» » Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт

Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт

Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
Паштет можна приготувати на основі практично будь печінки. Головне – вибрати продукт за смаком і вірно його підготувати. Працюючи зі свинячою печінкою, не забувайте попередньо очистити від плівок і жовчних проток, потім добре промити від крові і нарізати на шматки рівної товщини. Останній крок важливий не менше описаних раніше, оскільки саме при рівномірній нарізці печінка зможе просмажиться найбільш рівномірно.

Домашній паштет із свинячої печінки з маслом


Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 455 г;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • бальзамічний оцет - 30 мл;

  • порей - 115 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • гілочки розмарину - 3 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати паштет із свинячої печінки, залийте продукт розведеним у воді яблучним оцтом так, щоб покрити. Цей крок допоможе позбавитися від зайвої гіркоти. Замочувати печінка в такому розчині можна аж до діб, після чого шматочки обсушують і обсмажують разом з кільцями порею і розмарином. Не забувайте і про сіль. Через 15 хвилин, коли печінка повністю підрум'яниться зовні, але збереже легкий рожевий відтінок всередині, залиште її дійти до повної готовності вже поза плити. Потім перекладіть продукт в блендер разом з скибочками холодного масла і збийте до повної однорідності. Перед зняттям проби охолодіть закуску.

    Рецепт паштету з свинячої печінки з салом


    Для даного рецепта краще вибрати злегка підкопчену грудинку, замість звичайного слабосоленого сала, так паштет вийде ароматніше.
    Інгредієнти:

  • копчена грудинка - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • яблуко кисле - 65 г;

  • свиняча печінка - 540 г;

  • вермут - 45 мл;

  • вершки - 65 мл


  • Приготування
    Грудинку наріжте невеликими шматочками і підрум'яньте на розпеченій сковороді. На вытопившемся жиру спасеруйте цибульні півкільця, після чого покладіть шматочки свинячої печінки і дайте їм схопитися рум'янцем. Додайте скибочки яблук і влийте вермут. Коли алкоголь практично повністю випарується, перевірте готовність печінки, і якщо вона буде готова, перекладіть продукт в блендер і збийте з жирними вершками.
    Якщо ви захочете зробити паштет із свинячої печінки в мультиварці, то залиште шматочки печінки нудитися в вермуті в режимі «Гасіння» на годину.

    Рецепт домашнього паштету з свинячої печінки


    Ми звикли, що паштет може готуватися лише з печінки, але класична рецептура припускає додавання м'яса з жиром, а також різноманітних потрухів, наприклад нирок. Ми вирішили обмежитися лише шматком свинини і свинячої ж печінкою.
    Інгредієнти:

  • свинина - 890 м;

  • бекон - 430 г;

  • свиняча печінка - 430 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • коньяк - 115 мл;

  • вершки - 125 мл;

  • часник - 5 зубків;

  • фісташки - 170 г;

  • щіпка меленого мускату і гвоздики;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт

    Бекон наріжте тонкими пластинами і викладіть в обрану прямокутну форму. Пропустіть свинину з підготовленою печінкою через м'ясорубку. Подрібніть цибулю і додайте його у фарш разом зі спеціями і травами. Збийте вершки з яйцями і коньяком. Пюрируйте часник і додайте його у фарш разом з фісташками і яєчно-вершковою сумішшю. Розподіліть отриману масу в застеленій смужками бекону формі, щільно закрийте фольгою і поставте в наповнений водою деко. Деко додайте в розігрітій до 150 градусів духовці 2 години. По закінченні часу готуйте печінковий паштет із свинячої печінки вже без лазні при тій же температурі протягом години.



    Додав: admin | 14-02-2016, 18:22
    Переглядів: 424