Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

З чим п'ють коньяк?

23-09-2016, 10:06
640
З чим п'ють коньяк?
На питання, з чим п'ють коньяк, багато знавці скажуть вам загадковим «правилом трьох» С", що означає класичне поєднання кави, коньяку та сигар (coffee, cognac, cigar – вживати саме в такій послідовності), але такий варіант підходить лише для якісних марочних коньяків, варіанти доступніше, не мають вираженого смакового та ароматичного букета, зазвичай п'ють в компанії закусок.

З чим можна пити коньяк?


Так як закуска подається до недорогих коньякам, смак яких залишає бажати кращого, питання краще сформувати інакше: з чим краще пити коньяк, щоб було смачно? Варіацій тут дуже багато. Любителі солодкого оцінять поєднання коньяку і шоколаду, або покритих шоколадом фруктів і ягід. У хід також можна пускати і прості канапе з жирною рибою та ікрою, тверді сири і нежирне м'ясо. Ще одне класичне доповнення до коньяку – паштет, який можна подавати на тостах і тарталетках.
Як правильно пити коньяк і з чим нехай вирішує кожен з питущих. Деякі вважають за краще запивати алкоголь, але робити це краще негазированными напоями, наприклад водою або соками з різноманітних сортів винограду, в іншому випадку можна різко сп'яніти. Інші і зовсім хочуть заглушити смак напою, випиваючи коньяк вприкуску з лимоном. Нерідко лимонні часточки посипають цукром/сіллю або розчинною кавою. У будь-якому випадку, подаючи недорогий коньяк, переконайтеся, що забезпечили гостей закусками за їх смаку. Деякими варіаціями останніх ми поділимося в простих рецептах далі.

Закуска під коньяк


Почнемо з класики – паштету з курячої печінки. Готується він набагато простіше і швидше аналогів з яловичої або свинячої печінки, виходить дуже легким і не має гірчинкою.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • яблуко (велике) - 1 шт.;

  • куряча печінка - 480 м;

  • вермут - 55 мл;

  • вершки - 55 мл


  • Приготування
    Курячу печінку не потрібно чистити від плівок і проток, просто промийте її, обсушіть і обсмажте до легкого золотистого відтінку разом з тонкими цибульними кільцями. Додайте чебрець, шматочки яблук, зменшіть жар і тушкуйте все не менше 15 хвилин, щоб яблука розм'якшилися, а печінка дійшла до повної готовності. Вилийте вермут і дайте йому випаруватися, попередньо посиливши вогонь. Охолодивши печінка, збийте її в паштет з вершками, приправити і подавайте.

    Найкраща закуска до коньяку


    Фініки з сиром смачні не тільки вприкуску до коньяку, але і згодяться для подачі з сухим вином або вермутом. Крім іншого, вони швидко готуються.
    Інгредієнти:

  • фініки - 18 шт.;

  • твердий сир - 55 г;

  • шинка - 9 скибочок;

  • кленовий сироп - 45 мл


  • Приготування
    Замість кісточок в кожен з розрізаних фініків покладіть шматочок сиру. Розділіть смужки шинки навпіл, обмотайте кожну половину навколо фініка і зафіксуйте зубочисткою. Можна подавати відразу ж, у компанії кленового сиропу, а можна змастити фініки в шинці цим сиропом і запікати при 200 градусах 10 хвилин.

    Закуска під коньяк з сьомгою


    Ще одна універсальна закуска – канапе з сьомгою. Звичайно, можна просто змастити вершковим маслом грінку і покласти шматочок риби, але наша версія відрізняється трохи більшою вишуканістю. В рамках закуски компанію рибі будуть складати каперси і вершковий сир.
    Інгредієнти:

  • копчена сьомга - 380 г;
  • З чим п'ють коньяк?

  • вершковий сир - 75 г;

  • рідкий дим - 2-3 краплі;

  • каперси - для подачі;

  • багет.


  • Приготування
    Збийте вершковий сир з дрібкою солі і додайте кілька крапель рідкого диму. Останній крок залишається на ваш розсуд. Скибочки багета підрум'яньте в тостері, на сухій сковороді або під грилем. Дайте грінок охолонути, покрийте їх сиром, викладіть скибочки риби і каперси.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чим закушують коньяк?
    Чим закушують коньяк?
    У багатьох країнах не прийнято закушувати коньяк, проте в нашій країні склалися певні традиції, які немає сенсу ігнорувати. І якщо все ж постало
    Закуска до коньяку
    Закуска до коньяку
    В організації фуршету необхідно врахувати безліч нюансів, наприклад закуски. Вони повинні неодмінно поєднуватися з пропонованими напоями. Далі
    Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт
    Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт
    Самий смачний і особливо корисний паштет виходить саме на основі яловичої печінки. Пропонуємо зробити його трьома простими способами попередньої
    Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
    Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
    З безлічі різноманітних закусок, самою універсальною є печінковий паштет. З часом, було розроблено величезну різноманітність рецептів відмінного
    Як правильно пити коньяк?
    Як правильно пити коньяк?
    Коньяк - благородний напій, який вимагає до себе відповідного ставлення, інакше ви просто ризикуєте не зрозуміти його смак. Для того, щоб
    Канапе з сьомгою
    Канапе з сьомгою
    Канапе - це закуска фуршетного типу, розрахована на один укус. Зазвичай, для складання канапе не існує особливих правил, головне - хороший смак і