Всі прянощі цієї дивовижної суміші підібрані настільки гармонійно, що можна чудесним чином перетворювати смак навіть самого неабиякого страви. Яскравий жовтий складу каррі є, мабуть, самим популярним у світовій кулінарії. Про те, як приготувати справжній індійський соус каррі і його тайську варіацію в домашніх умовах, поговоримо далі.
Як зробити індійський соус каррі - класичний рецепт
Інгредієнти: пісне масло – 125 мл; насіння гірчиці – 10 г; імбир - 25 г; пучок листя каррі; пажитник – 5 г; цибуля – 135 г; паприка; куркума – 5 г; помідори 245 г; вода – 210 мл; сіль – 5 р; чилі – 2 стручки; кокосове молоко – 375 мл Приготування Поставте сотейник на середній вогонь, додайте олію, гірчицю, пажитник і жменя листя каррі. Акуратно перемішайте.
Чилі потрібно обережно очистити від насіння, нарізати смужками, відправити в каструлю. Імбир очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, додайте в сотейник і перемішайте зі спеціями.
Цибулю дрібненько поріжте, додайте до суміші, добре перемішайте. Потім додайте паприку і куркуму.
Помідори бланшируйте, перебити в блендері і також пересипте до основної маси майбутнього соусу.
Влийте в каструлю холодну воду, посоліть за смаком. Тепер додайте кокосове молоко, акуратно перемішуючи. Залиште на п'ять хвилин варитися.
Далі можна соус остудити, прибрати в холод і зберігати пару днів.
Для приготування страви з курки або риби потрібно розігріти соус, покласти в нього м'ясо і тушкувати до повної готовності основного інгредієнта.
Тайський соус-паста каррі Інгредієнти: пучок зелені кінзи; перець чилі – 8 шт.; листя лайма – 5 шт.; лемонграс – 2 стебла; шалот – 2 шт.; зерна коріандру – 20 г; зіра – 5 г; корінь імбиру – 3 см; лайм – 1 шт.; горошини чорного перцю – 7-8 шт.; рибний соус — 25 р; олія кунжутна – 75 г; солі щедра щіпка. Приготування Зіру, коріандр і горошини перцю відправте в суху, вже гарячу сковороду і злегка прогрійте.
У перцю видаліть хвостики, дрібно поріжте цибулю, часник, лемонграс, очищений імбир і листя лайма, таким чином підготувавши компоненти до обробки в блендері. Закладайте всі підготовлені і залишилися інгредієнти в чашу блендера.
Додайте цедру лайма і його сік. Пробийте все до однорідності.
Зберігати таку пасту можна в холодильнику в скляній ємності близько 2-х тижнів.