» » Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт

Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт

Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт
Суперфуды, які стали шалено популярними останні пару років, можуть бути доступнішою, ніж здається. Яскравий приклад того – печінка. Яловича печінка повна вітамінів і багата залізом і цинком, має невисоку вартість, а також легко готується. Довести останнє беремося рецептом печінкового паштету з яловичої печінки – легкої закуски, яку можна подавати по святах або за буденним столом.

Паштет з яловичої печінки в домашніх умовах


Автентичним, а крім іншого, ще й самим швидким способом приготування печінки є її обжарка перед подрібненням. Для смаження ви можете використовувати звичайне рослинне масло, але ми хочемо зробити закуску пахучіше, а тому пустимо в хід витоплений з бекону жир.
Інгредієнти:

  • бекон - 65 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 4 зубки;

  • яловича печінка - 530 г;

  • гілочки розмарину і чебрецю - 4 шт.;

  • вершкове масло - 115 р.


  • Приготування
    Крупно наріжте бекон і підрум'яньте його в сухій сковороді до хрускоту. Залишився жир використовуйте для пасерування цибулевих кілець з часником. Коли цибуля розм'якшиться, покладіть в посуд печінку. Перед початком приготування видаліть з неї протоки і зніміть плівки, добре сполосніть шматочки. Додавши печінку до цибулевої засмажки, дайте їй дійти до повної готовності, шматочки не повинні бути рожевими всередині. В самому кінці всипте подрібнений розмарин з чебрецем і залиште на сковороді, щоб їх аромат розкрився.
    Охолодіть вміст сковороди і покладіть в чашу блендера. Збийте все до формування пастоподібної маси, поступово додаючи шматочки крижаного вершкового масла. Готовий домашній паштет з яловичої печінки охолодіть і змішайте з подрібненим беконом.

    Як приготувати паштет з вареної яловичої печінки?


    Наситити паштет смаком можна навіть проваріть печінку для нього, для цього шматочки занурюють не в звичайну воду, а в готовий овочевий бульйон, зварений з лука, моркви і коренів.
    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 320 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • біле вино - 35 мл;

  • овочевий бульйон - 640 мл;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • свіжа зелень (цибуля, петрушка, чебрець).


  • Приготування
    Почніть з підготовки яловичої печінки, попередньо ретельно очистивши її й видаливши всі протоки. Підготовлений продукт ретельно промийте і обсушіть. Для прискорення приготування ви можете розділити печінка на шматочки середнього розміру. Залийте печінка бульйоном і додайте вино, всипте сіль і залиште продукт варитися до готовності. Відварену печінку охолодіть і збийте блендером з крижаним вершковим маслом. Спасеруйте цибулю, додайте його в паштет і знову збийте. У фіналі змішайте всі з нарізаною зеленню.

    Приготування паштету з яловичої печінки в духовці


    Класичним рецептом паштет з яловичої печінки вважається паштет, який запікається по завершенні приготування. Зазвичай контейнер з паштетом розміщують у наповненому водою деко і томити в духовці тривалий час при невисокій температурі.
    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • вершки (30%) - 145 мл;
  • Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт

  • яйця - 2 шт.;

  • хліб - 60 г;

  • коньяк - 30 мл;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Печінка очистіть від плівок і наріжте. Розтопивши масло, спасеруйте на ньому подрібнену цибулю, а коли останній стане прозорим, додайте яловичу печінку і обсмажуйте близько 2 хвилин, щоб вона схопилася. За допомогою блендера збийте печінка з хлібом і додайте вершки, коньяк і яйце, а також по дрібці солі і мускату. Розподіліть паштет у формі і помістіть її в заповненому водою деко. Запікайте 45 хвилин при 125 градусах, а перед зняттям проби дайте охолонути протягом пари годин.



    Додав: admin | 14-02-2016, 18:22
    Переглядів: 568