Вернуться назад Распечатать

Як приготувати кисло-солодкий соус?

Як приготувати кисло-солодкий соус?
Китайська кухня стає все популярнішим на наших теренах і деякі її страви стали у багатьох одними з найулюбленіших. Частково заслуга в цьому кисло-солодкого соусу, який дуже часто створює основну кулінарну композицію у багатьох китайських страв. Хоча справедливо зауважити, що використовується такий соус і в інших кухнях для приготування деяких страв, незважаючи на те, що популярність у нас він отримав все ж завдяки популяризації китайської кухні.
Нижче ми розповімо, як приготувати справжній кисло-солодкий соус в класичному виконанні і запропонуємо варіант з ананасами.

Як зробити кисло-солодкий китайський соус - рецепт


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 155 г;

  • оцет 6% – 80 мл;

  • очищена вода – 160 мл;

  • соус соєвий – 60 мл;

  • кетчуп томатний – 30 г;

  • крохмаль – 60 р.


  • Приготування
    Готується кисло-солодкий соус в три рахунки. Для початку розпускаємо в холодній очищеної воді крохмаль і виливаємо суміш у каструльку або невеликий товстостінний сотейник. Туди ж додаємо соєвий соус, оцет, томатний кетчуп і цукровий пісок і безперервно розмішуючи масу, прогріваємо на помірному вогні до кипіння і загустіння. Після цього даємо соусу охолонути і можемо подавати до столу. Такий кисло-солодкий китайський соус чудово підійде як для свинини, так і для яловичини, а також ефектно доповнить страви з м'яса птиці.

    Як приготувати кисло-солодкий соус з ананасами - рецепт


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 50 г;

  • ананаси консервовані – 490 г;

  • ананасовий сік – 180 мл;

  • апельсиновий сік – 55 мл;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • вода очищена – 170 мл;

  • соус соєвий – 60 мл;

  • кетчуп томатний – 60 г;

  • крохмаль – 60 р.


  • Приготування
    Перш ніж приступати безпосередньо до приготування соусу, підготуємо належним чином ананаси, так як даний рецепт припускає використання саме цього тропічного фрукта. Можна використовувати його як в свіжому
    Як приготувати кисло-солодкий соус?
    вигляді, так і в консервованому. Нарізаємо м'якоть фрукта дрібненькими кубиками і поки відставляємо в сторону.
    Вибираємо товстостінну невелику ємність, наливаємо в неї ананасовий апельсиновий і лимонний сік, додаємо соєвий соус, томатний кетчуп і цукровий пісок і ставимо на плиту на середній вогонь. Безперервно розмішуючи вміст посуду, прогріваємо його до кипіння і потроху вливаємо розведений у холодній воді крохмаль, продовжуючи при цьому помішування. Даємо масі знову закипіти і загуснути, додаємо підготовлені ананасові кубики. Витримуємо на вогні ще пару хвилин, а потім прибираємо з вогню і даємо трохи настоятися.