Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний оцет в домашніх умовах - простий рецепт

Яблучний оцет в домашніх умовах - простий рецепт

23-09-2016, 09:47
487
Яблучний оцет в домашніх умовах - простий рецепт
В даний час під виглядом натурального яблучного оцту в магазинах можна придбати просто кислий сурогат невідомого походження. Щоб не мучити себе здогадками і сумнівами з приводу достовірності закупного продукту, пропонуємо приготувати його самостійно вдома. Тим більше, що яблучний оцет своїми руками зробити надзвичайно просто і зовсім не дорого. Всі тонкощі приготування продукту в наших рецептах нижче.

Як зробити яблучний оцет будинку – найпростіший рецепт


Інгредієнти:

  • зрілі яблука – 810 г;

  • цукровий пісок – 105 г;

  • квітковий мед – 50-75 г;

  • вода очищена – 15 л.


  • Приготування
    Для приготування оцту підійдуть добре зрілі яблука осінніх, ідеально не червоних сортів. Їх необхідно сполоснути під проточною прохолодною водою, розрізати на половинки або чверті і позбавити від серцевини з насінням. Після цього перетираємо скибки яблучок через крупну тертку і кладемо в скляний бутель відповідного розміру. Невелику порцію водички трохи прогріваємо, розчиняємо в ній цукровий пісок, змішуємо з рідиною, що залишилася і виливаємо до яблучної стружці в посудину. Прикриваємо ємність марлевим відрізу і залишаємо для бродіння на десять днів у теплому, але не сонячному місці. Час від часу збовтуємо вміст ємності.
    По закінченні часу після перемішування яблучна стружка швидко спливає, залишаючи внизу злегка каламутну рідину. По досягненні такого ефекту проціджуємо яблучну масу за допомогою марлевого відрізу, складеного вчетверо і на кожен літр отриманої рідкої основи додаємо по п'ятдесят грам меду.
    Тепер знову переливаємо отриманий розчин в скляну посудину, перев'язуємо марлею і залишаємо на сорок днів для ферментації. Якщо все зроблено вірно, після закінчення строку на поверхні утворюється товста плівка або так звана оцтова матка (гриб). Його можна використовувати для приготування чергової порції оцту або як чайний гриб. Рідина під час циклу ферментації світлішає і стає прозорою, перетворюючись в яблучний оцет.
    Оцет вважається готовим, коли оцтова матка починає опускатися на дно. На даному етапі розливаємо продукт по пляшках, укупориваем і ставимо на зберігання.

    Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах – простий рецепт з чорним хлібом


    Дуже часто для прискорення та покращення бродіння і процесів ферментації в яблучну основу для оцту додають чорний хліб . Цей рецепт саме про це.
    Інгредієнти:

  • зрілі яблука – 810 г;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • квітковий мед – 110 г;

  • скибочка чорного хліба – 40 г;

  • вода очищена – 1 л.


  • Приготування
    Вимиті яблука перетираємо через тертку разом з серцевиною і шкурками, але стежимо за тим, щоб усередині не було пошкоджень і червоточин. Змішуємо перетерту яблучну масу з цукровим піском, викладаємо в трилітрову банку, кидаємо підсушені скибочки чорного хліба, заливаємо теплою водою, збовтуємо і залишаємо під марлею на півтори-два тижні. Щодня перемішуємо вміст посудини по кілька разів в день.
    По закінченні часу проціджуємо яблучну основу оцту через кілька шарів марлі знову переливаємо в банку, вводимо мед і розмішуємо до повного розчинення. Тепер поміщаємо в посудину затемнене місце, прикривши ємність марлею, і залишаємо на півтора місяця. Як тільки рідина стане прозорою, оцет готовий. Найчастіше на поверхні оцту з'являється оцтова матка, про яку ми згадували вище. Саме в цьому випадку ваш оцет вийшов самим якісним і корисним.
    Чому ж іноді така плівка (гриб) на поверхні не утворюється? Насправді оцтова матка дуже примхлива і може загинути, якщо посудину з заготівлею просто переставити в інше місце. Тому не пересувайте банку з вмістом і тим більше не збовтувати його після того, як процедили яблучну основу і змішали її з медом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з терну
    Наливка з терну
    Не всім подобається терпкий смак терну, тому багато господині намагаються заготовлювати з нього всілякі ласощі або пікантні соуси, маскирую кислий
    Яблучний мармелад в домашніх умовах
    Яблучний мармелад в домашніх умовах
    З усіх домашніх солодощів найбільш простим в приготуванні є мармелад саме з яблук. Далі розповімо кілька цікавих рецептів цього нехитрого частування,
    Сидр - рецепт
    Сидр - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу домашні алкогольні напої магазинним аналогам, запропоновані далі відмінні і вельми докладні рецепти приготування
    Яблучний оцет в домашніх умовах
    Яблучний оцет в домашніх умовах
    Яблучний оцет - це той продукт, який потрібен не тільки в кулінарії. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти вам, як приготувати яблучний оцет в
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет - це натуральний продукт бродіння, який широко використовується в кулінарії і медицині з дуже давнього часу. На жаль, останнім
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у