Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
Паштет можна приготувати на основі практично будь печінки. Головне – вибрати продукт за смаком і вірно його підготувати. Працюючи зі свинячою печінкою, не забувайте попередньо очистити від плівок і жовчних проток, потім добре промити від крові і нарізати на шматки рівної товщини. Останній крок важливий не менше описаних раніше, оскільки саме при рівномірній нарізці печінка зможе просмажиться найбільш рівномірно.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 455 г;
яблучний оцет - 15 мл;
бальзамічний оцет - 30 мл;
порей - 115 г;
вершкове масло - 55 г;
гілочки розмарину - 3 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати паштет із свинячої печінки, залийте продукт розведеним у воді яблучним оцтом так, щоб покрити. Цей крок допоможе позбавитися від зайвої гіркоти. Замочувати печінка в такому розчині можна аж до діб, після чого шматочки обсушують і обсмажують разом з кільцями порею і розмарином. Не забувайте і про сіль. Через 15 хвилин, коли печінка повністю підрум'яниться зовні, але збереже легкий рожевий відтінок всередині, залиште її дійти до повної готовності вже поза плити. Потім перекладіть продукт в блендер разом з скибочками холодного масла і збийте до повної однорідності. Перед зняттям проби охолодіть закуску.
Для даного рецепта краще вибрати злегка підкопчену грудинку, замість звичайного слабосоленого сала, так паштет вийде ароматніше.
Інгредієнти:
копчена грудинка - 35 г;
ріпчаста цибуля - 170 г;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
яблуко кисле - 65 г;
свиняча печінка - 540 г;
вермут - 45 мл;
вершки - 65 мл
Приготування
Грудинку наріжте невеликими шматочками і підрум'яньте на розпеченій сковороді. На вытопившемся жиру спасеруйте цибульні півкільця, після чого покладіть шматочки свинячої печінки і дайте їм схопитися рум'янцем. Додайте скибочки яблук і влийте вермут. Коли алкоголь практично повністю випарується, перевірте готовність печінки, і якщо вона буде готова, перекладіть продукт в блендер і збийте з жирними вершками.
Якщо ви захочете зробити паштет із свинячої печінки в мультиварці, то залиште шматочки печінки нудитися в вермуті в режимі «Гасіння» на годину.
Ми звикли, що паштет може готуватися лише з печінки, але класична рецептура припускає додавання м'яса з жиром, а також різноманітних потрухів, наприклад нирок. Ми вирішили обмежитися лише шматком свинини і свинячої ж печінкою.
Інгредієнти:
свинина - 890 м;
бекон - 430 г;
свиняча печінка - 430 г;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 115 г;
коньяк - 115 мл;
вершки - 125 мл;
часник - 5 зубків;
фісташки - 170 г;
щіпка меленого мускату і гвоздики;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
листя лавра - 2 шт.
Приготування
Бекон наріжте тонкими пластинами і викладіть в обрану прямокутну форму. Пропустіть свинину з підготовленою печінкою через м'ясорубку. Подрібніть цибулю і додайте його у фарш разом зі спеціями і травами. Збийте вершки з яйцями і коньяком. Пюрируйте часник і додайте його у фарш разом з фісташками і яєчно-вершковою сумішшю. Розподіліть отриману масу в застеленій смужками бекону формі, щільно закрийте фольгою і поставте в наповнений водою деко. Деко додайте в розігрітій до 150 градусів духовці 2 години. По закінченні часу готуйте печінковий паштет із свинячої печінки вже без лазні при тій же температурі протягом години.
Домашній паштет із свинячої печінки з маслом
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати паштет із свинячої печінки, залийте продукт розведеним у воді яблучним оцтом так, щоб покрити. Цей крок допоможе позбавитися від зайвої гіркоти. Замочувати печінка в такому розчині можна аж до діб, після чого шматочки обсушують і обсмажують разом з кільцями порею і розмарином. Не забувайте і про сіль. Через 15 хвилин, коли печінка повністю підрум'яниться зовні, але збереже легкий рожевий відтінок всередині, залиште її дійти до повної готовності вже поза плити. Потім перекладіть продукт в блендер разом з скибочками холодного масла і збийте до повної однорідності. Перед зняттям проби охолодіть закуску.
Рецепт паштету з свинячої печінки з салом
Для даного рецепта краще вибрати злегка підкопчену грудинку, замість звичайного слабосоленого сала, так паштет вийде ароматніше.
Інгредієнти:
Приготування
Грудинку наріжте невеликими шматочками і підрум'яньте на розпеченій сковороді. На вытопившемся жиру спасеруйте цибульні півкільця, після чого покладіть шматочки свинячої печінки і дайте їм схопитися рум'янцем. Додайте скибочки яблук і влийте вермут. Коли алкоголь практично повністю випарується, перевірте готовність печінки, і якщо вона буде готова, перекладіть продукт в блендер і збийте з жирними вершками.
Якщо ви захочете зробити паштет із свинячої печінки в мультиварці, то залиште шматочки печінки нудитися в вермуті в режимі «Гасіння» на годину.
Рецепт домашнього паштету з свинячої печінки
Ми звикли, що паштет може готуватися лише з печінки, але класична рецептура припускає додавання м'яса з жиром, а також різноманітних потрухів, наприклад нирок. Ми вирішили обмежитися лише шматком свинини і свинячої ж печінкою.
Інгредієнти:
Приготування
Бекон наріжте тонкими пластинами і викладіть в обрану прямокутну форму. Пропустіть свинину з підготовленою печінкою через м'ясорубку. Подрібніть цибулю і додайте його у фарш разом зі спеціями і травами. Збийте вершки з яйцями і коньяком. Пюрируйте часник і додайте його у фарш разом з фісташками і яєчно-вершковою сумішшю. Розподіліть отриману масу в застеленій смужками бекону формі, щільно закрийте фольгою і поставте в наповнений водою деко. Деко додайте в розігрітій до 150 градусів духовці 2 години. По закінченні часу готуйте печінковий паштет із свинячої печінки вже без лазні при тій же температурі протягом години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт
Самий смачний і особливо корисний паштет виходить саме на основі яловичої печінки. Пропонуємо зробити його трьома простими способами попередньої
Печінковий паштет в домашніх умовах
Чудову і дуже універсальну закуску з печінки можна з легкістю зробити самостійно. Паштет, приготований за запропонованими рецептами, можна віднести в
Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах
Прекрасною основою звичайного бутерброда може стати паштет із свинячої печінки. Приготуйте його за нашими рекомендаціями - у вас вийде ніжна і
Паштет з баклажанів і печінки на зиму
Овочеві паштети - це прекрасна знахідка для тих, хто хоче урізноманітнити своє меню цікавими стравами. Пропонуємо варіант незвичайної заготовки -
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає