Холодник на кефірі
Холодні супи відмінно насичують організм і втамовують спрагу в літню спеку. Пропонуємо вам рецепт холодника на кефірі, який за достоїнству оцінять всі ваші домочадці.
Інгредієнти:
кефір – 1 л;
вода – 980 мл;
сметана нежирна – 40 мл;
куряче філе – 2 шт.;
свіжі огірки – 2 шт.;
свіжа зелень – 1 пучок;
яйце куряче – 5 шт.;
буряк середня – 2 шт.;
картопля – 165 г;
спеції;
майонез – для заправки;
лимонна кислота.
Приготування
Перед тим, як приготувати холодник, кефір розбавляємо холодною водою, а буряк промиваємо і відварюємо до готовності. Потім овочі чистимо, натираємо на тертці і висипаємо в кефір. Перемішуємо і ставимо посуд в холодильник приблизно на 1 годину.
Тим часом готуємо всі інші інгредієнти: курячу грудку обробляємо, обполіскуємо і відварюємо в підсоленій воді. Картоплю і яйця варимо окремо. Огірки нарізаємо маленькими кубиками, щавель, цибулю і кріп промиваємо, струшуємо і рубаємо шматочками. Тепер нарізаємо відварне м'ясо невеликими скибочками і викладаємо в миску. Додаємо очищені і натерті на тертці яйця, картопля, покришений кубиками, і всю свіжу зелень. Заправляємо отриману масу сметаною, майонезом, кидаємо лимонку, спеції за смаком і ретельно перемішуємо все, як салат. Після цього викладаємо її в настоявшийся охолоджений кефір з буряком і подаємо холодник до столу.
Інгредієнти:
щавель свіжий – 405 г;
яйця – 245 г;
свіжий огірок – 185 г;
пір'я зеленої цибулі – за смаком;
кефір – 980 мл;
вода – 980 мл;
кріп свіжий – 1 пучок;
спеції;
сметана нежирна – за смаком.
Приготування
Щавель промиваємо, нарізаємо шматочками і кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварюємо зелень рівно 1 хвилину і знімаємо посуд з плити. Остуджуємо відвар і прибираємо на 1 годину в холодильник. Яйця відварюємо окремо в ковшичке, а потім охолоджуємо, очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Зелену цибулю і кріп теж кришимо. Огірки нарізаємо кубиками і кидаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з охолодженим щавлем. В останню чергу вливаємо кефір, кладемо спеції за смаком і сметану. Ретельно все розмішуємо і подаємо холодник з щавлю на кефірі до столу.
Інгредієнти:
відварне м'ясо – 155 г;
яйце – 2 шт.;
свіжий огірок – 215 г;
кріп свіжий – за смаком;
зелена цибуля;
рис – 45 г;
гірчиця – 25 мл;
кефір – 655 мл;
спеції.
Приготування
Рис промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності, а потім охолоджуємо. Яйця варимо круто, чистимо і нарізаємо кубиками. Відварне м'ясо і свіжі огірки подрібнюємо скибочками. Свіжу зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кефір з'єднуємо з гірчицею, підсолюємо за смаком і відправляємо в отриману суміш всі підготовлені інгредієнти. Гарненько перемішуємо, розливаємо холодник по тарілках і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
буряк – 605 г;
кефір – 905 мл;
сметана нежирна – 15 мл;
огірок свіжий – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
цукор – на смак;
свіжа зелень.
Приготування
Буряк відварюємо і натираємо на крупній тертці. Огірок промиваємо і дрібно нарізаємо. Яйце готуємо круто, охолодити, а потім шаткуємо кубиками. Свіжу зелень обполіскуємо, кришимо ножем. У великій каструлі змішуємо кефір зі сметаною, додаємо терту буряк, огірок, яйце і зелень. Потім приправляємо суп спеціями, сахарим за смаком і перемішуємо. Якщо холодник на кефірі вийшов густим, розбавляємо його трохи холодною кип'яченою водою і знову розмішуємо до однорідного стану. Тепер знімаємо каструлю в холодильник і приблизно через годину суп готовий до вживання.
Рецепт холодника з буряка на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати холодник, кефір розбавляємо холодною водою, а буряк промиваємо і відварюємо до готовності. Потім овочі чистимо, натираємо на тертці і висипаємо в кефір. Перемішуємо і ставимо посуд в холодильник приблизно на 1 годину.
Тим часом готуємо всі інші інгредієнти: курячу грудку обробляємо, обполіскуємо і відварюємо в підсоленій воді. Картоплю і яйця варимо окремо. Огірки нарізаємо маленькими кубиками, щавель, цибулю і кріп промиваємо, струшуємо і рубаємо шматочками. Тепер нарізаємо відварне м'ясо невеликими скибочками і викладаємо в миску. Додаємо очищені і натерті на тертці яйця, картопля, покришений кубиками, і всю свіжу зелень. Заправляємо отриману масу сметаною, майонезом, кидаємо лимонку, спеції за смаком і ретельно перемішуємо все, як салат. Після цього викладаємо її в настоявшийся охолоджений кефір з буряком і подаємо холодник до столу.
Холодник по-білоруськи на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Щавель промиваємо, нарізаємо шматочками і кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварюємо зелень рівно 1 хвилину і знімаємо посуд з плити. Остуджуємо відвар і прибираємо на 1 годину в холодильник. Яйця відварюємо окремо в ковшичке, а потім охолоджуємо, очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Зелену цибулю і кріп теж кришимо. Огірки нарізаємо кубиками і кидаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з охолодженим щавлем. В останню чергу вливаємо кефір, кладемо спеції за смаком і сметану. Ретельно все розмішуємо і подаємо холодник з щавлю на кефірі до столу.
Рецепт холодника на кефірі з огірком
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності, а потім охолоджуємо. Яйця варимо круто, чистимо і нарізаємо кубиками. Відварне м'ясо і свіжі огірки подрібнюємо скибочками. Свіжу зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кефір з'єднуємо з гірчицею, підсолюємо за смаком і відправляємо в отриману суміш всі підготовлені інгредієнти. Гарненько перемішуємо, розливаємо холодник по тарілках і подаємо на стіл.
Холодник по-литовськи на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо і натираємо на крупній тертці. Огірок промиваємо і дрібно нарізаємо. Яйце готуємо круто, охолодити, а потім шаткуємо кубиками. Свіжу зелень обполіскуємо, кришимо ножем. У великій каструлі змішуємо кефір зі сметаною, додаємо терту буряк, огірок, яйце і зелень. Потім приправляємо суп спеціями, сахарим за смаком і перемішуємо. Якщо холодник на кефірі вийшов густим, розбавляємо його трохи холодною кип'яченою водою і знову розмішуємо до однорідного стану. Тепер знімаємо каструлю в холодильник і приблизно через годину суп готовий до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп «Холодник» з буряком - рецепт
По-справжньому літній страву ви зможете приготувати з буряка, керуючись описаними далі рецептами. Пропонуємо зварити дивовижний ситний суп, який
Холодник з буряка на кефірі
Чудовим варіантом щільно пообідати, при цьому не пресытив шлунок, стане смачний холодник, докладні рецепти якого описані в статті. Розповімо, як
Холодний борщ з буряків - рецепт
Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Як приготувати холодник?
Холодник - чудова альтернатива трохи набридлою окрошку. Є величезна кількість способів зробити холодник, ми розповімо вам про найбільш популярних з
Холодний суп з буряка
Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти