Вернуться назад Распечатать

Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт

Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт
Хвіртка – національне блюдо карельської кухні, що представляє собою маленький відкритий пиріжок, довгастої або багатокутної форми. В якості начинки зазвичай використовуються каші, а також овочі або ягоди. Ми розповімо вам сьогодні, як спекти справжні і смачні хвіртки з картоплею.

Рецепт карельських хвірток з картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • житнє борошно – 550 г;

  • сметана – 140 мл;

  • молоко – 155 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • картопля – 340 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • вершкове натуральне масло – 20 р;

  • твердий сир – 155 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати хвіртки з картоплею, спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, відварюємо, злегка остуджуємо і розминаємо до стану пюре. Потім додаємо збите яйце і вливаємо розтоплене масло. Трохи підсолюємо масу, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
    Тепер займемося тестом: змішаємо в окремій мисці сметану з молоком і поступово всипаємо житнє борошно і кидаємо дрібку солі. Загортаємо тісто у харчову плівку і расстаиваем хвилин 20-30. Далі формуємо з нього «ковбаску» і поділяємо ножем на 12 частин. Розкачуємо їх у коржі, викладаємо в середину кожної трохи начинки і, підвертаючих краю до середини, защипуємо з невеликим інтервалом. Акуратно викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Гарячі хвіртки з картоплею з житнього борошна перед подачею присипаємо за бажанням тертим сиром.

    Рецепт хвірток з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно житнє – 205 г;

  • кефір – 205 мл;

  • борошно пшеничне – 205 р.


  • Для начинки:

  • картопля середній – 450 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • молоко пастеризоване – 25 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції.


  • Для змащення:

  • сметана – 35 мл;

  • масло вершкове – 75 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    А ось ще один перевірений рецепт хвірток
    Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт
    з житнього борошна з картоплею. Коренеплід чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, посоливши за смаком і додавши вершкове масло. Потім розбиваємо яйце і перемішуємо до отримання в'язкої начинки.
    Обидва види борошна просіваємо, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Скачуємо його в джгут, нарізаємо однаковими шматочками і розгортаємо їх у коржі. В серединку викладаємо картопляну начинку і защипуємо також як у попередньому рецепті. Для змащення збиваємо жовтки зі сметаною, підсолюємо за смаком, промазуємо пиріжки змастити цією сумішшю, і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах. Подаємо житні хвіртки з картоплею з молоком, вершковим маслом або з кислим молоком.