Нижче ми поділимося складом приправи каррі і пропорціями, в яких слід змішувати всі компоненти.
Склад спеції каррі
Почнемо з першої і однією з найголовніших різновидів індійське каррі, включає безліч «солодких» прянощів начебто гвоздики і кориці.
Отже, що входить до складу такої «базовий» каррі? Зазвичай, це суміш меленого коріандру, двох видів гострого перцю, куркуми, куміна, кориці, імбиру і гвоздики. Для найбільш вираженого аромату суміші для каррі краще перемелювати складові самостійно, але якщо такої можливості немає, то купіть мелені спеції, швидко змішайте їх і зберігайте в герметичному контейнері.
Інгредієнти: мелений коріандр – 4 1/2 ч. ложки; куркума мелена – 2 ч. ложки; мелений кумін – 1 1/2 ч. ложки; червоний і чорний перці – по 1/2 ч. ложки; мелений кардамон – 1/2 ч. ложки; паличка кориці – 1/2 шт.; мелена гвоздика, імбир – по 1/4 ч. ложки. Приготування Розітріть паличку кориці разом із зернами червоного і чорного перцю. Отриману пудру змішайте з рештою меленими спеціями і швидко перекладіть в герметичну ємність.
Склад суміші каррі – рецепт
Ця суміш каррі особливо часто використовується в рецептах приготування м'яса птиці. Її склад великий, але включає цілком доступні в наших краях варіанти.
Інгредієнти: паличка кориці; кардамон, гвоздика, фенхель, кумін, коріандр, гвоздика – по 1 ст. ложці; пажитник, гірчиця, чорний перець – по 1 ч. ложці; гострий перець чилі – 6 шт.; аніс – 2 зірочки; мускатний горіх – 1 шт.; куркума мелена – 2 ст. ложки. Приготування Для приготування швидше всього скористатися кавомолкою або невеликим, але потужним блендером. За відсутності такої можливості пускайте в хід ступу з товкачем або, на худий кінець, використовуйте заздалегідь перемелені спеції.
Знаючи склад і пропорції порошку каррі, засипте всі використовувані прянощі в контейнер кавомолки і збийте все разом до отримання однорідної пудри. Відразу ж пересипте готовий каррі в будь-герметичний контейнер для зберігання.
Таку пудру можна використовувати для приготування традиційних індійських каррі з овочів і птиці, або додавати в маринади і соуси в рамках інших улюблених рецептів.