Крохмаль – унікальна речовина. Це складний вуглевод, що міститься в рослинах. Він добре засвоюється і активно використовується в харчовому виробництві. Найчастіше використовую картопляний крохмаль, але нерідко зустрічається в рецептах кукурудзяний крохмаль. Ось зараз ми поговоримо про те, можна чи замінить кукурудзяний крохмаль.
Чим замінити кукурудзяний крохмаль у випічці?
Крохмаль підвищує еластичність тіста, надаємо йому легкість, розсипчастість. У бисквитах крохмаль прибирає зайву вологу, і в результаті готовий виріб стає більш легким. Отже, якщо ми бачимо в рецепті кукурудзяний крохмаль, а під рукою немає, як правильно вчинити – просто пропустити цей інгредієнт або ж замінити його чимось?
Деякі кулінари стверджують, що не станеться нічого страшного, якщо цей інгредієнт зовсім не класти в тісто, тільки борошно при цьому обов'язково потрібно просіяти. А ще краще зробити це кілька разів, і тоді випічка вийде і без крохмалю дуже легкою і повітряної.
Якщо, приміром, говорити про сирній запіканці , то має сенс замінити кукурудзяний крохмаль манною крупою в тій же пропорції.
Якщо хвилює питання, чим замінити кукурудзяний крохмаль в кремі, підкажемо, що його сміливо можна замінити звичайною мукою. Вона додасть виробу необхідну консистенцію і густоту.
Чим замінити кукурудзяний крохмаль в морозиві?
При приготуванні домашнього морозива кукурудзяний крохмаль можна замінити пшеничним борошном. При цьому кількість борошна має бути точно таким, як і кількість крохмалю. І вона в обов'язковому порядку повинна бути просіяної.
Можна замінити кукурудзяний крохмаль картопляним?
Картопляний крохмаль можна зустріти на кухні, так і в продажу набагато частіше, ніж кукурудзяний. Так можна їх взаимозаменять? Давайте розберемося в даному питанні.
Виявляється, що крохмаль крохмалю ворожнечу. Картопляний крохмаль більш в'язкий. Якщо на ньому зварити кисіль, то він вийде густим і більш прозорим. А кисіль, в якому використовували кукурудзяний крохмаль, вийде більш рідким і непрозорим. І якщо вже і замінювати їм кукурудзяний крохмаль, то брати його коштує приблизно в 2 рази менше. Якщо дотримуватися це нехитре правило, ці продукти є цілком взаємозамінними.
Загалом, якщо зустрівся в рецепті кукурудзяний крохмаль, лякатися цього не варто, адже чим його замінити, ми вам розповіли.