Цей соус прийшов до нас з Китаю або як кажуть з піднебесної, в Азії взагалі популярні рецепти з поєднанням кислого і солодкого. Представляємо вам два традиційних соусу з таким поєднанням смаків, які в той же час дають грунт для імпровізацій.
Як приготувати кисло-солодкий соус в домашніх умовах - простий рецепт
Інгредієнти: цукор – 135 г; оцет білий – 70 г; вода – 140 г; соус соєвий – 20 р; томатна паста – 30 г; кукурудзяний крохмаль – 25 р. Приготування Для виготовлення традиційного соусу, такого ж, як його готують в Китаї, вам знадобиться мінімум продуктів, практично завжди є на кухні, а так само всього лише 12-15 хвилин і час на охолодження. Всупереч багатьом рецептами, викладеним у всесвітній мережі, в яких один з інгредієнтів борошно, пояснимо, що китайці практично не використовують цей інгредієнт як загусник для соусів. У традиційній китайській кухні загусником для соусів у 99% є крохмаль. Загусник використовується не просто так, а саме з практичним призначенням, при прийомі їжі з допомогою паличок для їжі необхідно, щоб соус залишався на шматочку їжі подносимым до рота і при цьому не капав на стіл і одяг.
Отже, крохмаль змішайте з водою і добре вимісіть, не допускаючи появи згустків, всі інші інгредієнти перекладіть в маленьку каструльку або міні сотейник і так само ретельно вимісіть, після додавши туди суміш води з крохмалем. Приготування проходить при середній температурі і постійному помішуванні, в результаті ви повинні домогтися необхідної густоти.
При бажанні ви, звичайно, можете використовувати як добавки тертий свіжий імбир або видавлений часник, а може обидва разом. Так само можливі варіанти заміни столового оцту на який-небудь фруктовий. Воду теж можна замінити фруктовим соком, це допоможе вам дивувати себе і близьких різноманітністю, а так само дасть вам можливість більш правильно підбирати соус під основна страва.
Як зробити кисло-солодкий соус з ананасами - рецепт
Інгредієнти: сік ананасовий – 70 г; вода – 70 г; оцет – 45 г; соус соєвий – 20 г; цукор коричневий – 90 г; кукурудзяний крохмаль – 35 г; ананас консервований – 25 р. Приготування Цей соус так само є традиційним в китайській кухні, розходження тільки в одному інгредієнти, китайські кухарі не використовують шматочки ананаса при приготуванні цього соусу, для додання смаку використовується тільки ананасовий сік. Для приготування знову ж можна використовувати два способи введення крохмалю, всипати до вже змішаним разом зі списку інгредієнтів за винятком ананасових шматочків або ж окремо з'єднати його з водою, а потім ввести до інших інгредієнтів. Ананасові кільця або шматочки поріжте як можна дрібніше і додайте в соус тільки після того, як все добре перемішається, розчиниться і почне густіти.