Приправа каррі – склад
Нижче ми поділимося складом приправи каррі і пропорціями, в яких слід змішувати всі компоненти.
Почнемо з першої і однією з найголовніших різновидів індійське каррі, включає безліч «солодких» прянощів начебто гвоздики і кориці.
Отже, що входить до складу такої «базовий» каррі? Зазвичай, це суміш меленого коріандру, двох видів гострого перцю, куркуми, куміна, кориці, імбиру і гвоздики. Для найбільш вираженого аромату суміші для каррі краще перемелювати складові самостійно, але якщо такої можливості немає, то купіть мелені спеції, швидко змішайте їх і зберігайте в герметичному контейнері.
Інгредієнти:
мелений коріандр – 4 1/2 ч. ложки;
куркума мелена – 2 ч. ложки;
мелений кумін – 1 1/2 ч. ложки;
червоний і чорний перці – по 1/2 ч. ложки;
мелений кардамон – 1/2 ч. ложки;
паличка кориці – 1/2 шт.;
мелена гвоздика, імбир – по 1/4 ч. ложки.
Приготування
Розітріть паличку кориці разом із зернами червоного і чорного перцю. Отриману пудру змішайте з рештою меленими спеціями і швидко перекладіть в герметичну ємність.
Ця суміш каррі особливо часто використовується в рецептах приготування м'яса птиці. Її склад великий, але включає цілком доступні в наших краях варіанти.
Інгредієнти:
паличка кориці;
кардамон, гвоздика, фенхель, кумін, коріандр, гвоздика – по 1 ст. ложці;
пажитник, гірчиця, чорний перець – по 1 ч. ложці;
гострий перець чилі – 6 шт.;
аніс – 2 зірочки;
мускатний горіх – 1 шт.;
куркума мелена – 2 ст. ложки.
Приготування
Для приготування швидше всього скористатися кавомолкою або невеликим, але потужним блендером. За відсутності такої можливості пускайте в хід ступу з товкачем або, на худий кінець, використовуйте заздалегідь перемелені спеції.
Знаючи склад і пропорції порошку каррі, засипте всі використовувані прянощі в контейнер кавомолки і збийте все разом до отримання однорідної пудри. Відразу ж пересипте готовий каррі в будь-герметичний контейнер для зберігання.
Таку пудру можна використовувати для приготування традиційних індійських каррі з овочів і птиці, або додавати в маринади і соуси в рамках інших улюблених рецептів.
Склад спеції каррі
Почнемо з першої і однією з найголовніших різновидів індійське каррі, включає безліч «солодких» прянощів начебто гвоздики і кориці.
Отже, що входить до складу такої «базовий» каррі? Зазвичай, це суміш меленого коріандру, двох видів гострого перцю, куркуми, куміна, кориці, імбиру і гвоздики. Для найбільш вираженого аромату суміші для каррі краще перемелювати складові самостійно, але якщо такої можливості немає, то купіть мелені спеції, швидко змішайте їх і зберігайте в герметичному контейнері.
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть паличку кориці разом із зернами червоного і чорного перцю. Отриману пудру змішайте з рештою меленими спеціями і швидко перекладіть в герметичну ємність.
Склад суміші каррі – рецепт
Ця суміш каррі особливо часто використовується в рецептах приготування м'яса птиці. Її склад великий, але включає цілком доступні в наших краях варіанти.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування швидше всього скористатися кавомолкою або невеликим, але потужним блендером. За відсутності такої можливості пускайте в хід ступу з товкачем або, на худий кінець, використовуйте заздалегідь перемелені спеції.
Знаючи склад і пропорції порошку каррі, засипте всі використовувані прянощі в контейнер кавомолки і збийте все разом до отримання однорідної пудри. Відразу ж пересипте готовий каррі в будь-герметичний контейнер для зберігання.
Таку пудру можна використовувати для приготування традиційних індійських каррі з овочів і птиці, або додавати в маринади і соуси в рамках інших улюблених рецептів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати каррі?
Каррі - яскрава, насичена суміш прянощів, аромат якої знайомий кожному кулінару. У цьому матеріалі наведено детальні рекомендації по приготуванню
Спеція каррі
Спробуйте зібрати воєдино кілька певних спецій за запропонованим далі рецептом - і у вас вийде знаменита шалено ароматна і така улюблена приправа
Соус каррі в домашніх умовах - рецепт
Соус каррі звичайно роблять на основі однойменної суміші спецій. Цей дивовижний топпінг здобув широку популярність, завдяки незрівнянному, власному
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Соус каррі
Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна