Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?

23-09-2016, 09:28
1 020
Як правильно їсти диню?
У розпал динного сезону складно пройти повз прилавка з сонячними прекрасними плодами, відмовивши собі в задоволенні вибрати найстиглішу й ароматну диньку для подальшої її дегустації і насолоди божественним смаком. Але мало зробити вдалу покупку. Необхідно вміти правильно підготувати фрукт для подачі до столу і знати певні тонкощі етикету при його вживанні. Про це та про багато іншого, що пов'язано з динею ми і поговоримо далі в нашому матеріалі.

Як правильно різати диню?


Перш ніж приступати до обробленні дині її необхідно гарненько вимити. Краще додатково пройтися по периметру плода намиленою в господарському милі мочалкою. Таким чином вдасться змити більшу частину токсинів, що містяться на поверхні і всілякі хвороботворні бактерії. Ретельно споліскують мильну піну з поверхні дині і витираємо після цього її насухо.
Тепер великим гострим ножем розрізаємо плід навпіл вздовж і видаляємо насіння разом з супутньою їх м'якоттю. Зручно робити це їдальні або десертній ложкою.



Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?




Залишилося тільки розрізати кожну половинку на скибочки товщиною близько півтора сантиметрів і укласти їх на блюдо.



Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?




Як правильно їсти диню з етикету?


У себе вдома на кухні насолоджуватися смаком запашної плода можна так як їй заманеться, - наприклад, взявши часточку руками і відкушуючи м'якоть по шматочку. Але, опинившись за столом у пристойному суспільстві, дозволяти собі подібні способи вживання ласощі не можна. Так як же правильно їсти диню в таких випадках, щоб не показати себе з гіршого боку, а справити враження культурної людини?
Якщо диня подана на блюді цільними часточками, необхідно перекласти одну з них собі на тарілку і відрізати м'якоть дині по шматочку від кірки ножем, притримуючи, при цьому часточку виделкою. При подачі м'якоті дині порційними шматочками зі шпажками (як правило, так подають фрукти за фуршетним столом) необхідно брати скибочки по одному, переносячи їх тимчасово собі на тарілку або відразу ж відправляючи м'якоть в рот.

Як правильно подавати диню на стіл?


Якщо ініціатором застілля ви опинилися, то необхідно знати, як правильно подавати диню на стіл. Для індивідуальної подачі необхідно диню нарізати шматочками шириною 15-2 сантиметри, зрізати м'якоть гострим ножем з шкірки, залишивши її в тому ж положенні.



Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?





Розрізати після цього її по всій довжині на невеликі фрагменти (порційні шматочки).



Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?





При подачі дині на загальному блюді часточки необхідно залишити цілими, надавши гостям можливість самостійно вибрати найбільш вподобану і самостійно нарізати її перед вживанням. Для цього обов'язково необхідно подати кожної персони ніж і виделку.
Доречною буде також подача дині порційними шматочками, укладеними на загальне блюдо або в спеціальні вазони. Дуже часто з м'якоті дині вирізають кульки, скориставшись спеціальним пристосуванням у вигляді круглої ложечки, і подають їх разом з такими ж круглими порціями кавуна.



Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?

Як правильно їсти диню?




Складаючи меню до застілля, враховуємо, що диню не слід поєднувати з алкоголем і молоком, а також йогуртами та іншими кисломолочними продуктами. Такий дует може призвести до розладу травлення. Холодна вода і газовані напої також не кращі «попутники» для дині. Краще вживати ласощі самостійно, причому, намагаючись витримувати хоча б невеликий інтервал між прийомом дині та іншої їжі.
Їсти диню правильно, ви не тільки отримаєте справжню насолоду від її божественного смаку і аромату, але і поповните організм значною часткою корисних елементів і вітамінів, які принесуть йому тільки на користь.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як вибрати диню?
Як вибрати диню?
Більшість може дозволити собі тільки дині, придбані в магазині або на ринку, де поряд з якісним товаром недобросовісні продавці можуть пропонувати і
Як вибрати стиглу диню?
Як вибрати стиглу диню?
Правильний вибір дині або кавуна - одна з проблем, що турбує нас під час довгих прогулянок по ринку в кінці серпня. І не дивно, адже в цьому процесі
Як заморозити диню на зиму?
Як заморозити диню на зиму?
Зберегти надовго чудовий смак і всі цінні речовини дині допоможе її заморожування. Однак щоб все зробити ідеально, потрібно дотримуватися певних
Як правильно вибрати диню?
Як правильно вибрати диню?
Стигла і соковита диня - улюблені ласощі багатьох з нас. Вона чудово втамовує спрагу, знижує рівень холестерину в крові і просто є заспокійливим
Компот з дині
Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
Коктейль з дині
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні