Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Види супів

23-09-2016, 09:30
1 884
Види супів
Ми сьогодні проведемо лікнеп для початківців домогосподарок і розповімо, які види супів бувають, та коротко опишемо, що являє собою кожний підвид. Спираючись на викладену інформацію, ви зможете визначитися для себе, які страви ви хочете приготувати, а від якихось рецептів відмовитеся і станете краще орієнтуватися у розділах кулінарних книг або на тематичних сайтах.

Види супів та їх приготування


Всі супи можна розділити на дві категорії: гарячі і холодні.
Серед широкого світового асортименту холодних супів у нас користується популярністю тільки окрошка, борщ або холодник і то часто в літній час. Але в інших кухнях світу можна зустріти різні холодні супи на овочевому або фруктовому відварі, а також страви на основі молока або молочних продуктів. Найчастіше такі страви доповнюються льодом.
Гарячі супи в нашому меню можна зустріти набагато частіше. Їх можна розділити на три основні підгрупи: прозорі та заправні, а також супи-пюре. Основою прозорого супу, як правило, є будь-насичений бульйон з мінімальною кількістю додаткових компонентів. Найчастіше бульйон просто доповнюють грінками або випічкою при подачі і дуже рідко вводять до складу страви при варінні крупу або який-небудь овоч.
Найбільша категорія, що включає в себе безліч різних підвидів і варіацій перших страв, – це заправні супи. Борщі і щі, розсольники і солянки, овочеві страви і з додаванням макаронних виробів, круп'яні і бобові – і це ще неповний список всіх підвидів заправних страв.

Які є види гарячих заправних супів?


Заправні супи можна умовно розділити на класичні, загущені, обжарювальні і комбіновані. Для приготування традиційного (класичного) заправного супу спочатку готується бульйон, який по готовності заправляється іншими передбаченими компонентами. Обжарочный же варіант супу передбачає попередню обжарку складових до напівготовності або готовності з наступним заливанням їх водою або бульйоном і недовгим томлінням. Загущені супи готують у нас набагато рідше і є стравами «на любителя». Яскравим прикладом такого страви є класичний борщ або щі, які для густоти додається манна крупа і борошно.
Комбінований суп являє собою страву, приготовлене з компонентів, доведених до готовності поодинці з подальшою заправкою в каструлі перед подачею. Готуються такі найчастіше в далекосхідної кухні.

Які є види крем-супів?


Суп-пюре за своєю суттю можна зробити з будь-якого гарячого супу, зробивши його більш густим і подрібнивши по готовності блендером. А ось крем-суп – страва більш вишукане і готується найчастіше не на бульйоні, а з додаванням вершків і на основі полегшеного варіанту соусу бешамель.
Найбільш популярні види крем-супів: курячий, грибний, овочевий і рибний. Кожен підвид має сотні варіантів і комбінацій вхідних в нього компонентів.

Прості види солодких супів


Крім інших видів перших страв слід виділити і солодкі супи . Найпростіші з них: молочні, фруктові і хлібні. В нашій кухні найчастіше готують молочні з додаванням крупи і макаронних виробів. Хлібні солодкі супи характерні для північноєвропейського меню і складаються з розмочених у воді сухариків, доповнених медом, протушенными в сиропі фруктами та солодкими вершками. Фруктові супи готують на основі соку з фруктів і ягід або сиропу з додаванням шматочків фруктів, ягід і сухариків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодні супи на літо - рецепти
Холодні супи на літо - рецепти
У спекотну пору не хочеться пресыщать організм різними складними стравами. Тому далі описані два чудових рецепта легких холодних супів, які особливо
Суп на курячому бульйоні
Суп на курячому бульйоні
Багато господинь, побачивши в магазині або на ринку хорошу бульйонну курку, обов'язково придбають її і при нагоді приготують відмінний курячий
Супи на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні
Досвідчені господині завжди знайдуть застосування тільки що звареному або залишився після приготування для якихось конкретних цілей м'ясного
Вегетаріанські супи
Вегетаріанські супи
Для того щоб стати шанувальником вегетаріанських супів не обов'язково бути членом товариства захисту тварин, адже такі смачні супи і наваристы навіть
Холодні супи
Холодні супи
Як ви ставитеся до холодних супів? Це дуже смачне бадьорить блюдо, яке можна їсти не тільки на обід, але і на вечерю або навіть на сніданок. Як
Мексиканський томатний суп
Мексиканський томатний суп
Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний