Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як швидко зварити квасолю?

Як швидко зварити квасолю?

23-09-2016, 09:41
1 682
Як швидко зварити квасолю?
Квасоля є одним із самих смачних і корисних представників сімейства бобових. Однак, як і всі його побратими, вона має єдиний недолік - тривалий час приготування. Сьогодні ми поговоримо про те, як його значно скоротити без шкоди для смаку і зовнішнього вигляду зерен, запропонуємо кілька варіантів швидкого варіння квасолі в каструлі на плиті, а також розповімо, як її зварити в мікрохвильовці.

Як швидко зварити червону квасолю без замочування?


Як відомо, замочування квасолі значно прискорює процес варіння. Але що ж робити, якщо з якихось причин вам не вдалося замочити заздалегідь квасолеві зерна? Не варто відмовлятися від приготування запланованого страви або довго і виснажливо чекати, поки квасоля звариться без попередньої підготовки. Є й інші способи прискорити розм'якшенню зерен. Даний рецепт про те, як зробити червону квасолю без замочування.
Інгредієнти:

  • квасоля червона – 210 г;

  • вода очищена – 18-22 л;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Червону квасоля промиваємо гарненько, викладаємо в каструлю і заливаємо очищеною водою, щоб вона тільки покрила вміст. Даємо квасолі закипіти, підливаємо ще трохи холодної води і знову доводимо до кипіння. Робимо так до розм'якшення квасолеві зерен. А станеться це приблизно через тридцять-сорок хвилин від моменту першого закипання, в залежності від сорту квасолі. Перепади температур прискорять процес приготування бобових. Підсолити квасолю необхідно за смаком наприкінці варіння.

    Як швидко зварити білу або червону квасолю в мікрохвильовці?


    Ні для кого не секрет, що мікрохвильова піч дозволяє заощадити масу часу, якщо готувати страви в ній. І варіння квасолі не є винятком. Зерна навіть без попереднього замочування швидко стають м'якими. Про всі нюанси такого приготування в даному рецепті.
    Інгредієнти:

  • квасоля біла або червона – 210 г;

  • вода очищена – 700 мл;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Білу або червону квасоля промиваємо ретельно, перекладаємо в посудину, що підходить для приготування в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі, заливаємо очищеною водою, налаштовуємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо таймер на десять хвилин. Після цього перемішуємо квасоля в мисці за допомогою ложки, повертаємо в мікрохвильовку і продовжуємо приготування ще на п'ятнадцять хвилин. За п'ять хвилин до закінчення процесу додаємо за смаком сіль.

    Як швидко зварити сушену квасолю для салату, борщу чи супу?


    Ще один дієвий спосіб швидко зварити квасолю, який чудово підійде для приготування основи для салату , борщу або супу. Диво засобом, що прискорює розм'якшенню зерен, в даному випадку є самий звичайний цукор.
    Інгредієнти:

  • квасоля біла або червона – 200 г;

  • вода очищена – 950 мл;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиту білу або червону квасолю заливаємо холодною очищеною водою і ставимо варитися на плиту. Після
    Як швидко зварити квасолю?
    повного закипання додаємо цукровий пісок, перемішуємо до розчинення всіх солодких кристалів і варимо з цього моменту червону квасолю протягом тридцяти, а білу протягом сорока хвилин. Після цього підсолюємо вміст посуду за смаком і проварюємо ще хвилин п'ять.
    При будь-якому з варіантів швидкого варіння не рекомендується прикривати каструлю під час всього процесу приготування, так як квасолеві зерна можуть потемніти і придбати непривабливий зовнішній вигляд. Особливо це стосується варіння білої квасолі. Як ви вже встигли помітити з опису рецептів, солити квасолю слід тільки в кінці приготування, інакше домогтися швидкої м'якості зерен вам навряд чи вдасться.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?
    Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?
    Незважаючи на те, що квасоля вариться досить довго, страви з неї виходять смачними і особливо поживними. А щоб скоротити час підготовки цього
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
    Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
    Нерідко звичні гарніри трохи набридають і до основної страви хочеться подати щось зовсім новеньке, ні на що не схоже. Ідеальним рішенням доповнити
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
    Як правильно варити квасолю?
    Як правильно варити квасолю?
    Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
    Квасоля у власному соку
    Квасоля у власному соку
    Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не