Чим закушують коньяк?
Перед тим як зрозуміти, чим правильно закушувати коньяк, треба все-таки розібратися з самим напоєм. По-перше, право називати свій напій коньяком мають не так уже й багато виробників, інші пишуть на етикетці бренді.
Справа в тому, що правильно коньяк взагалі не закушувати. Цей напій для того і проводиться, щоб споживач відчув її смак. Навіть самі коньячні келихи зроблені так, щоб п'є цей напій міг повністю насолодитися ароматом і усіма його відтінками, які досягалися роками при виробництві коньяку, від винної лози до закупорені пляшки. І це не тільки праця цих років, коли проводилася ця пляшка, це накопичений століттями безцінний досвід виробників коньяку.
Деякі коньячні будинки такі, як «Courvoisier» налічують століття своєї історії і коньяк їх твори, так швидше твори, ніж виробництва, пив ще Наполеон, в честь якого і названий один із вироблених ковзанів цієї компанії. На батьківщині цього напою його вживають після їжі, після випитої чашки кави і запаливши сигару, його не вважають напоєм застілля, а швидше ототожнюють зі спокійним відпочинком в зручному кріслі. Коньяк не любить суєти, п'є його повинен насолодитися кожною ноткою його смаку та аромату.
Що подають до коньяку на закуску?
Не всі такі поціновувачі коньяку, та й багато його вживають під час їжі, навіть французи. Тому склалися певні правила вживання коньяку з закусками, або швидше правила, для закусок, що подаються до коньяку. Якщо починати з початку застілля, то найкраща холодна закуска до коньяку, це:
тарталетки з печінковим паштетом;
канапе з сиром, але з сиром без яскравого кричущого смаку і запаху;
підійдуть деякі морепродукти, такі як гребінці, мідії або устриці, але знову ж таки порівняно з нейтральними соусами.
З гарячих страв і закусок, так це частіше дичину або баранина. Але це обов'язково повинні бути їх більш пісні частині, зовсім не жирні, без використання великої кількості пряних трав і яких-небудь гострих спецій. Їжа, що подається до коньяку ні в якому разі не повинна перебивати його смак або аромат, смак і запах закуски лише повинні відтіняти ті якості коньяку із-за яких його і вживають.
Чи можна подати до коньяку десерт?
Окремою темою закусок до цього напою можна вважати десерти, тут безсумнівно набагато більше для польоту фантазії кулінара. Так як фрукти прекрасно поєднуються з коньяком, то і десерти на їх основі прекрасно підходять як закуски. Навіть звичайні запечені яблука з медом будуть безсумнівно відмінною закускою, не кажучи вже про порівняння їх з кислим лимоном в тій же ролі. Якщо говорити про фруктах в цілому то до коньяку краще підійдуть ті ж фрукти, які ростуть на батьківщині цього напою. Так що, накривши на стіл асорті з настільки звичних для нас яблук, груш, винограду та полуниці ви анітрохи не помилитеся.
Старовинна російська закуска «Николашка»
У Росії, та в принципі і на всій території колишнього СРСР, часто прийнято закушувати коньяк лимоном. По цій темі є свої легенди, одна з них розповідає, що імператор Микола I випив коньяк і порахувавши його занадто міцним вирішив закусити, а з їстівного поруч знаходився тільки лимон. І після цього на Русі з'явилася закуска під коньяк, звана «Николашка». Інша з легенд говорить про те, що «николашка» з'явилася в наслідок любові Миколи II закушувати коньяк лимоном і закуска була розроблена спеціально для нього. Вона виглядає так: кругла часточка лимона умовно ділиться рівно навпіл і одну половину насипається дрібно мелену каву, а на іншу цукрова пудра . Зараз рецепт звичайно ж трансформувався і що вже тільки не використовують заповзятливі кулінари, і тертий шоколад і червону ікру і навіть перець. Ось така ось вийшла закуска до коньяку на швидку руку по-російськи.
Справа в тому, що правильно коньяк взагалі не закушувати. Цей напій для того і проводиться, щоб споживач відчув її смак. Навіть самі коньячні келихи зроблені так, щоб п'є цей напій міг повністю насолодитися ароматом і усіма його відтінками, які досягалися роками при виробництві коньяку, від винної лози до закупорені пляшки. І це не тільки праця цих років, коли проводилася ця пляшка, це накопичений століттями безцінний досвід виробників коньяку.
Деякі коньячні будинки такі, як «Courvoisier» налічують століття своєї історії і коньяк їх твори, так швидше твори, ніж виробництва, пив ще Наполеон, в честь якого і названий один із вироблених ковзанів цієї компанії. На батьківщині цього напою його вживають після їжі, після випитої чашки кави і запаливши сигару, його не вважають напоєм застілля, а швидше ототожнюють зі спокійним відпочинком в зручному кріслі. Коньяк не любить суєти, п'є його повинен насолодитися кожною ноткою його смаку та аромату.
Що подають до коньяку на закуску?
Не всі такі поціновувачі коньяку, та й багато його вживають під час їжі, навіть французи. Тому склалися певні правила вживання коньяку з закусками, або швидше правила, для закусок, що подаються до коньяку. Якщо починати з початку застілля, то найкраща холодна закуска до коньяку, це:
З гарячих страв і закусок, так це частіше дичину або баранина. Але це обов'язково повинні бути їх більш пісні частині, зовсім не жирні, без використання великої кількості пряних трав і яких-небудь гострих спецій. Їжа, що подається до коньяку ні в якому разі не повинна перебивати його смак або аромат, смак і запах закуски лише повинні відтіняти ті якості коньяку із-за яких його і вживають.
Чи можна подати до коньяку десерт?
Окремою темою закусок до цього напою можна вважати десерти, тут безсумнівно набагато більше для польоту фантазії кулінара. Так як фрукти прекрасно поєднуються з коньяком, то і десерти на їх основі прекрасно підходять як закуски. Навіть звичайні запечені яблука з медом будуть безсумнівно відмінною закускою, не кажучи вже про порівняння їх з кислим лимоном в тій же ролі. Якщо говорити про фруктах в цілому то до коньяку краще підійдуть ті ж фрукти, які ростуть на батьківщині цього напою. Так що, накривши на стіл асорті з настільки звичних для нас яблук, груш, винограду та полуниці ви анітрохи не помилитеся.
Старовинна російська закуска «Николашка»
У Росії, та в принципі і на всій території колишнього СРСР, часто прийнято закушувати коньяк лимоном. По цій темі є свої легенди, одна з них розповідає, що імператор Микола I випив коньяк і порахувавши його занадто міцним вирішив закусити, а з їстівного поруч знаходився тільки лимон. І після цього на Русі з'явилася закуска під коньяк, звана «Николашка». Інша з легенд говорить про те, що «николашка» з'явилася в наслідок любові Миколи II закушувати коньяк лимоном і закуска була розроблена спеціально для нього. Вона виглядає так: кругла часточка лимона умовно ділиться рівно навпіл і одну половину насипається дрібно мелену каву, а на іншу цукрова пудра . Зараз рецепт звичайно ж трансформувався і що вже тільки не використовують заповзятливі кулінари, і тертий шоколад і червону ікру і навіть перець. Ось така ось вийшла закуска до коньяку на швидку руку по-російськи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска до коньяку
В організації фуршету необхідно врахувати безліч нюансів, наприклад закуски. Вони повинні неодмінно поєднуватися з пропонованими напоями. Далі
Як правильно пити коньяк?
Коньяк - благородний напій, який вимагає до себе відповідного ставлення, інакше ви просто ризикуєте не зрозуміти його смак. Для того, щоб
З чого роблять коньяк?
Ні для кого не секрет, що коньяк є одним з найбільш благородних і дорогих напоїв. Але що ж робить його таким? Може бути сировина з якого його
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже
Чай з коньяком
Чай з коньяком - це прекрасний розслабляючий напій, який буде доречний в кінці важкого робочого дня. Подавати це запашне питво можна з лимоном і
Кава з коньяком
Кава з коньяком - це бадьорить смачний коктейль, який підніме вам настрій і зарядить енергією. А зараз ми вам підкажемо декілька простих порад, як