Як приготувати кисло-солодкий соус?
Китайська кухня стає все популярнішим на наших теренах і деякі її страви стали у багатьох одними з найулюбленіших. Частково заслуга в цьому кисло-солодкого соусу, який дуже часто створює основну кулінарну композицію у багатьох китайських страв. Хоча справедливо зауважити, що використовується такий соус і в інших кухнях для приготування деяких страв, незважаючи на те, що популярність у нас він отримав все ж завдяки популяризації китайської кухні.
Нижче ми розповімо, як приготувати справжній кисло-солодкий соус в класичному виконанні і запропонуємо варіант з ананасами.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 155 г;
оцет 6% – 80 мл;
очищена вода – 160 мл;
соус соєвий – 60 мл;
кетчуп томатний – 30 г;
крохмаль – 60 р.
Приготування
Готується кисло-солодкий соус в три рахунки. Для початку розпускаємо в холодній очищеної воді крохмаль і виливаємо суміш у каструльку або невеликий товстостінний сотейник. Туди ж додаємо соєвий соус, оцет, томатний кетчуп і цукровий пісок і безперервно розмішуючи масу, прогріваємо на помірному вогні до кипіння і загустіння. Після цього даємо соусу охолонути і можемо подавати до столу. Такий кисло-солодкий китайський соус чудово підійде як для свинини, так і для яловичини, а також ефектно доповнить страви з м'яса птиці.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 50 г;
ананаси консервовані – 490 г;
ананасовий сік – 180 мл;
апельсиновий сік – 55 мл;
лимонний сік – 20 мл;
вода очищена – 170 мл;
соус соєвий – 60 мл;
кетчуп томатний – 60 г;
крохмаль – 60 р.
Приготування
Перш ніж приступати безпосередньо до приготування соусу, підготуємо належним чином ананаси, так як даний рецепт припускає використання саме цього тропічного фрукта. Можна використовувати його як в свіжому вигляді, так і в консервованому. Нарізаємо м'якоть фрукта дрібненькими кубиками і поки відставляємо в сторону.
Вибираємо товстостінну невелику ємність, наливаємо в неї ананасовий апельсиновий і лимонний сік, додаємо соєвий соус, томатний кетчуп і цукровий пісок і ставимо на плиту на середній вогонь. Безперервно розмішуючи вміст посуду, прогріваємо його до кипіння і потроху вливаємо розведений у холодній воді крохмаль, продовжуючи при цьому помішування. Даємо масі знову закипіти і загуснути, додаємо підготовлені ананасові кубики. Витримуємо на вогні ще пару хвилин, а потім прибираємо з вогню і даємо трохи настоятися.
Нижче ми розповімо, як приготувати справжній кисло-солодкий соус в класичному виконанні і запропонуємо варіант з ананасами.
Як зробити кисло-солодкий китайський соус - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готується кисло-солодкий соус в три рахунки. Для початку розпускаємо в холодній очищеної воді крохмаль і виливаємо суміш у каструльку або невеликий товстостінний сотейник. Туди ж додаємо соєвий соус, оцет, томатний кетчуп і цукровий пісок і безперервно розмішуючи масу, прогріваємо на помірному вогні до кипіння і загустіння. Після цього даємо соусу охолонути і можемо подавати до столу. Такий кисло-солодкий китайський соус чудово підійде як для свинини, так і для яловичини, а також ефектно доповнить страви з м'яса птиці.
Як приготувати кисло-солодкий соус з ананасами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж приступати безпосередньо до приготування соусу, підготуємо належним чином ананаси, так як даний рецепт припускає використання саме цього тропічного фрукта. Можна використовувати його як в свіжому вигляді, так і в консервованому. Нарізаємо м'якоть фрукта дрібненькими кубиками і поки відставляємо в сторону.
Вибираємо товстостінну невелику ємність, наливаємо в неї ананасовий апельсиновий і лимонний сік, додаємо соєвий соус, томатний кетчуп і цукровий пісок і ставимо на плиту на середній вогонь. Безперервно розмішуючи вміст посуду, прогріваємо його до кипіння і потроху вливаємо розведений у холодній воді крохмаль, продовжуючи при цьому помішування. Даємо масі знову закипіти і загуснути, додаємо підготовлені ананасові кубики. Витримуємо на вогні ще пару хвилин, а потім прибираємо з вогню і даємо трохи настоятися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
Свинина з ананасами - це чудове, незвичайне блюдо, яке підкорить найвибагливішого гурмана. Томлені шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі виходять
Свинина в кисло-солодкому соусі
У цій статті запропоновано нескладні рецепти чудового блюда з свинини в ароматнейшем соусі. Це чудова страва доповнене кисло-солодким соусом виходить
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
Китайський кисло-солодкий соус
Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
Кисло-солодкий соус - рецепт
Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.