Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисло-солодкий соус - простий рецепт

Кисло-солодкий соус - простий рецепт

14-03-2016, 20:41
805
Кисло-солодкий соус - простий рецепт
Цей соус прийшов до нас з Китаю або як кажуть з піднебесної, в Азії взагалі популярні рецепти з поєднанням кислого і солодкого. Представляємо вам два традиційних соусу з таким поєднанням смаків, які в той же час дають грунт для імпровізацій.

Як приготувати кисло-солодкий соус в домашніх умовах - простий рецепт


Інгредієнти:

  • цукор – 135 г;

  • оцет білий – 70 г;

  • вода – 140 г;

  • соус соєвий – 20 р;

  • томатна паста – 30 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 25 р.


  • Приготування
    Для виготовлення традиційного соусу, такого ж, як його готують в Китаї, вам знадобиться мінімум продуктів, практично завжди є на кухні, а так само всього лише 12-15 хвилин і час на охолодження. Всупереч багатьом рецептами, викладеним у всесвітній мережі, в яких один з інгредієнтів борошно, пояснимо, що китайці практично не використовують цей інгредієнт як загусник для соусів. У традиційній китайській кухні загусником для соусів у 99% є крохмаль. Загусник використовується не просто так, а саме з практичним призначенням, при прийомі їжі з допомогою паличок для їжі необхідно, щоб соус залишався на шматочку їжі подносимым до рота і при цьому не капав на стіл і одяг.
    Отже, крохмаль змішайте з водою і добре вимісіть, не допускаючи появи згустків, всі інші інгредієнти перекладіть в маленьку каструльку або міні сотейник і так само ретельно вимісіть, після додавши туди суміш води з крохмалем. Приготування проходить при середній температурі і постійному помішуванні, в результаті ви повинні домогтися необхідної густоти.
    При бажанні ви, звичайно, можете використовувати як добавки тертий свіжий імбир або видавлений часник, а може обидва разом. Так само можливі варіанти заміни столового оцту на який-небудь фруктовий. Воду теж можна замінити фруктовим соком, це допоможе вам дивувати себе і близьких різноманітністю, а так само дасть вам можливість більш правильно підбирати соус під основна страва.

    Як зробити кисло-солодкий соус з ананасами - рецепт


    Інгредієнти:

  • сік ананасовий – 70 г;

  • вода – 70 г;

  • оцет – 45 г;

  • соус соєвий – 20 г;

  • цукор коричневий – 90 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 35 г;

  • ананас консервований – 25 р.


  • Приготування
    Кисло-солодкий соус - простий рецепт

    Цей соус так само є традиційним в китайській кухні, розходження тільки в одному інгредієнти, китайські кухарі не використовують шматочки ананаса при приготуванні цього соусу, для додання смаку використовується тільки ананасовий сік. Для приготування знову ж можна використовувати два способи введення крохмалю, всипати до вже змішаним разом зі списку інгредієнтів за винятком ананасових шматочків або ж окремо з'єднати його з водою, а потім ввести до інших інгредієнтів. Ананасові кільця або шматочки поріжте як можна дрібніше і додайте в соус тільки після того, як все добре перемішається, розчиниться і почне густіти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати кисло-солодкий соус?
    Як приготувати кисло-солодкий соус?
    Всілякі ароматні соуси покликані розкривати смак основної страви. І сьогодні ми запропонуємо варіант такого чудового доповнення до м'яса -
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
    Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
    Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
    Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.