Страви з щавлю

Страви з щавлю
Щавель продукт дуже корисний, з якого можна приготувати багато смачних страв. Про те, що можна приготувати з щавлю, крім супу поговоримо далі.
Пиріг з цукром на кефірі
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки;

  • пісок цукровий – 1 склянка;

  • маргарин для випічки – 110 г;

  • кефір – 200 мл;

  • харчова сода – 5 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • щавель.


  • Приготування
    Спочатку робимо начинку: щавель моєму, стебла відрізаємо і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім щавель дрібненько нарізаємо. Його варто взяти побільше, так як в процесі приготування щавель зменшиться в обсязі. Потім додаємо цукровий пісок і розмішуємо. Для тіста розтоплюємо маргарин. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і розтираємо. Вливаємо кефір, розтоплений маргарин і перемішуємо. Постійно помішуючи, додаємо всю муку, кладемо соду і ретельно вимішуємо. У змащену форму кладемо половину тіста, зверху кладемо начинку і заливаємо рештою тестом. Випікаємо пиріг до готовності при помірній температурі.
    Смажені пиріжки зі щавлем
    Для тесту:

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 440 г;

  • кефір – 300 мл;

  • сіль;

  • харчова сода – 10 р.


  • Для начинки:

  • свіжий щавель – 200 г;

  • пісок цукровий – 100 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    У попередньо просіяне пшеничне борошно додаємо кефір, соду, підсолюємо трошки, сахарим і вливаємо олію. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло мягеньким і місити його було легко. Після цього накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Щавель миємо, обсушуємо. Стеблинки обрізаємо. Щавель подрібнюємо соломкою і посипаємо його цукром. Притрушиваем стіл борошном, покласти тісто, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі однакові шматочки. Кожен з них розгортаємо в кружечки товщиною близько 3 мм В центр кожного з них кладемо начинку. Краї пиріжка з'єднуємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло, опускаємо в нього заготовки. Обсмажуємо до рум'яності, потім акуратно перевертаємо на другу сторону і доводимо до готовності. Пиріжки поміщаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.
    Суп з щавлю з м'ясом
    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • вода – 2 літри;

  • стегенця курячі – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • головка цибулі – 1 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль;

  • чорний перець горошком – 3-4 шт.


  • Для супу:

  • цибуля – 150 г;

  • щавель – 100 г;

  • картопля – 350 г;

  • олія рослинна;

  • морква – 120 г;

  • варені яйця – 3 шт.;

  • сіль;

  • перець;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    Спочатку готуємо бульйон. Кладемо стегенця в каструлю з водою і даємо рідини закипіти. Пінку, яка утворилася, знімаємо і робимо нагрівання поменше. Додаємо цілі, але, природно, очищені моркву і цибулю. Варимо близько години при невеликому кипінні. Хвилин за 15 до готовності м'яса бульйон підсолюємо, кладемо бажані спеції. З готового бульйону видаляємо цибулю з морквою і спеції. Виймаємо курку з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісточок і нарізаємо. Бульйон проціджуємо. Перебираємо щавель, промиваємо його, відрізаємо стеблинки і крупно нарізаємо листочки. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо. Подрібнюємо за допомогою великої терки моркву. Нагріваємо на сковороді рослинне масло, відправляємо туди овочі, злегка підсолюємо і пасеруємо близько 3 хвилин. Доводимо до кипіння бульйон, відправляємо туди картоплю і варимо чверть години. Потім кладемо обсмажені овочі, перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин. Тепер закладаємо щавель, розмішуємо і готуємо ще 2 хвилини. В кінці кладемо куряче м'ясо і розмішуємо. Підсолюємо за смаком, перчимо, накриваємо кришкою і даємо настоятися близько чверті години. При подачі в тарілку кладемо половину вареного яйця і сметану.
    Коктейль зі щавлем
    Інгредієнти:

  • щавель – 200 г;

  • свіжі яблука – 4-5 шт.;

  • апельсин великий – 1 шт.


  • Приготування
    З яблук видавлюємо сік за допомогою соковижималки. Апельсин очищаємо і поміщаємо в блендер, туди ж вливаємо яблучний сік і щавель. Добре це все збиваємо – все, коктейль готовий!
    Варення з щавлю
    Страви з щавлю

    Інгредієнти:

  • пісок цукровий – 400 г;

  • щавель – 500 г;

  • вода – 30 мл


  • Приготування
    Листочки щавлю моєму, стеблинки видаляємо, а листочки обсушуємо. Нарізаємо щавель тоненькими смужками. Підготовлений щавель поміщаємо в каструлю, вливаємо воду і всипаємо цукор. Помішуючи, проварюємо до загустіння, а потім розкладаємо по підготовленим банках і зберігати в прохолодному місці.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:37
    Переглядів: 40