Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чим замінити кукурудзяний крохмаль?

Чим замінити кукурудзяний крохмаль?

23-09-2016, 10:04
4 673
Чим замінити кукурудзяний крохмаль?
Крохмаль – унікальна речовина. Це складний вуглевод, що міститься в рослинах. Він добре засвоюється і активно використовується в харчовому виробництві. Найчастіше використовую картопляний крохмаль, але нерідко зустрічається в рецептах кукурудзяний крохмаль. Ось зараз ми поговоримо про те, можна чи замінить кукурудзяний крохмаль.

Чим замінити кукурудзяний крохмаль у випічці?


Крохмаль підвищує еластичність тіста, надаємо йому легкість, розсипчастість. У бисквитах крохмаль прибирає зайву вологу, і в результаті готовий виріб стає більш легким. Отже, якщо ми бачимо в рецепті кукурудзяний крохмаль, а під рукою немає, як правильно вчинити – просто пропустити цей інгредієнт або ж замінити його чимось?
Деякі кулінари стверджують, що не станеться нічого страшного, якщо цей інгредієнт зовсім не класти в тісто, тільки борошно при цьому обов'язково потрібно просіяти. А ще краще зробити це кілька разів, і тоді випічка вийде і без крохмалю дуже легкою і повітряної.
Якщо, приміром, говорити про сирній запіканці , то має сенс замінити кукурудзяний крохмаль манною крупою в тій же пропорції.
Якщо хвилює питання, чим замінити кукурудзяний крохмаль в кремі, підкажемо, що його сміливо можна замінити звичайною мукою. Вона додасть виробу необхідну консистенцію і густоту.

Чим замінити кукурудзяний крохмаль в морозиві?


При приготуванні домашнього морозива кукурудзяний крохмаль можна замінити пшеничним борошном. При цьому кількість борошна має бути точно таким, як і кількість крохмалю. І вона в обов'язковому порядку повинна бути просіяної.

Можна замінити кукурудзяний крохмаль картопляним?


Картопляний крохмаль можна зустріти на кухні, так і в продажу набагато частіше, ніж кукурудзяний. Так можна їх взаимозаменять? Давайте розберемося в даному питанні.
Виявляється, що крохмаль крохмалю ворожнечу. Картопляний крохмаль більш в'язкий. Якщо на ньому зварити кисіль, то він вийде густим і більш прозорим. А кисіль, в якому використовували кукурудзяний крохмаль, вийде більш рідким і непрозорим. І якщо вже і замінювати їм кукурудзяний крохмаль, то брати його коштує приблизно в 2 рази менше. Якщо дотримуватися це нехитре правило, ці продукти є цілком взаємозамінними.
Загалом, якщо зустрівся в рецепті кукурудзяний крохмаль, лякатися цього не варто, адже чим його замінити, ми вам розповіли.
Рекомендуємо добрі рецепти
Види сирів
Види сирів
Серед неймовірного асортименту сирів деколи складно вибрати потрібний продукт, особливо якщо знань у цій області не вистачає. У цьому матеріалі
Кисло-солодкий соус - простий рецепт
Кисло-солодкий соус - простий рецепт
Доповнити будь-м'ясне страву здатні багато соуси, однак кисло-солодкий перетворює м'ясо до невпізнання. Пропонуємо поринути в китайську кулінарію і
Тайський соус чилі
Тайський соус чилі
Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково
Сирна запіканка без борошна і манки
Сирна запіканка без борошна і манки
Хибною є думка, що запорукою пишною запіканки є наявність у складі борошна або манки. Насправді є кілька секретів домогтися бажаного результату, які
Кисіль з какао - чудовий десерт для всієї родини
Кисіль з какао - чудовий десерт для всієї родини
Кисіль - це солодке десертне блюдо російської кухні, яке неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям. Його готують з ягід, фруктів і навіть