Як правильно вибрати диню?

Як правильно вибрати диню?
Насамперед, визначаємося з місцем, де ми будемо її купувати. Краще всього, якщо це буде супермаркет, офіційний ринок або магазин. Тут товар напевно проходить необхідні санітарні перевірки, що зберігається в потрібних умовах, і в результаті, ризик отруїтися зіпсованим продуктом істотно знижується. Дуже небезпечно купувати дині, що продаються на трасі або вздовж автомобільних доріг, тому що плоди добре вбирають в себе всі токсичні речовини, шкідливі важкі метали. В ідеалі, дині повинні лежати не на землі, а на спеціальному піддоні. Пам'ятайте ще той факт, що у дині не дуже щільна шкірка, тому вибраний вами продукт повинен бути цілим, без плям, вм'ятин і тріщин. Ніколи не беріть розрізані дині і не дозволяйте продавцеві різати їх за вас, тому що м'якоть дині стає ідеальним середовищем для розмноження в ній бактерій, з-за високого вмісту цукру.
Як вибрати стиглий і солодку диню?
Щоб купити диню, яка точно виявиться стиглої, спочатку краще всього принюхайтесь до неї. У стиглих плодів завжди дуже приємний запах з тонкими нотками ванілі, меду, груші і навіть ананаса. Якщо раптом диня не пахне взагалі, або пахне зеленню, то її краще не купувати - вона незріла. До речі, чим спекотніше на вулиці, тим насиченішим і приємніше буде аромат. Можна також спробувати вибрати солодку диню так би язикати, «на дотик», але тут все залежить від сорту. Наприклад, при виборі дині «Колгоспниці» її поверхня повинна бути гладкою, а у «Торпеди», навпаки, шорстка. Ще Колгоспниця» повинна бути круглою і яскраво-жовтою, а «Торпеда» - світлої і подовженою. Якщо злегка натиснути пальцями на шкіру, диня повинна трохи пружинити. Якщо раптом вона жорстка, значить все ще недозрілі і зелена всередині. Якщо ж навпаки пальці сильно провалюються, значить, диня перезріла і дуже скоро зіпсується. До того ж вона може бути гіркою.
Як правильно їсти та зберігати диню?
На перший погляд, здається, ну що може бути простіше - розрізав диню, видалив насіння і їж спокійно, насолоджуючись чудовим смаком і духмяним ароматом. Але і тут, виявляється, є важливі нюанси:

Якщо ви хочете купити диню хорошої якості, то краще робити це в сезон, тобто в кінці серпня або на початку вересня. Найбільш корисні дині більш пізніх строків дозрівання, тому що їх вирощують не під плівковими покриттями і використовують менше отрутохімікатів і мінеральних добрив.
Цінителі цього чудового плоду можуть приготувати з неї смачні заготовки на зиму - джем і варення з дині .
Рекомендуємо добрі рецепти

Заготовки з дині на зиму
Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися

Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то

Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,

Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні

Страви з дині
Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,

Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.