» » Рецепти з житнього борошна

Рецепти з житнього борошна

Якщо ваш сніданок або вечеря не обходиться без чогось смачненького, рекомендуємо вам ознайомитися з рецептами з житнього борошна.

Млинці з житнього борошна

Рецепти з житнього борошна

Інгредієнти:

  • яйце відбірне (вищої категорії) – 1 шт.;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • житнє борошно – 275 г;

  • пісне масло – 85 м;

  • молоко незбиране – 285 мл;

  • сіль;

  • лимонна кислота – маленька щіпка;

  • цукор – 75 р.


  • Приготування
    Додайте до житнього борошна лимонну кислоту, цукровий пісок і соду. Потім влийте половину необхідної кількості молока і ретельно вимішуйте тісто до повного зникнення грудочок. Додайте решту молока і ще раз добре перемішайте. Розбийте в тісто яйце і додайте рослинне масло при постійному помішуванні. Тісто має вийти досить густим, після чого залиште настоюватися десь на чверть години. Після цього випікаємо млинці на сковорідці з добре прогрітим рослинним маслом, виставивши середній вогонь, близько 2 хвилин з кожної зі сторін.

    Закваска для квасу житнього борошна

    Рецепти з житнього борошна

    Інгредієнти:

  • вода – 175 мл;

  • цукор – 165 г;

  • житнє борошно – 10 ст. ложок.


  • Приготування
    Всипте 4 столові ложки борошна 100 мл тільки закип'ятила води і розмішайте до придбання масою консистенції, що нагадує сметану. Додайте ще чайну ложку цукру, гарненько розмішайте, накрийте злегка вологою марлею і залиште постояти в якомусь теплому місці на добу. Потім додаємо 2 столові ложки борошна і доливаємо трохи води. Закваска залишається бродити ще на добу. Процедуру повторюємо і в третій раз, стежачи, щоб маса була досить рідкою. Зазвичай на третій день закваска має кислуватий запах, що нагадує про житньому хлібі. Засипаємо те ж кількість борошна в четвертий раз, наполягаємо добу – і тепер такі оригінальні домашні дріжджі можна використовувати.

    Рецепт хвірток з житнього борошна з картоплею

    Рецепти з житнього борошна

    На відміну від звичайного печива із житнього борошна, вони дуже швидко насичують, не залишаючи відчуття тяжкості в шлунку.
    Інгредієнти:

  • яйце (вищої категорії) – 1 шт.;

  • сметана жирна – 135 г;

  • житнє борошно – 565 р;

  • вершкове масло – 45 г;

  • молоко незбиране 32% – 130 мл;

  • сіль – 10 г;

  • картопля – 6 шт.


  • Приготування
    Почистіть і відваріть картоплю, а потім перетворіть її в пюре за допомогою товкачика. Додайте розм'якшене вершкове масло і яйце, яке попередньо трохи збивають міксером, посоліть, перемішайте і відставте в сторону до повного охолодження. В окремій ємності влийте в молоко сметану, посоліть за смаком і поступово додайте молочно-сметанную суміш просіяне борошно до отримання еластичного і пружного тіста. Оберніть його плівкою і залиште в спокої приблизно на півгодини.
    Скачайте з тіста «ковбаску» середньої величини і відріжте від неї маленькі шматочки, розміром не перевищують середній волоський горіх. На посипаному борошном столі за допомогою качалки розкачайте їх у коржі товщиною близько 2 см. На середину кожного коржика покладіть залишилася картопляну начинку (по 2 столові ложки), з обох сторін загорніть краї строго до середини і защипайте. Заключний етап створення цієї випічки з житнього борошна – приміщення в духовку на деко, добре змащений маслом. Запікають хвіртки близько 20 хвилин при температурі близько 200 градусів, а потім подають до столу, змочивши гарячим молоком.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:30
    Переглядів: 67