Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт
Хвіртка – національне блюдо карельської кухні, що представляє собою маленький відкритий пиріжок, довгастої або багатокутної форми. В якості начинки зазвичай використовуються каші, а також овочі або ягоди. Ми розповімо вам сьогодні, як спекти справжні і смачні хвіртки з картоплею.
Інгредієнти:
Для тіста:
житнє борошно – 550 г;
сметана – 140 мл;
молоко – 155 мл;
сіль – щіпка.
Для начинки:
картопля – 340 г;
яйце велике – 1 шт.;
вершкове натуральне масло – 20 р;
твердий сир – 155 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати хвіртки з картоплею, спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, відварюємо, злегка остуджуємо і розминаємо до стану пюре. Потім додаємо збите яйце і вливаємо розтоплене масло. Трохи підсолюємо масу, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
Тепер займемося тестом: змішаємо в окремій мисці сметану з молоком і поступово всипаємо житнє борошно і кидаємо дрібку солі. Загортаємо тісто у харчову плівку і расстаиваем хвилин 20-30. Далі формуємо з нього «ковбаску» і поділяємо ножем на 12 частин. Розкачуємо їх у коржі, викладаємо в середину кожної трохи начинки і, підвертаючих краю до середини, защипуємо з невеликим інтервалом. Акуратно викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Гарячі хвіртки з картоплею з житнього борошна перед подачею присипаємо за бажанням тертим сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно житнє – 205 г;
кефір – 205 мл;
борошно пшеничне – 205 р.
Для начинки:
картопля середній – 450 г;
масло вершкове – 45 г;
молоко пастеризоване – 25 мл;
яйце – 1 шт.;
спеції.
Для змащення:
сметана – 35 мл;
масло вершкове – 75 г;
яйце велике – 1 шт.;
спеції.
Приготування
А ось ще один перевірений рецепт хвірток з житнього борошна з картоплею. Коренеплід чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, посоливши за смаком і додавши вершкове масло. Потім розбиваємо яйце і перемішуємо до отримання в'язкої начинки.
Обидва види борошна просіваємо, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Скачуємо його в джгут, нарізаємо однаковими шматочками і розгортаємо їх у коржі. В серединку викладаємо картопляну начинку і защипуємо також як у попередньому рецепті. Для змащення збиваємо жовтки зі сметаною, підсолюємо за смаком, промазуємо пиріжки змастити цією сумішшю, і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах. Подаємо житні хвіртки з картоплею з молоком, вершковим маслом або з кислим молоком.
Рецепт карельських хвірток з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати хвіртки з картоплею, спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, відварюємо, злегка остуджуємо і розминаємо до стану пюре. Потім додаємо збите яйце і вливаємо розтоплене масло. Трохи підсолюємо масу, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
Тепер займемося тестом: змішаємо в окремій мисці сметану з молоком і поступово всипаємо житнє борошно і кидаємо дрібку солі. Загортаємо тісто у харчову плівку і расстаиваем хвилин 20-30. Далі формуємо з нього «ковбаску» і поділяємо ножем на 12 частин. Розкачуємо їх у коржі, викладаємо в середину кожної трохи начинки і, підвертаючих краю до середини, защипуємо з невеликим інтервалом. Акуратно викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Гарячі хвіртки з картоплею з житнього борошна перед подачею присипаємо за бажанням тертим сиром.
Рецепт хвірток з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для змащення:
Приготування
А ось ще один перевірений рецепт хвірток з житнього борошна з картоплею. Коренеплід чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, посоливши за смаком і додавши вершкове масло. Потім розбиваємо яйце і перемішуємо до отримання в'язкої начинки.
Обидва види борошна просіваємо, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Скачуємо його в джгут, нарізаємо однаковими шматочками і розгортаємо їх у коржі. В серединку викладаємо картопляну начинку і защипуємо також як у попередньому рецепті. Для змащення збиваємо жовтки зі сметаною, підсолюємо за смаком, промазуємо пиріжки змастити цією сумішшю, і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах. Подаємо житні хвіртки з картоплею з молоком, вершковим маслом або з кислим молоком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Елеш
Елеш - традиційне блюдо в татарської кухні, яке готується з м'яса. Зазвичай елеш представляє з себе соковитий пиріг з начинкою з курки з картоплею,
Кистибий – рецепт
Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
Хвіртки - рецепт
Шаньги - здавна відоме блюдо Республіки Карелія, яке нагадує знайомі всім шаньги, або ватрушки. У даній статті ми познайомимося з рецептів цієї
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили