Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?

Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?

23-09-2016, 09:38
388
Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?
Квасоля – корисний продукт, багатий вмістом білка. Давайте навчимося варити її швидко, щоб вона виходила м'якою і була присутня на наших столах в різному вигляді: вінегреті , паштетах , супах і т. д.

Як зварити червону квасолю, щоб вона була м'якою?


Інгредієнти:

  • квасоля червона – 205 г;

  • вода;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як швидко зварити бобові, червону квасоля промиваємо її, заливаємо теплою водою і залишаємо на ніч, а вранці рідину зливаємо і наливають чисту воду. Ставимо посуд на вогонь і кип'ятити 3 хвилини на сильному вогні. Потім воду знову зливаємо, наливаємо свіжу і знову кип'ятимо. Повторюємо цей процес кілька разів, а потім прикриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання і тушкуємо близько 2 годин, до м'якого стану. За кілька хвилин до закінчення квасоля підсолюємо і проварюємо ще 1 хвилину.

    Як швидко зварити білу квасолю?


    Інгредієнти:

  • квасоля суха біла – 250 г,

  • цибулина – 55 г,

  • спеції.


  • Приготування
    Квасоля перебираємо, промиваємо, заливаємо водою і встановлюємо на невеликий вогонь. Доводимо до закипання, проварюємо 2 хвилини і знімаємо посуд з плити. Накриваємо щільно кришкою і наполягаємо бобові 1 годину. Далі зливаємо відвар, вливаємо воду і доводимо до закипання.
    Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями і додаємо до квасолі. Підсолюємо вміст за смаком, прикриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності, щоб квасоля стала м'якою. Відварену квасолю відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час.

    Як зварити заморожену стручкову квасолю?


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля заморожена – 505 г;

  • каррі – щіпка;

  • спеції;

  • вода.


  • Приготування
    Каструлю, наповнену водою, ставимо на середній вогонь, підсолюємо і після закипання, висипаємо заморожену стручкову квасолю. Варимо її 5-7 хвилин ,прикривши кришкою, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час.

    Як швидко зварити квасолю в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • квасоля суха – 215 г;

  • вода – 655 мл;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • цибулина – 45 р.
  • Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?


    Приготування
    А ось ще один спосіб, як швидко зварити квасолю, не замачівая. Отже, висипаємо бобові у скляну миску, заливаємо водою, і відправляємо в мікрохвильову піч. Варимо 10 хвилин на повній потужності, а потім акуратно виймаємо посуд, перемішуємо, додаємо спеції і знову відправляємо в піч. Готуємо ще 20 хвилин на середній потужності.
    Цибулю чистимо, дрібно ріжемо і пасеруємо на рослинній маслечко. Після звукового сигналу, дістаємо квасоля, обсушуємо на рушник, викладаємо в миску і заправляємо цибулі, обсмаженням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити картоплю?
    Як зварити картоплю?
    У приготуванні картоплі немає особливих секретів, так як цей продукт відомий всім і готують його в кожному будинку. І далі розповімо, як можна швидко
    Як швидко зварити квасолю?
    Як швидко зварити квасолю?
    Головним недоліком приготування страв з квасолі є тривалість її приготування. Щоб бобові зварилися швидко, потрібно скористатися наведеними далі
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
    Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
    Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
    Смажена стручкова квасоля
    Смажена стручкова квасоля
    Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
    Як правильно варити квасолю?
    Як правильно варити квасолю?
    Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно