Вернуться назад Распечатать

Соус каррі в домашніх умовах - рецепт

Соус каррі в домашніх умовах - рецепт
Всі прянощі цієї дивовижної суміші підібрані настільки гармонійно, що можна чудесним чином перетворювати смак навіть самого неабиякого страви. Яскравий жовтий складу каррі є, мабуть, самим популярним у світовій кулінарії. Про те, як приготувати справжній індійський соус каррі і його тайську варіацію в домашніх умовах, поговоримо далі.

Як зробити індійський соус каррі - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • пісне масло – 125 мл;

  • насіння гірчиці – 10 г;

  • імбир - 25 г;

  • пучок листя каррі;

  • пажитник – 5 г;

  • цибуля – 135 г;

  • паприка;

  • куркума – 5 г;

  • помідори 245 г;

  • вода – 210 мл;

  • сіль – 5 р;

  • чилі – 2 стручки;

  • кокосове молоко – 375 мл


  • Приготування
    Поставте сотейник на середній вогонь, додайте олію, гірчицю, пажитник і жменя листя каррі. Акуратно перемішайте.
    Чилі потрібно обережно очистити від насіння, нарізати смужками, відправити в каструлю. Імбир очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, додайте в сотейник і перемішайте зі спеціями.
    Цибулю дрібненько поріжте, додайте до суміші, добре перемішайте. Потім додайте паприку і куркуму.
    Помідори бланшируйте, перебити в блендері і також пересипте до основної маси майбутнього соусу.
    Влийте в каструлю холодну воду, посоліть за смаком. Тепер додайте кокосове молоко, акуратно перемішуючи. Залиште на п'ять хвилин варитися.
    Далі можна соус остудити, прибрати в холод і зберігати пару днів.
    Для приготування страви з курки або риби потрібно розігріти соус, покласти в нього м'ясо і тушкувати до повної готовності основного інгредієнта.
    Тайський соус-паста каррі
    Інгредієнти:

  • пучок зелені кінзи;

  • перець чилі – 8 шт.;

  • листя лайма – 5 шт.;

  • лемонграс – 2 стебла;

  • шалот – 2 шт.;

  • зерна коріандру – 20 г;

  • зіра – 5 г;

  • корінь імбиру – 3 см;

  • лайм – 1 шт.;
  • Соус каррі в домашніх умовах - рецепт

  • горошини чорного перцю – 7-8 шт.;

  • рибний соус — 25 р;

  • олія кунжутна – 75 г;

  • солі щедра щіпка.


  • Приготування
    Зіру, коріандр і горошини перцю відправте в суху, вже гарячу сковороду і злегка прогрійте.
    У перцю видаліть хвостики, дрібно поріжте цибулю, часник, лемонграс, очищений імбир і листя лайма, таким чином підготувавши компоненти до обробки в блендері. Закладайте всі підготовлені і залишилися інгредієнти в чашу блендера.
    Додайте цедру лайма і його сік. Пробийте все до однорідності.
    Зберігати таку пасту можна в холодильнику в скляній ємності близько 2-х тижнів.