Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як вибрати стиглу диню?

Як вибрати стиглу диню?

23-09-2016, 10:04
359
Як вибрати стиглу диню?
Якщо розставляти головні кулінарні символи літа, що минає, за популярністю, то лідируючі місця неодмінно підуть до дині і кавуна. У цьому матеріалі ми постараємося максимально докладно розповісти про те, як вибрати стиглу диню.

Як правильно вибрати стиглий і смачну диню?


Багато тонкощі вибору дині схожі з такими у кавуна. Наприклад, перед покупкою найперше слід уточнити у продавця з якої місцевості прибув продукт. Справа в тому, що гарбузове схильні вбирати забруднення, тому краще уникати динь вирощених на забруднених і загазованих областях. Також звертайте увагу на головну тонкість – наявність нітратів в плоді. Саме надлишок нітратів, яким так часто грішать фермери, намагаючись швидко отримати рясний урожай, є причиною сильних отруєнь людини. Наявність нітратів у дині видають поздовжні смужки на шкірці, порожні насіння з сіруватим відтінком і відсутність вираженого аромату.
Під час вибору, насамперед постукайте по обраному плоду. Дозріла диня буде видавати глухий звук, на відміну від кавуна, наприклад. Якщо диня пройшла первинну перевірку, то зверніть увагу на забарвлення її шкірки. Шкірка не повинна мати плям, забарвлення цілого плоду може бути різною, але неодмінно однорідною.
Один з головних секретів того, як правильно вибрати стиглу диню, - звернути увагу на сіточку на поверхні: чим густіше, тим більш солодка і стигла диня перед вами.
Не менш важливим є і виражений солодкуватий аромат, а також щільність плода: хороша диня не повинна бути занадто твердої або навпаки, м'якою.

Як вибрати стиглий і солодку диню «торпеду»?


Серед найбільш поширених сортів динь в наших краях можна зустріти «торпеду». Свою назву такий плід отримав завдяки витягнутої довгастої форми.
Як і будь-яку іншу диню, «торпеду» вибирають по сухому хвостика, сильному аромату і м'якому «носика» (протилежній від плодоніжки частини дині). Що ж стосується конкретних характеристик смачною дині цього сорту, то врахуйте, що вона повинна бути довгастої, мати насичений жовтий колір, дрібну сітку і яскраво-жовті поздовжні смуги, не суцільні, а розкидані уздовж плоду як-би пунктирною лінією.
Насіння стиглої дині легко відходять від м'якоті, а насіння конкретно «торпеди» містять слизову оболонку.

Як вибрати стиглу диню «колгоспницю»?


«Колгоспницю» можна зустріти на прилавках куди частіше «торпеди». Це класична округла динька з яскраво-жовтим забарвленням, сітчастою шкіркою, без плям і смуг. Одним з критеріїв вибору «колгоспниці» як раз і є її надзвичайно виразна і рівномірне фарбування. Слідкуйте за тим, щоб на шкірці не було зеленуватих або світло-жовтих плям – це свідчить про те, що вона не доспіли. Плями з коричневим і сіруватим відтінком навпаки говорять про початок гниття. Краще вибирати дині розміром до 2 кг, так ви вбережете себе від перезрілих плодів або тих, що були присмачені нітратами.
Як і при виборі дині будь-якого іншого сорту врахуйте, що звук при постукуванні об поверхню плоду повинен бути глухим, плодоніжка повинна бути сухою, а аромат – сильно вираженим, з яскравими медовими нотками. Знову ж, намагайтеся уникати покупки динь продаються у доріг, так як їх шкірка добре вбирає будь-які забруднення. Не купуйте і розрізані дині, вони починають набагато швидше псуватися і можуть містити на собі патогенну мікрофлору, яка потрапляє на поверхню м'якоті від ножа.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як вибрати диню?
Як вибрати диню?
Більшість може дозволити собі тільки дині, придбані в магазині або на ринку, де поряд з якісним товаром недобросовісні продавці можуть пропонувати і
Як правильно їсти диню?
Як правильно їсти диню?
Напевно багато хто люблять ласувати влітку ароматною, шалено солодкої динею. Але от цікаво, чи існують якісь правила поїдання цього плоду або можливо
Як правильно вибрати диню?
Як правильно вибрати диню?
Стигла і соковита диня - улюблені ласощі багатьох з нас. Вона чудово втамовує спрагу, знижує рівень холестерину в крові і просто є заспокійливим
Компот з дині
Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
Коктейль з дині
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
Страви з дині
Страви з дині
Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,