Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Закуска до коньяку

Закуска до коньяку

28-04-2016, 19:45
2 057
Закуска до коньяку
Недорогий коньяк, який може дозволити собі більшість, як правило, рідко відрізняється гамою смаку класичних дорогих коньяків. І справа тут навіть не в снобізмі, а в якості використовуваного сировини, умов і тривалості витримки. Саме тому народні закуски до коньяку відрізняються від тих, що рекомендують професійні сомельє. Ми розглянемо версії, які пропонують обидві сторони.

Найкраща закуска до коньяку: думка експертів


До дорогого коньяку прийнято подавати і дорогі закуски. Серед тих, що здатні не перебивати смак напою, а доповнювати його, найбільш доступним вважається може приготований паштет з курячої або гусячої печінки . До коньяку він подається з грінками.
Ще одна визнана закуска під коньяк – це сир. Сири можуть бути різні і подавати їх теж можна по-різному. М'які сири з білою цвіллю, начебто брі і камамбера, запікають і подають з грінками, а тверді, злегка гострі сири, подають з крекерами і солодкими джемами. Можна також зробити асорті сирів з не надто яскравими смаками, розкласти суміш по тарталеткам і відправити в духовку, вийде така собі проста і вишукана закуска до коньяку на швидку руку.
Що ще подають до коньяку на закуску? Зрозуміло, морепродукти. Особливою пошаною користуються устриці і запечені під сиром мідії , подаються прямо в раковинах. Морепродукти з різкими смаками і запахами перебивають весь аромат коньяку, а тому віддавайте перевагу ракоподібним, з легким солодкуватим смаком і однорідної м'якоттю.
Всі ці закуски до коньяку згодяться для сервіровки на фуршетний стіл у разі, якщо ви збираєтесь здивувати гостей розкішною вечерею.

Закуска з лимона до коньяку

Закуска до коньяку

Недорогий коньяк, як правило, особливою палітрою смаку не відрізняється, а тому і закуски до нього підбирають ті, що володіють інтенсивним смаком. Серед інших особливою популярністю користується шоколад, фрукти і лимон.
За розповідями з народу, першим закушувати коньяк лимоном став Микола II. Правдивість цих чуток підтвердити не представляється можливим, але, так чи інакше, закуска під коньяк отримала ім'я монарха – «Николашка».
Готується ця закуска так просто, що навіть і рецепту не потрібно. Цукрову пудру і розчинну каву змішують в пропорції 2:1 а потім посипають отриманою сумішшю розкладені на блюдечку скибочки лимона. Деякі видозмінюють рецепт, доповнюючи лимонні часточки тертим шоколадом і медом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно пити коньяк?
Як правильно пити коньяк?
Коньяк - благородний напій, який вимагає до себе відповідного ставлення, інакше ви просто ризикуєте не зрозуміти його смак. Для того, щоб
Канапе з сьомгою
Канапе з сьомгою
Канапе - це закуска фуршетного типу, розрахована на один укус. Зазвичай, для складання канапе не існує особливих правил, головне - хороший смак і
Закуска «Рафаелло»
Закуска «Рафаелло»
Завдяки всім відомим цукерок "Рафаелло", з'явилася закуска з однойменною назвою. Виглядає така закуска так апетитно, як і цукерки, а її смак порадує
З чого роблять коньяк?
З чого роблять коньяк?
Ні для кого не секрет, що коньяк є одним з найбільш благородних і дорогих напоїв. Але що ж робить його таким? Може бути сировина з якого його
Кава з коньяком
Кава з коньяком
Кава з коньяком - це бадьорить смачний коктейль, який підніме вам настрій і зарядить енергією. А зараз ми вам підкажемо декілька простих порад, як
Закуска з печених перців
Закуска з печених перців
Салат з печених перців ...