вода – 1 л; борошно – 180 г; вершкове масло – 50 г; рис – 04 кг; суміш спецій для каррі – 120 г; телятина – 400 г; сіль, рослинне масло, перець. Приготування Почнемо з того, що одну цибулину порубаємо дуже дрібно, а другу разрежем на 8 часточок, як апельсин. Імбир і часник також рубаємо як можна дрібніше. Тепер на сковороду наллємо трохи олії і додамо вершкове, як тільки воно розтануло кладемо дрібний цибулю, імбир і часник. Все це тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні, потім додаємо борошно, ретельно все перетираємо до крихти і готуємо ще 6 хвилин. Тепер додаємо порошок каррі, перемішуємо прогріваємо хвилинку і пересипаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо томати і кубики бульйону, перемішуємо, доводимо до кипіння і відключаємо.
Телятину ріжемо досить великими шматочками, трохи менше сірникової коробки і обсмажуємо на сковороді, а після відправляємо в соус. Тим часом на ту ж сковороду відправимо 10 р олії і обсмажуємо спочатку моркву, порізану великими шматочками, а потім і часточки лука. Все це перекладаємо в соус і туди ж додамо протерте в пюре яблуко, сіль, перець і мед. Все перемішуємо і тушкуємо на середній температурі півгодини. Тим часом відварюємо рис, дотримуючись пропорції до води 1:2 відповідно, при варінні не перемішуємо. Подаємо готовий рис з каррі в глибокій тарілці.
Як приготувати курку каррі?
По такому рецепту ви можете приготувати повноцінне самостійне блюдо, не вимагає гарніру.
Інгредієнти: картопля – 350 г; цибуля – 170 г; натуральний йогурт – 200 мл; часник – 5 зубочки; імбир – 40 г; курка – 500 г; масло вершкове – 60 г; морква – 1 шт.; перець червоний – щіпка; каррі – 45 г; сіль, олія рослинна. Приготування Курку, буде це філе або м'ясо на кістці, потрібно порізати на шматки завбільшки з сірникову коробку і
замаринувати в йогурті. Тим часом наріжемо великими шматками цибулю, а часник і імбир навпаки порубаємо дрібненько, все це відправимо в глибоку сковороду смажитися на повільному вогні в суміші масел. Під час приготування додаємо трохи води, щоб цибуля краще розм'як. В окремій сковороді обсмажуємо курку, коли вона пустить сік зливаємо в цибулю і смажимо далі. А до цибулі вже додаємо карі, перець, перемішуємо, потім курку перекладаємо в цибульну основу, а в тій же сковороді обсмажуємо очищені і крупно нарізані цибулю і моркву. Їх, як тільки вони підрум'янилися також відправляємо до курки, все перемішуємо і тушкуємо півгодини.