Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно вибрати диню?

Як правильно вибрати диню?

16-03-2015, 16:28
1 337
Як правильно вибрати диню?
Соковита, ароматна, стигла і солодка диня - улюблені ласощі багатьох людей. Вона насичена магнієм, калієм, залізом, вітамінами групи З і Р. Вживання дині чудово втамовує спрагу, знижує рівень холестерину в крові і є заспокійливим засобом. Але ось тільки часто буває так, що красива на вигляд динька, виявляється насправді не смачною всередині. Давайте ж з вами в цій статті дізнаємося, як її вибрати.

Як правильно вибрати диню?


Насамперед, визначаємося з місцем, де ми будемо її купувати. Краще всього, якщо це буде супермаркет, офіційний ринок або магазин. Тут товар напевно проходить необхідні санітарні перевірки, що зберігається в потрібних умовах, і в результаті, ризик отруїтися зіпсованим продуктом істотно знижується. Дуже небезпечно купувати дині, що продаються на трасі або вздовж автомобільних доріг, тому що плоди добре вбирають в себе всі токсичні речовини, шкідливі важкі метали. В ідеалі, дині повинні лежати не на землі, а на спеціальному піддоні. Пам'ятайте ще той факт, що у дині не дуже щільна шкірка, тому вибраний вами продукт повинен бути цілим, без плям, вм'ятин і тріщин. Ніколи не беріть розрізані дині і не дозволяйте продавцеві різати їх за вас, тому що м'якоть дині стає ідеальним середовищем для розмноження в ній бактерій, з-за високого вмісту цукру.

Як вибрати стиглий і солодку диню?


Щоб купити диню, яка точно виявиться стиглої, спочатку краще всього принюхайтесь до неї. У стиглих плодів завжди дуже приємний запах з тонкими нотками ванілі, меду, груші і навіть ананаса. Якщо раптом диня не пахне взагалі, або пахне зеленню, то її краще не купувати - вона незріла. До речі, чим спекотніше на вулиці, тим насиченішим і приємніше буде аромат. Можна також спробувати вибрати солодку диню так би язикати, «на дотик», але тут все залежить від сорту. Наприклад, при виборі дині «Колгоспниці» її поверхня повинна бути гладкою, а у «Торпеди», навпаки, шорстка. Ще Колгоспниця» повинна бути круглою і яскраво-жовтою, а «Торпеда» - світлої і подовженою. Якщо злегка натиснути пальцями на шкіру, диня повинна трохи пружинити. Якщо раптом вона жорстка, значить все ще недозрілі і зелена всередині. Якщо ж навпаки пальці сильно провалюються, значить, диня перезріла і дуже скоро зіпсується. До того ж вона може бути гіркою.

Як правильно їсти та зберігати диню?


На перший погляд, здається, ну що може бути простіше - розрізав диню, видалив насіння і їж спокійно, насолоджуючись чудовим смаком і духмяним ароматом. Але і тут, виявляється, є важливі нюанси:

  • Перед вживанням обов'язково ретельно промиваємо диню під теплою водою з милом. Тому що саме в шкірці дині і на всій її поверхні присутні токсини.

  • Ніколи не зберігайте розрізану і недоїдену диню в теплі, при кімнатній температурі. Не з'їли всю диню за раз - негайно приберіть її в холодильник.

  • Небажано вживати диню в поєднанні з холодною водою, кисломолочними продуктами алкоголем і молоком, тому що ви ризикуєте отримати розлад шлунка.

  • Як правильно вибрати диню?

  • Диня - дуже важкий продукт і тому краще всього їсти її в проміжках між прийомами їжі, але тільки не після їжі і не на голодний шлунок.

  • Не рекомендується вживати диню людям з цукровим діабетом, загостренням виразкової хвороби, вагітним і годуючим матерям.


  • Якщо ви хочете купити диню хорошої якості, то краще робити це в сезон, тобто в кінці серпня або на початку вересня. Найбільш корисні дині більш пізніх строків дозрівання, тому що їх вирощують не під плівковими покриттями і використовують менше отрутохімікатів і мінеральних добрив.
    Цінителі цього чудового плоду можуть приготувати з неї смачні заготовки на зиму - джем і варення з дині .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з дині на зиму
    Заготовки з дині на зиму
    Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
    Компот з дині
    Компот з дині
    У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
    Страви з дині
    Страви з дині
    Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.