Соус каррі в домашніх умовах - рецепт
Всі прянощі цієї дивовижної суміші підібрані настільки гармонійно, що можна чудесним чином перетворювати смак навіть самого неабиякого страви. Яскравий жовтий складу каррі є, мабуть, самим популярним у світовій кулінарії. Про те, як приготувати справжній індійський соус каррі і його тайську варіацію в домашніх умовах, поговоримо далі.
Інгредієнти:
пісне масло – 125 мл;
насіння гірчиці – 10 г;
імбир - 25 г;
пучок листя каррі;
пажитник – 5 г;
цибуля – 135 г;
паприка;
куркума – 5 г;
помідори 245 г;
вода – 210 мл;
сіль – 5 р;
чилі – 2 стручки;
кокосове молоко – 375 мл
Приготування
Поставте сотейник на середній вогонь, додайте олію, гірчицю, пажитник і жменя листя каррі. Акуратно перемішайте.
Чилі потрібно обережно очистити від насіння, нарізати смужками, відправити в каструлю. Імбир очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, додайте в сотейник і перемішайте зі спеціями.
Цибулю дрібненько поріжте, додайте до суміші, добре перемішайте. Потім додайте паприку і куркуму.
Помідори бланшируйте, перебити в блендері і також пересипте до основної маси майбутнього соусу.
Влийте в каструлю холодну воду, посоліть за смаком. Тепер додайте кокосове молоко, акуратно перемішуючи. Залиште на п'ять хвилин варитися.
Далі можна соус остудити, прибрати в холод і зберігати пару днів.
Для приготування страви з курки або риби потрібно розігріти соус, покласти в нього м'ясо і тушкувати до повної готовності основного інгредієнта.
Тайський соус-паста каррі
Інгредієнти:
пучок зелені кінзи;
перець чилі – 8 шт.;
листя лайма – 5 шт.;
лемонграс – 2 стебла;
шалот – 2 шт.;
зерна коріандру – 20 г;
зіра – 5 г;
корінь імбиру – 3 см;
лайм – 1 шт.;
горошини чорного перцю – 7-8 шт.;
рибний соус — 25 р;
олія кунжутна – 75 г;
солі щедра щіпка.
Приготування
Зіру, коріандр і горошини перцю відправте в суху, вже гарячу сковороду і злегка прогрійте.
У перцю видаліть хвостики, дрібно поріжте цибулю, часник, лемонграс, очищений імбир і листя лайма, таким чином підготувавши компоненти до обробки в блендері. Закладайте всі підготовлені і залишилися інгредієнти в чашу блендера.
Додайте цедру лайма і його сік. Пробийте все до однорідності.
Зберігати таку пасту можна в холодильнику в скляній ємності близько 2-х тижнів.
Як зробити індійський соус каррі - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поставте сотейник на середній вогонь, додайте олію, гірчицю, пажитник і жменя листя каррі. Акуратно перемішайте.
Чилі потрібно обережно очистити від насіння, нарізати смужками, відправити в каструлю. Імбир очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, додайте в сотейник і перемішайте зі спеціями.
Цибулю дрібненько поріжте, додайте до суміші, добре перемішайте. Потім додайте паприку і куркуму.
Помідори бланшируйте, перебити в блендері і також пересипте до основної маси майбутнього соусу.
Влийте в каструлю холодну воду, посоліть за смаком. Тепер додайте кокосове молоко, акуратно перемішуючи. Залиште на п'ять хвилин варитися.
Далі можна соус остудити, прибрати в холод і зберігати пару днів.
Для приготування страви з курки або риби потрібно розігріти соус, покласти в нього м'ясо і тушкувати до повної готовності основного інгредієнта.
Тайський соус-паста каррі
Інгредієнти:
Приготування
Зіру, коріандр і горошини перцю відправте в суху, вже гарячу сковороду і злегка прогрійте.
У перцю видаліть хвостики, дрібно поріжте цибулю, часник, лемонграс, очищений імбир і листя лайма, таким чином підготувавши компоненти до обробки в блендері. Закладайте всі підготовлені і залишилися інгредієнти в чашу блендера.
Додайте цедру лайма і його сік. Пробийте все до однорідності.
Зберігати таку пасту можна в холодильнику в скляній ємності близько 2-х тижнів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для шаверми
Шаверма, по суті - звичайний рулет з тонкого лаваша з м'ясною, овочевою начинкою. А неповторним її смак робить, звичайно ж, соус. Далі описані різні
Класичний соус для шаверми - рецепт
Не секрет, що унікальною шаверму робить не м'ясо, а саме соус, рецептів якого існує безліч. Далі опишемо варіанти доповнення з найбільш яскравим
Суп з морепродуктів - рецепт
Суп з морепродуктів - дуже смачне і корисне перше блюдо. Зробити його не складно, можна навіть скористатися мультиварка - вона і корисні властивості
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І