Вернуться назад Распечатать

Приправа каррі – склад

Приправа каррі – склад
Нижче ми поділимося складом приправи каррі і пропорціями, в яких слід змішувати всі компоненти.

Склад спеції каррі


Почнемо з першої і однією з найголовніших різновидів індійське каррі, включає безліч «солодких» прянощів начебто гвоздики і кориці.
Отже, що входить до складу такої «базовий» каррі? Зазвичай, це суміш меленого коріандру, двох видів гострого перцю, куркуми, куміна, кориці, імбиру і гвоздики. Для найбільш вираженого аромату суміші для каррі краще перемелювати складові самостійно, але якщо такої можливості немає, то купіть мелені спеції, швидко змішайте їх і зберігайте в герметичному контейнері.
Інгредієнти:

  • мелений коріандр – 4 1/2 ч. ложки;

  • куркума мелена – 2 ч. ложки;

  • мелений кумін – 1 1/2 ч. ложки;

  • червоний і чорний перці – по 1/2 ч. ложки;

  • мелений кардамон – 1/2 ч. ложки;

  • паличка кориці – 1/2 шт.;

  • мелена гвоздика, імбир – по 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Розітріть паличку кориці разом із зернами червоного і чорного перцю. Отриману пудру змішайте з рештою меленими спеціями і швидко перекладіть в герметичну ємність.

    Склад суміші каррі – рецепт


    Ця суміш каррі особливо часто використовується в рецептах приготування м'яса птиці. Її склад великий, але включає цілком доступні в наших краях варіанти.
    Інгредієнти:

  • паличка кориці;

  • кардамон, гвоздика, фенхель, кумін, коріандр, гвоздика – по 1 ст. ложці;

  • пажитник, гірчиця, чорний перець – по 1 ч. ложці;

  • гострий перець чилі – 6 шт.;

  • аніс – 2 зірочки;

  • мускатний горіх – 1 шт.;

  • куркума мелена – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування швидше всього скористатися кавомолкою або невеликим, але потужним блендером. За відсутності такої можливості пускайте в хід ступу з товкачем або, на худий кінець, використовуйте заздалегідь перемелені спеції.
    Знаючи склад і пропорції порошку каррі, засипте всі використовувані прянощі в контейнер кавомолки і збийте все разом до отримання однорідної пудри. Відразу ж пересипте готовий каррі в будь-герметичний контейнер для зберігання.
    Таку пудру можна використовувати для приготування традиційних індійських каррі з овочів і птиці, або додавати в маринади і соуси в рамках інших улюблених рецептів.